HotZlot 2011 - organizacja dojazdu

Na samym początku tego wątku pisałem o zmianach w rozkładzie jazdy pkp - wybiórcza nie była do tego potrzebna :stuck_out_tongue:

@Olmeca: A no faktycznie, uznajmy to jako przypomnienie :stuck_out_tongue:

Planuje wyprawę na HZ samochodem. Pali około 10 l gazu na 100 km (nie wiem dokładnie, ostatnio bardzo rzadko poruszam się na czterech kółkach - preferuje dwa). Myślę, że w 4 w samochodzie da się wytrzymać (jeśli uważacie, że 4 osoby w samochodzie wielkości golfa to za dużo, to napiszcie), przy założeniu, że przewidujemy 3-4 przerwy powiedzmy półgodzinne. Mieszkam w Gliwicach. Uprzedzam, że palę papierosy również podczas jazdy. Szukam chętnych.

Jakby ktoś był zainteresowany jadę z Bydgoszczy samochodem, mogę zabrać 2 osoby. Klima działa więc będzie spoko.

Ehhhhh, a z Białegostoku nadal nikogo nie ma? :frowning:

@djfoxer

Nie martw się, po ostatecznym zakończeniu rejestracji na pewno wątek się ożywi i być może znajdzie się ktoś z Białegostoku. Ja z kolei czekam na zakończenie rejestracji z pytaniem, czy jedzie ktoś pociągiem z Poznania lub przez Poznań bezpośrednio z Strzelinka. :wink: Znalazłem odpowiednie połączenie kolejowe z Poznania o godz. 6.05, przesiadka w Stargardzie Szczecińskim i dojazd do Strzelinka o godz. 11.38, w sam raz na krótki spacer (1-2 km?) do miejsca Zlotu. Skoro już napisałem, co i jak - jest ktoś chętny? :slight_smile:

@dmag

mam nadzieje :slight_smile: Pociągiem wyjdzie mi ok 12h jazdy :stuck_out_tongue:

Przypominam ze od dzisiaj jest zmiana rozkładu jazdy :wink:

wiem, że Ronin i Pangrys są z Poznania, tyle że Pangrys już zapowiedział, że w tym roku wyrusza na zlot z innej miejscowości niż Poznań :wink: jeśli i mi się poszczęści, to oczywiście dołączę się do podróży z Poznania pociągiem, po drodze być może znajdą się jeszcze inne osoby do tegoż połączenia, a i godzina nawet przyjemna na rozpoczęcie podróży… :wink:

Pangrys jedzie z innej lokacji “wakacyjnej” (okolice Koszalina) ja pewnie też (okolice Kołobrzegu). Na razie szukam noclegu na 1-3 Lipca nad morzem bo nie chcę wracać do Poznania żeby potem ponownie wsiadać w pociąg, pewnie koszt noclegu będzie porównywalny z jazdą tam i z powrotem.

Ronin jak to nie będzie problemem możesz do mnie zawinąć na tą dobę przed, a później już pojedziemy we trzech w wesołej gromadce z djDziadkiem :slight_smile:

Olmeca , a Wy z Gdyni byście jechali 4 lipca ?

Dokładnie. Dj`a zabieram z Gdańska, a jak się Ronin zdecyduje to będę go nocował i wtedy lecimy na miejsce docelowe. Dobrze, że zapotrzebowanie na wolne zgłaszałem już przy pierwszych informacjach o HZ więc teraz jak zaczynam pracować nie dam się wrobić w pracę w czasie Zlotu.

Edit

Aktualnie czekam na deklaracje od Ronina i niniejszym ogłaszam zakończenie castingu na zapełnienie wolnych miejsc transportowych. GBM.exe. potwierdzam rezerwacji miejsca :lol:

W razie czego, sądzę, że też mogę kogoś zabrać z Gdyni. Sądzę, że Peugeot dojedzie do Słupska i z powrotem :stuck_out_tongue:

Ja w zeszłym roku jechałem w nocy raz do Koszalina, potem drugi raz do Władysławowa i było w porządku.

Teraz też jest pociąg w nocy TLK28500, jedzie od 19 do 9 rano noi nie jest to zmiana turnusu, tzn nie jest to 1 czy 15 lipca więc powinien być luz gdyby nie to, że jedzie 14 godzin :o :lol:

No nie wiadomo jak wracać bo połączenie ze słupska jest o 10:08 lub 21:00 :?

Jak wygląda cenowo podróż pociągiem z Poznania do Strzelinka według trasy, którą podałeś? A powrót (cena, godzina)?

Ostatni Mohikanin , cenowo jest to jakieś 43,50 zł [zwykły; studencki -51%] wg. cennika PKP na ich stronie z rozkładami.

Powrót bez przesiadek do Poznania o godz. 10:42, później jest z przesiadką o 11:30, 12:31, 14:42…

Więcej tu: http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl … crollDir=1

@Ostatni Mohikanin

Dokładnie, jak napisała freyah. Cena biletu normalnego II klasy to 43,50 zł (383 km). Taka sama cena dla drogi powrotnej, a planuję wracać 6 lipca ze Słupska o godz. 14.42 (w Poznaniu o godz. 20.08). W obydwu kursach przesiadka w Stargardzie Szczecińskim. Wybrałem takie opcje, ponieważ wydają mi się najtańsze (nie mam już zniżki studenckiej). Czekania nie ma za wiele, można w Słupsku coś zjeść ze spokojem niż ładować się np. dwie godziny wcześniej do pociągu i płacić 2-3 razy więcej. Czas podróży jest zbliżony i wynosi ok. 5 godzin 30 minut.

Uwaga! Ze względu na znaczne zmiany w rozkładzie PKP, odjazd autokaru zlotowego ze Słupska planowany jest obecnie około godziny 12:15

Przy czym w dalszym ciągu zachęcamy do przyjazdu dzień wcześniej z noclegiem w Słupsku (na własną rękę) - szczególnie podróżującym z Rzeszowa i Krakowa lub dojazd bezpośrednio do Strzelinka pociągiem (w Strzelinku jest stacja PKP, skąd na miejsce Zlotu jest niespełna 2 km) aby zakwaterować się wcześniej i zwyczajnie odpocząć - tu opcja dla jadących m.in. z Koszalina, Poznania, Szczecina, Zielonej Góry.

Rozkład sugerowanych połączeń na stronie HotZlotu został częściowo zaktualizowany (przyjazdy 04.07), resztę zaktualizujemy jutro.

No to będzie idealnie, pociąg na miejscu po 11, chwila na odsapnięcie i wio! :smiley: