Jeśli pociąg można uznać za zmotoryzowanie, to zapraszam… Z tego, co udało mi się dowiedzieć, rano nie powinno być problemu z miejscami…
Tak, wybieram się. Ewentualne szczegóły możemy dogadać na GG lub Jabber’ze. Ale to pewnie po nocy… Oczywiście jeśli znajdą się jeszcze jakieś owieczki, podróżujące z Katowic lub okolic, prośba o info.
W tamtym roku z Lublina jechało 7 osób, do tego 2 były już w pociągu, więc jak wsiedliśmy to było nas 9 osób i jedna osoba nie mieściła się w przedziale. Wtedy fajnie było jechać pociągiem
Ja jak zwykle mimo super autobusu na hardcorze jadę pociągiem. Tłukę się autobusami codziennie i troszkę mnie męczą, a z Wrocławia i tak zlotowym autobusem jazda będzie 3 godziny.
W pociągu mogę spać na 4 siedzeniach, czy palić kiedy chcę. Do tego bardzo lubię podróżować pociągiem To taka frajda dla mnie.
Na stronie podajecie jakiś pociąg z przesiadką zapewne w Wa-wie, który przyjeżdża do Wrocławia na 5:30. Teraz nie widzę tego połączenia, jest inne z przesiadką w Poznaniu i przyjazdem o 6 rano do Wrocławia.
Pytałeś ile kosztuje ten bilet? Jechałem kiedyś tym autobusem z Hrubieszowa do Lublina, jest dość komfortowy ale i tak wolę pociągiem
No właśnie już nie ma tego pociągu, jest teraz z przesiadką w Poznaniu LOL, albo w Wa-wie na pociąg TLK16201.
Kto będzie o 6 rano już we Wrocławiu?
lub
Czy jedzie ktoś pociągiem TLK16201 z Wa-wy o 23:50, przyjazd 6:39?
okazuje się, że jednak nie będę jechał ani z okolic Zielonej Góry, czy Świebodzina, ani z Poznania, a z… Warszawy… i raczej pociągiem niż samolotem, bo za samolot w obie strony jest ok 210zł, a ja będę tylko w jedną stronę Warszwa-> Wrocław, więc opłacalniej będzie pociągiem, a w drodze powrotnej Wrocław-> Nysa z dio autem (thx raz jeszcze) i dalej już do Głubczyc autobusem później to już sobie poradzę jak wrócić do Pzn lub Świebodzina, heh
Ja będę jechała z Wawy. Tylko zastanawiam się czy tym o 23:50 czy tym o 0:30 bo ten o 0:30 jest na styk… a jak jeszcze będą opóźnienia to można na busik nie wyrobić się… bo pół godziny to trochę mało A wiadomo jak kursują polskie koleje, raz w Gdańsku musiałam czekać 2 godziny na pociąg
Dla ludzi jadących z Warszawy- jest możliwość przelotu samolotem na trasie Warszawa-Wrocław i Wrocław-Warszawa - w obie strony to koszt jedyne 212zł- ja już bilet wykupiłem i gorąco namawiam- to wygoda i zaoszczędzony czas
Wszystko fajnie, ale dochodzi dodatkowo koszt noclegu bo trzeba dzień wcześniej, poza tym transport z lotniska do wrocławia. Kilka problemów widzę
Piotrek_20 ,
Zastanawiam się nad tym pociągiem, bo ciągle się waham czy jest sens jechać samochodem… 8h za kółkiem + praktycznie brak snu na zlocie + 8h powrót to troche masakra
bardzo możliwe że do was dołączę - do tego pociągu z Warszawy do Wrocka. Kurde ale nie obraźcie się jak będę spał ponad połowę drogi , bo po całym dniu na nogach będę tego po prostu potrzebował, z resztą będziemy jechać całą noc, ah że też mi się tak trafiło, że akurat z Wawy na zlot
Nie jest tak źle- Z lotniska we Wrocławiu jedzie pośpieszny autobus nr 406 w cenie 2.80 zł- dojeżdża do centrum Wrocławia( czas przejazdu około 30 min)- standardowy bilet w MPK we Wrocławiu to koszt 2.60 podaje link