HotZlot 2009 - wątek ogólny

Krogulec , a jak przedłużą wszyscy?:stuck_out_tongue: A mam takie innego typu pytanie - wyczytałem w FAQ że nie można przyjechać (nie powinno się za wracać głowy) wcześniej, a zostawić tylko bagaż (plecak) żeby tego nie targać i trochę pozwiedzać?

To niemożliwe - ludzie muszą wracać do pracy itp. Niemniej gdyby się okazało, że np. pobyt będzie chciało przedłużyć 120-140 osób to te 20-40 dodatkowych miejsc też nie będzie problemem.

To nie jest tak, że nie można - nie gwarantujemy jednak żadnego programu ani specjalnych cen (pokój 2 os. w tym okresie kosztuje 410 zł). Nie ukrywam też, że nawet jeżeli kogoś stać to niespecjalnie do tego zachęcamy - będziemy bardzo zajęci przygotowaniami na miejscu…

Natomiast jeżeli chodzi o przyjazd wcześniej ale w dniu rozpoczęcia Zlotu (tj. 28 sierpnia) to naturalnie na teren hotelu będzie można się dostać i zostawić w recepcji bagaże. Niemniej rejestracja będzie odbywać się dopiero od 12:00 (wcześniej mogą być jeszcze jacyś goście z poprzedniego dnia - doba hotelowa jest do 12:00 - więc nie możemy tego przeskoczyć).

Ach szkoda że nie mogę pojechać

Dopiero będę mógł na HotZlot 2013 ^^ (o ile będzie) :wink:

Niestety w 2012 koniec świata :wink:

Majowie się mylą :stuck_out_tongue:

na EURO będzie tragedia :slight_smile:

Nie byłem na żadnym z Waszych Zlotów, więc nie mogę powiedzieć jak było, ale widzę jak sprawa się przedstawia aktualnie:

• bardzo ciekawa forma Zlotu [zarówno dla pasjonatów jak i profesjonalistów ( w sumie Ci drudzy zazwyczaj wliczają się do pierwszej grupy :stuck_out_tongue: )]

• interesująca agenda choć trzeba jeszcze zobaczyć jak zostanie zrealizowana w praktyce :stuck_out_tongue: - tutaj jeśli się nie załapie muszę wierzyć innym na słowo :slight_smile:

• możliwość poznania ciekawych ludzi [wszak wszystkich nas łączy wspólne zainteresowanie, więc nie powinno być problemu z dogadaniem się ;)]

• świetna lokalizacja [co z tego, że jest daleko ? Cieszcie się że nie musimy jeździć za granicę na takie konferencje- bo jest w Polsce ktoś kto też potrafi je zorganizować. Zamek w którym odbywa się Zlot znam dość dobrze tak samo jak mazury i szczerze nie wiem w czym miałby być gorsze od morza.

Ale nawet jeśli to jakie ma znaczenie, gdy jedzie się na HotZlot a nie letnią kolonie ?! Rozumiem opinie o samym ośrodku/hotelu, ale jego otoczenie na takiej imprezie moim zdaniem jest najmniej ważne a temu hotelowi mało co można zarzucić]

• CENA !!

By zaraz nie było, że jestem opłacony przez redakcję (a w sumie szkoda, że nie zarobię na mówieniu tego co naprawdę myślę :smiley: ) to mógłbym ponarzekać, że nie ma pokoi koedukacyjnych, ale i w tym przypadku jestem wstanie zrozumieć, iż było by trudno w jakiś sposób kontrolować kiedy druga połówka jest zainteresowana IT a kiedy robi za dostawkę (oczywiście bez obrazy dla tych Pań, mam tylko na myśli, że nie przyjechały tam w celach statutowych zlotu :P).

Moja wypowiedź na pewno nie powstrzyma marud, ale chciałem pokazać, iż są ludzie być może nie tak aktywni w życiu portalu jak maruderzy, ale za to bardzo wdzięczni za wysiłek i zaangażowanie.

kobiet na poprzednich zlotach nie było wiele. Ostatnio były chyba dwie (nie licząć hostess) w tym jedna Pani z ekipy DP bodajże.

BTW idąc za ostatnimi newsami z Polski wnioskuję by wprowadzić równouprawnienie i połowę miejsc przyznać Panią :smiley:

A na maruderów nie ma co zwracać uwagi. Dużo tu takich co nie było na poprzednich zlotach a krytykują jakby wszystko widzieli.

Także łączmy się bracia i siostry we wspólnym oczekiwaniu na rejestrację.

Hej,

Czasami czytając posty z tego tematu lub komentarze pod postem o HotZlocie myślę, że przydałoby się wyciągnąć odpowiedzialność wobec ich autorów - marudzisz to nie jedziesz… Choć z drugiej strony można by uznać to za niesprawiedliwość/dyskryminację. Tak czy inaczej popieram zdanie Jagody - nie ważne gdzie odbędzie się zlot - dla mnie mógłby odbyć się pod namiotami lub w pierwszym lepszym motelu, choćby na krańcu Polski - ale przecież nie to się liczy - najważniejsi będą ludzie, którzy zlot ten będą wspólnymi siłami tworzyć !!

Pozdrawiam,

Dimatheus

Duzym plusem wartym podkreslenia jest poznaniu ludzi kryjacymi sie pod avatarami i wypowiedziami na zywo oraz zywa dyskusja. Co do tematu marudzenia nasuwa mi sie jeden cytat oddajacy moje nastawienie do tego typu osob :stuck_out_tongue: :

juz sie zarejestrowalem :slight_smile: jak wstane to zrobie przelew :slight_smile:

ha ha jade na zlot :smiley:

No proszę nawet nie zdążyłem napisać, że zaczęliśmy wysyłać zaproszenia :stuck_out_tongue:

No Panowie GRATKi Miejsca, Tego sie nie spodziewałem - Piękna Okolica i ten Zameczek!! Miodzio, Najlepsze miejsce jak dotąd - Całuski dla Was (dzieki za zaproszenie, tak sie składa ze mam wolne w te dni…zastanawiam sie czy nie zostać do poniedziałku… ale tak sam? Do lustra mam pić? Kto zostanie do poniedziałku? :stuck_out_tongue: )

@Krogulec: w jakich godzinach przewidujecie odjazd autokaru z Olsztyna. Patrzyłem na połączenia z mojej wioski i w zasadzie jeśli chcecie mieć autokar w Rynie około południa (start rejestracji) to ludzie z południa Polski będą musieli jechać nocą.

Z miejsca zabezpieczę się ;] – nie marudzę, jedynie pytam. Lecę z dosyć daleka i muszę zaplanować sobie wszystko, m.in. czy z lotniska jechać do domu na jedną noc, czy z miejsca udać się na zlot. :slight_smile:

@Ryan, no właśnie praktycznie każdy w nocy bedzie jechał. Czy to Lublin, czy Kraków Czy Wrocław.

Ooo widzisz, znalazłem:

http://forum.dobreprogramy.pl/ bla bla :slight_smile:

Tylko pozazdrośćić tym Który już sie mogą rejestrować…

mi pozostało jeszce 7dni męki :stuck_out_tongue:

Tak dostałem zaproszenie. Dziękuję bardzo. Haha ale szczęściarz ze mnie :smiley:

Ha! Leń jednak jestem - miałem wrażenie, że Krogulec podawał gdzieś wstępne godziny odjazdu autokaru. To mi trochę komplikuje sprawę, ale cóż zrobić. :slight_smile: Dzięki za link!

super :] ja zaproszenia nie dostałem… poczekam do 20 na troszkę szczęścia … EL Polaco przyjacielu, trzymaj kciuki

BTW pojawia się ten sam problem co rok temu. Nie mogę się zarejestrować. Pojawia się komunikat: Błędna nazwa użytkownika i/lub hasło

Ma ktoś ten sam problem?

Jaki piękny prezent urodzinowy dostałem od Was- dziękuje do zobaczenia na zlocie :slight_smile:

Ja miałem, ale za drugim razem poszło bez problemu.