Ruszyło nowe połączenie autobusowe Ustka<>Zakopane firmy A.D. Euro-Trans (przystanki: Słupsk, Dębnica Kaszubska, Chojnice, Bydgoszcz, Toruń, Włocławek, Łódź, Częstochowę, Katowice, Kraków, Myślenice, Rabkę, Nowy Targ)
Cena przejazdu całej trasy (z Ustki do Zakopanego lub z powrotem) wynosi 100 zł.
Chcemy konkurować z PKS-em komfortowymi autobusami. W naszych pojazdach podróżny będzie mieć do dyspozycji darmowy barek, wideo oraz toaletę – zapewnia Andrzej Depta. – Ponadto będą różne promocje cenowe, na przykład dla pasażerów, którzy kupią bilet z dużym wyprzedzeniem.
Witam, mam pytanko - czy ktoś z wybierających się na zlot będzie przejeżdzał autem przez Skarżysko-Kamienną albo Kraków (dostałem zaproszenie, i jadę na zlot ;))
Ja jednak będę jechał pociągiem, ktoś może zamierza jechać dzień wcześniej pociągiem lecącym przez Wrocław? Byśmy mogli już we Wrocławiu się zebrać do kupy i jechać razem;)
Jeśli nic się nie zmieni i znajdą się 2-3 chętne do podróży ze mną osoby to pojadę na tegoroczny zlot samochodem. Wstępnie zostaję na program rozszerzony, dlatego też fajnie byłoby gdyby osoby podróżujące ze mną na miejsce zlotu wracały również ze mną. Start podróży będzie miał miejsce w Trzebini/Chrzanowie (ulokowanych pomiędzy Krakowem, a Katowicami). Samochód to Opel Vectra B 1.8 16V z instalacją gazową, dlatego koszt podróży przy tej ilości km i np. 2 osobach chętnych na podróż wydaje się relatywnie niski. Wszystkich chętnych zapraszam do kontaktu poprzez PW. Dodam, że kto pierwszy, ten lepszy
Update:
Jeśli np. znajdą się 2 osoby chętne z Krakowa, jestem skłonny podjechać po nie do Krakowa
fiesta , bardzo wstępnie wyjazd planowałbym na 3 lipca np. na godzinę 20-21 (wszystko jest jeszcze do ugadania gdy będę wiedział kto i skąd będzie się ze mną zabierał). Mogłoby się wydawać, że to “wcześnie”, ale planuję po drodze jakieś krótkie przerwy robić na odpoczynek i rozprostowanie nóg, kawkę, posiłek czy papierosa, mając na uwadze fakt, żeby nie jechać na ostatnią chwilę
Co do samego auta i spalania. Jak wspomniałem podróżował będę Oplem Vectrą B 1.8 16V z LPG. Wstępnie zamierzam zabrać 2 osoby ze sobą (o ile znajdą się chętni), więc wydaje mi się, że komfort i miejsca w samochodzie będzie sporo. Gdy jeszcze uda mi się nabić klimatyzację to w ogóle będzie kosmos Co do spalania w cyklu mieszanym +/- 10L LPG/100 km. Tak więc na chwilę obecną koszt podróży kształtowałby się w okolicach 25zł./100km do podziału na np. 3 osoby. W sumie z Trzebini jest na miejsce około 650km, także podróż w jedną stronę to koszt ~ 170zł., co przy podziale na 3 podróżujące osoby daje około 55 zł./osobę… więc dużo nie wychodzi
No to super, jedno miejsce już zajęte Czekamy na jeszcze jednego kandydata do wspólnej podróży.
Kwestia do dogadania tyczy się tego, kto i skąd z nami by podróżował oraz tego kiedy byłbyś np. na dworcu w Trzebini to bym po Ciebie podjechał i ew. wolny czas by się jakoś spożytkowało
Jeśli rozkłady jazdy pociągów się nie zmienią to mam pociąg bezpośredni do Słupska, który jest lekko po północy 4 lipca, a do Strzelinka pociąg jest dopiero o 6:35 rano -.-
Ktoś też by przyjeżdżał w nocy do Słupska ? Albo przejeżdzał przez Słupsk w nocy ?
Dzisiaj po południu będę wiedział, czy będę jechał samochodem na zlot, czy pociągiem. Wszystko zależy od wysokości wypłaty, bo trochę forsy muszę na samochód wydać, żeby był w pełni sprawny na wycieczkę nad morze:)
Panowie, ja tam się dopasuję, mogę jechać i tym pociągiem i dzień wcześniej, nie ma problemu.
Tyle, że ja nim jechałem w zeszłym roku i to była masakra, na zewnątrz 30 st, wewnątrz 40 do Wawy jeszcze w miarę, w Wawie się dosiadło milion ludzi.
Jakoś dotarliśmy, na szczęscie mała przespała większą część podróży.
Co do długości pobytu, to ja mam taki problem, że w piątek 8 lipca z rana wyjeżdżam z Wawy na wycieczkę i muszę być max. 7 lipca wieczorem spowrotem w Wawie.
A dzisiaj zobaczyłem w zwiastunie jutrzejszego wydania gazety wyborczej że od 1 czerwca wchodzi w życie nowy wakacyjny rozkład jazdy PKP. Także weryfikujmy dojazd dopiero po 1 czerwca, być może jest szansa na ułatwienie dojazdy nad morze. Z racji tego że morze w wakacje jest oblegane