Albo wypić “brudzia” z szefem
Lizuski powiadasz hehe
@malydragon licze na mila kontynuacje dysput z poprzedniego zlotu i lykniecia co nieco w cely ugruntowania znajomosci :lol:
Że jeszcze się tak zapytam Jakiej marki piwo będzie na zlocie ??
Bo nie byłem jeszcze na mazurach i nie wiem jaka tam marka dominuje.
Żywiec lany z beczki
w Zamku będzie dostępne piwo lane z beczki - Żywiec, za 5 zł (normalnie 9zł kosztuje)
Poza tym w sklepach powinieneś dostać każde znane piwo z większych koncernów (Kampania Piwowarska, Carsberg Polska, czy też właśnie Grupy Żywiec).
No i mam nadzieję że lokalne/regionalne piwa też się jakieś fajowe znajdą
// PS. Widziałem że w pobliżu jest sklepik “Na rogu”, hehe także wg agendy “w czasie wolnym” będzie można go odwiedzić :-), choć czytałem już gdzieś (pewnie na stronie zlotu) że w Zamku będą mini-barki pokojowe, no i normalny bar z browarem etc.
BTW mieszkam naprzeciwko Browaru Kormoran :d haha także może coś wam podrzucę z regionalnych browków :d
el polaco , poproszę o Świeże / Mazur Niepasteryzowane
ależ oczywiście :piwko:
Coś mi się wydaje, że gdzieś przeczytałem, że nie można wnosić ekwipunku z zewnątrz ale teraz to już sam nie wiem 8-[
no wydaje mi się że dobrze słyszałeś, ale przecież czy “czas wolny” musisz spędzać w Zamku? No wydaje mi się że chyba nie także uważam że opuszczenie Hotelu i pobyt poza nim nie jest czymś niedopuszczalnym.
Magik - wyprzedziłeś mnie, el polaco w takim razie ja bym też zamówił do skosztowania piwo Świeże / Mazur Niepasteryzowane, jestem smakoszem piw, a przy okazji kolekcjonerem puszek/nietypowych butelek od niedawien dawna
Była o tym wzmianka.
Na terenie zamka można pić alkohol tylko z ich barów.
Zawsze można się zatrzymać przed wejściem i spróbować lokalnych trunków
Pojęcie czas wolny raczej nie istnieje na HZ. Tam zawsze jest co robić
Jak będzie wyglądał proces publicznej rejestracji na zlot? Czy wiadomo ile jest wolnych, przeznaczonych na publiczną rejestrację, miejsc? Czy będzie decydowała kolejność rejestracji czy ręczny wybór uczestników (jak tak, to na jakich zasadach)?
Kto pierwszy ten lepszy.
Serwery DP będą miały dzisiaj niezłą próbę
Wyjątkiem jest sobotni wieczór
Tak są w pokojach mini-bary, tylko że za to co z niego wypijesz musisz zapłacić pewnie astronomiczną cene ;/
Nie można wnosić alkoholi z zewnątrz, ale może przejdzie jakoś nieduża butelka 0,5l z wysoko procentową zawartością
Tak jak w każdym innym lokalu, na terenie Zamku trzeba wspierać Zamek, a nie okoliczne sklepy ;] z tego też mają pewnie niezły zarobek
Przed samym wejściem bym nie zalecał, mimo że to mała miejscowość to pewnie o policję nie będzie trudno tam, hehe z resztą to trochę bezczelnie moim zdaniem pić na oczach pracowników czy też innych obecnych tam na Zamku
ale degustację lokalnych trunków jak najbardziej wspierałbym ^^
Oczywiście, że nie będzie czymś niedopuszczalnym ale czy Wy trochę już nie popadacie w paranoję? W hotelu można będzie zakupić piwo w obniżonej cenie i spożyć je w kulturalnych warunkach - czy to w hotelowej restauracji czy to wieczorem w Night Clubie. Wychodzenie z Zamku tylko po to aby kupić w sklepie piwo o powiedzmy 2 zł taniej i pić je jak jakiś - za przeproszeniem - żul w jakimś zakamarku czy przemycać do pokoju to nieporozumienie…
Pomijam już fakt, że Zlot jest m.in. po to aby się integrować, a nie chować po 3-4 po pokojach…
To się niestety zgadza - produkty w minibarkach tanie nie są ale po to właśnie wynegocjowaliśmy z hotelem specjalne warunki cenowe na piwo w restauracji i night clubie.
Bagaży kontrolować ani my ani hotel przecież nie będziemy - ale co będziesz to żłopał w pokoju żeby zaoszczędzić? Ręce opadają…
Poważnie?
Ze wszystkim się zgadzam, ale czasem lubie sobie spożyć browarka pod chmurką, nie przeszkadzając nikomu i obserwując naturę A za żula się nie uważam. Poprostu czasem lubie wypić piwo pod chmurką.
Tymbardziej, że pobyt mamy praktycznie za darmo, można by kupić kilka piw u nich.
Czy hotel/jego właściele też są sponsorami??
To sobie wypijesz w sobotę podczas imprezy integracyjnej, która będzie na świeżym powietrzu. I to za darmo.
W dosłownym rozumieniu nie ale uzyskaliśmy u nich spory rabat, więc naprawdę nie róbmy “siary”. Ponadto poszli nam na rękę znacznie obniżając cenę piwa dla uczestników więc w tej sytuacji latanie do sklepu aby oszczędzić 2 zł i chlać po kryjomu w pokoju jest skrajnym nieporozumieniem i niezrozumieniem idei całej imprezy, która jest nastawiona przede wszystkim na wzajemną integrację (pomiędzy wszystkimi uczestnikami Zlotu, a nie kumplami z pokoju).
Jak słusznie zauważyłeś udział w imprezie jest praktycznie darmowy więc już naprawdę bez przesady. Czuję się wręcz zażenowany, że trzeba tłumaczyć tak elementarne rzeczy, odrobinę wyczucia…