HotZlot 2011 - organizacja dojazdu

Spokojnie, na pewno ktoś jeszcze się odezwie :slight_smile:

kubut - żadnej dwuznaczności czy podtekstów tu nie ma, no co Ty.

Gdzie widzisz, żebym o samochodach pisał? :expressionless:

Co do towarzystwa w pociągu - pewnie, że samemu to nieciekawie; zaproś Redakcję do wspólnego doświadczenia, jakim jest Dobra Polska Kolej!

A co do towarzystwa podczas noclegu w Słupsku - to dopiero dwuznacznie brzmi :x

Skończy się otwarta rejestracja to na pewno ktoś się znajdzie. Jeżeli chodzi o redakcję to obawiam się, że my będziemy tradycyjnie załadowani manelami zlotowymi i nie sądzę aby były jakieś wolne miejsca, ale gdyby były to będziemy o Tobie pamiętać.

I o to mi właśnie chodziło, gdy pisałem, że “to bardzo mili panowie” =D>

Ostatni - Airbusy rozumiem jako samochody :stuck_out_tongue:

Oj tam, oj tam :stuck_out_tongue:

Kubut, ja nie wykluczam podróży samochodem (tylko w tej chwili nie mam chętnych do wspólnej podróży) i jak się uda zorganizować jakiś niedrogi nocleg dzień wcześniej to również chciałbym pojechać wcześniej (o ile mi egzaminu nie dowalą). Tyle, że ja jestem z Gliwic, ale to (jeśli dobrze sprawdziłem) jest 1,5 godziny jazdy pociągiem za 24 zeta, a później długa do Słupska. Jeśli nie wydarzy się coś nieprzewidzianego to mogę spokojnie prowadzić całą drogę (i w sumie wolałbym). Parę lat temu robiłem dwa razy dłuższe trasy, i to w dodatku zaraz po 12 godzinach ciężkiej pracy:)

EDIT1:

Biorę udział w programie podstawowym.

EDIT2:

Jedno miejsce zarezerwowane.

startuje ktoś z okolic rzeszowa jakaśb ryczką na słupsk?

ewentualnie bilecik lotniczy lub pociągowy?

chętnie bym sie podlączyl cialem i $ za paliwko

Dla niektórych osób nie chcących korzystać z usług PKP jest alternatywa http://www.polskibus.com/ startują 19 czerwca, nie znalazłem informacji czy jest możliwe połączenie dwóch tras w jedna - do Warszawy, a później do 3miasta.

underface ja jadę z Dębicy do Trzebinii pociągiem i stamtąd razem z DanKarem autkiem na samo miejsce zlotu. Zagadaj do niego może ma jeszcze jedno miejsce wolne, to wtedy dołączę do Ciebie w Dębicy.

Na chwilę obecną miejsce jest, więc jeśli ktoś jest chętny dołączyć do mnie i do fiesty, zapraszam :slight_smile:

fiesta Pisałeś coś o kolędowaniu na dworcu od 18-20, czyli mam rozumieć, że byłbyś wcześniej w Trzebini? Jak wspomniałem dla mnie to żaden problem odebrać Cie z dworca wcześniej i jakoś spożytkować wolny czas, żebyś nie musiał sam siedzieć do 20 na dworcu, także tutaj nie ma żadnego problemu :slight_smile: Jak coś pisz na PW, dogadamy się :slight_smile:

parasite85 @

W zeszłym roku całą ekipą nocowaliśmy w domu wycieczkowym Piast we Wrocławiu, może i w Słupsku jest coś podobnego :slight_smile:

Jakbyście się zdecydowali na nocleg to dajcie znać, chętnie dołączę do Was w Słupsku.

Piast był extra ha ha, te piętrowe sprężynowe łóżka - gdy ktoś się obracał na drugi bok to wszyscy się budzili ha ha :slight_smile:

Dzisiaj pojawił się artykuł o tej firmie: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,973 … naira.html - podobno ceny zaczynają się już od złotówki, nowe autobusy z klimatyzacją, Wi-Fi na pokładzie. Jak ktoś planuje się przemieszczać między dużymi miastami, to może być poważna opcja.

Ja się planuję tym zainteresować, jako alternatywą dla PKP.

Tylko ciekawe, jak będzie z nocnymi połączeniami na trasie Lublin - Warszawa i później Warszawa- Gdańsk, z Gdańska już łatwiej do Słupska dotrzeć.

Na internecie są dwa:

TLK36100 przyjazd 18.20

IR 34124 przyjazd 19.17

Ale kobita w informacji twierdzi że drugiego drugiego teraz nie ma (to znaczy przesunięty jest na całkiem póżniej).

Ale spoko dogadamy się :slight_smile:

Na HZ,jadę z miasta Biała Podlaska przez-Siedlce-Mińsk Mazowiecki-Warszawa,dalej trasą na Grudziądz.Mogę zabrać po trasie dwie osoby(nie palące).Chętnych serdecznie zapraszam do wspólnej podróży-piszcie na Zbigniew2003.71@o2.pl

fiesta , z interregio to trzeba uważać. Ja bardzo niemiło wspominam podróż ich pociągiem w Nowy Rok- z Krakowa do Katowic staliśmy w przejściu, ja z nosem dociśniętym do szyby, 3 wagony, toaleta na końcu ostatniego. Jak się w Kato poluzowało i usiedliśmy to tak grzali, że masakra. Nie przygotowali się na to, że tyle ludzi może wracać.

• jeszcze jedno: nie dzwońcie na ich infolinię, bo mówią to samo co jest w rozkładach na stronie pkp. Sprawdzałam tam pociąg, niby miał jechać 1 stycznia, zajechaliśmy do Krakowa- na tablicach nie było takiego pociągu. Zadzwoniłam na info “Ależ oczywiście, że jedzie!”. 1 sty zajeżdżamy na pkp no i pociągu nie było i musieliśmy podróżować nieszczęsnym IR…

wysłałem do ciebie mail

MK

Można się z wami zabrać :smiley: im więcej tym weselej, a trasa pociągiem długa… :wink:

Ps

zostajecie dłużej?