HotZlot 2009 - wątek ogólny

A newsa czytałeś? Poniżej namiastka:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8& … reprogramy

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8& … Zlotu+2008

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8& … reprogramy

LOL. Rozwaliłeś mnie - nie wiem co odpisać :wink: No cóż - podbój wszechświata to jedyne co mi przychodzi do głowy :stuck_out_tongue:

Dotyczy to terminu samego Zlotu. 28 sierpnia 2009 r. trzeba mieć ukończone 18 lat. W takiej sytuacji jak Twoja, formalnie rejestracja odbywa się jeszcze za zgodą rodziców (może być ustna), natomiast na sam Zlot jedziesz już na własną odpowiedzialność :wink:

no to nic nie stoi na przeszkodzie, w tym roku powinno się udać.

Dziękuję ślicznie za odpowiedź.

No to tylko część sukcesu bo jeszcze trzeba się zarejestrować :stuck_out_tongue: Ale Ty jako użytkownik ze sporym stażem i dużą liczbą postów być może otrzymasz zaproszenie do priorytetowej, wcześniejszej rejestracji :wink:

Widzę, że tego roczny będzie równie piękny jak poprzednie i zapewne równie udany :slight_smile:

Pozdrawiam

A kiedy videorelacja z poprzedniego zlotu ?

Musisz zadowolić się fotorelacją :slight_smile:

Poproszę o inny zestaw pytań :stuck_out_tongue:

No to obejrzałem filmik o zamku. Zapowiada się świetnie, telewizorki LCD w pokojach - chyba xbox360 znajdzie się w moim bagażu o ile załapię się na zlot :wink: Do tego ten wystrój, klimat i standard 4*.

194km do pokonania, czyli nie jest źle.

Takie jedno pytanie jeszcze ode mnie - czy w razie czego będzie można wziąć pokój jednoosobowy?

Wyposażenie pokoju jest drugorzędne bo będziesz w nim co najwyżej spać - program Zlotu będzie tak napięty, że i na to nie będzie zbyt wiele czasu :stuck_out_tongue: Poza tym LCDeki, którymi chwalą się na filmie są tylko w części pokoi - w pozostałych są “zwykłe” CRT :wink: To jednak jak powtarzam jest i tak bez znaczenia…

To co najważniejsze w HotZlocie to nie obiekt ale unikalny klimat - możliwość spotkania ludzi znanych dotychczas tylko z nicków na forum, redakcji :P, przedstawicieli największych firm IT z branży z którymi można bezpośrednio porozmawiać, nowinki technologiczne, ciekawe sesje, niesamowita atmosfera itp. itd. Naturalnie to, że robimy HotZlot 2009 w hotelu tej klasy, a nie w schronisku PTTK to również jest jakiś atut ale podkreślam to nie jest najważniejsze :wink:

Pokoi 1-osobowych na pewno nie będzie. Na Twoim miejscu cieszyłbym się jeżeli w ogóle uda się załapać na jakiekolwiek miejsce :wink:

OK dzięki za wyjaśnienia. No nic, wielkim problemem te 2 osobowe pokoje nie będą.

Oczywiście, że program zlotu jest najważniejszy - głównie po to tam pojadę, jeśli się dostanę.

Teraz pozostaje czekać. Na szczęście to środowisko ludzi z którymi znajdę raczej wspólny temat, więc nie ma problemu. Po fotorelacjach z poprzednich zlotów doskonale widać, że na nudę i brak zajęć nie można będzie narzekać, a atmosfera nawet ze zdjęć “wycieka” :wink:

No ja mam nadzieję :stuck_out_tongue: Przy poprzednich Zlotach pokoje były 2-, 3- i nawet 4-osobowe. Wyłącznie 2-osobowe teraz to i tak szczyt luksusu :wink: Jeżeli jednak okazałoby się, że “dwójka” to jednak jest zbyt duży problem względem Twoich wymagań to w ostateczności być może udałoby się ją zamienić na “jedynkę” za dopłatą “jedynych” 290 zł* :stuck_out_tongue:

* - taka jest różnica przy dwóch noclegach pomiędzy pokojem 1 i 2 os. (pokój 2-os. w tym okresie kosztuje 410 zł za dobę., a 1-os 350 zł).

Będzie dość komfortowy dojazd pociągiem?

Może uda się zorganizować jakiegoś busa? :wink:

Autokary będą z Olsztyna. Planujemy 2 - tak jak w ubiegłym roku.

Wstępnie kursy “zlotowymi” autokarami przewidujemy:

28 sierpnia z Olsztyna, odjazd o godzinie 11:00.

Dostosowane do połączeń:

Gdynia D 51104 07:24 10:33

Katowice D 35702* 00:47 09:27

Koszalin EX 8114* 03:41 09:27

Kraków D 31500* 00:56 10:22 (UWAGA! Zmiana!)

Lublin D 31510* 02:48 10:22

Łódź D 35500 02:58 09:00

Poznań D 75108 05:40 10:36

Szczecin D 81200* 23:15 09:00

Toruń D 30501 08:25 10:36

Warszawa D 15101 06:40 10:22

Wrocław D 38704* 00:24 10:36

(miasto, oznaczenie pociągu, odjazd, przyjazd)

* - połączenie z przesiadką, może występować połączenie bezpośrednie ale we wcześniejszych godzinach

30 sierpnia z Rynu, odjazd o godzinie 10:55.

Dostosowane do połączeń:

Gdynia D 58103 13:40 16:59

Katowice D 54506* 12:55 20:54

Koszalin D 58103 13:40 19:22

Kraków D 54506* 12:55 20:10

Lublin D 54506* 12:55 19:54

Łódź D 54506* 12:55 18:48

Poznań D 16112 13:24 18:30

Szczecin D 58103 13:45 21:51

Toruń D 16112 13:24 16:07

Warszawa D 54506 12:55 16:40

Wrocław D 16112 13:24 21:19

(miasto, oznaczenie pociągu, odjazd, przyjazd)

* - połączenie z przesiadką, może występować połączenie bezpośrednie ale w późniejszych godzinach

Naturalnie będziemy zachęcać Was do pozostania do 31 sierpnia (poniedziałek) - wtedy jednak nie gwarantujemy autokaru powrotnego - pozostaje więc samochód albo autobus PKS (kursuje co około 3-4 godziny) do Olsztyna i stamtąd do domciu :wink:

Uwaga! Zmiana zalecanego połączenia do Krakowa ze względu na zbyt krótki czas na przesiadkę w Warszawie. Polecane połączenie to pociąg bezpośredni w relacji Kraków - Olsztyn odjazd 22:07, przyjazd 09:00

to ja już nie kombinuję, szkoda kasy :stuck_out_tongue:

co do połączeń - to pociągi mi pasują, pozostaje jedynie trasa dom -> Dworzec Warszawa Wschodnia i odwrotnie :slight_smile:

po drodze zahaczę Błażeja , więc raczej się nie zgubię :stuck_out_tongue:

Rozkład pkp/pks chyba się zmieni ze względu na wakacje.

//Kto będzie jechał pociągiem z Torunia lub Bydgoszczy?

Na planowanie jeszcze przyjdzie czas, najpierw trzeba sie załapac na zlot:)

BTW. Szkoda, że w Konkursie dobrychprogramów i Windows Live nie można było wygrać miejscówki na zlocie :smiley:

to tylko przymiarki :smiley:

@down

aha :smiley:

To już nie przymiarki ale oficjalne informacje. Dla jasności zmieniam tytuł wątku.

A co do tych busów: czy każdy uczestnik będzie miał zagwarantowane miejsce jeżeli będzie potrzebował środka transportu, czy tylko część uczestników??

pewnie ja będę jechał tym jadący z Poznania bodajże, jedzie on włąśnie chyba przez Toruń i Bydgoszcz, dokładnie połączeń jeszcze nie sprawdzałem.