HotZlot 2011 - wątek ogólny

A przepraszam :slight_smile: Poprawka, jest informacja, którą przeoczyłem:

W sprawie własnego lapka - można wziąć wifi ma być w okolicach recepcji oraz po kabelku pewnie w pokoju. Co do samej kafejki na początku tego wątku jest informacja następująca:

Jeszcze dwa pytania do redakcji:

1. Jak wygląda zasięg internetu z play w hotelu w okolicach?

2. Jako, że redakcja mieści się we Wrocławiu (chyba dobrze mówię?), czy jest już obwodnica Wrocławia? (taka trasa jest najciekawsza, a poza tym trzeba skorzystać z A4 do Wrocławia zanim zaczną pobierać opłaty:D)

Ad. 1 Nie mam zielonego pojęcia :stuck_out_tongue: Trzeba sprawdzić na stronie Play lub ew. zadzwonić do hotelu. W pokojach będzie Internet po kablu, a w holu, restauracji i sali konferencyjnej przez WiFi.

Ad. 2 Obwodnica Wrocławia jest otwarta tylko częściowo (do wysokości lotniska) i wyłącznie do/z kierunku Kudowa Zdrój (droga nr 8 ). Ponadto bezpośrednio z A4 nie da się na nią wjechać (trzeba zjechać na Kudowę i zrobić nawrotkę na pierwszym zjeździe). Jeżeli komuś wypadnie podróż przez Wrocław to mimo tego warto z “obwodnicy” skorzystać bo na wysokości lotniska zjeżdża się nowo otwartą dwupasmową Graniczną, a później Strzegomską która prowadzi do obwodnicy śródmiejskiej, a ta bezpośrednio do wylotu na Poznań. Niemniej jednak jest to trochę zakręcone i można się zgubić :wink:

Jeżeli chodzi o trasę z Gliwic to rozważyłbym też podróż drogą nr 11 przez Ostrów Wielkopolski ponieważ omija się wówczas Wrocław i trasę nr 5, która na odcinku Wrocław - Poznań do najsympatyczniejszych nie należy. Później też nie jest lekko - dopiero w okolicach Piły trasa staje się znośna :wink: Zaznaczam jednak, że na odcinku Gliwice - Poznań 11-tką jechałem tylko na kilku odcinkach i nie chciałbym definitywnie tej trasy rekomendować. Jedyny pewnik jest taki, że spalisz mniej paliwa bo trasa trochę krótsza i bez autostrady.

Po raz kolejny zachęcam też do przyjazdu dzień wcześniej do Słupska (tudzież Ustki jak lobbuje mordzio, albo Trójmiasta jak lobbuje Olmeca) bo trasa jest długa, to będzie początek wakacji - ruch na drogach spory, więc zmęczenie murowane. A tak można bezstresowo przyjechać, odpocząć, wykąpać się w morzu (opcja Ustki/Trójmiasta) i następnego dnia rano “na świeżo” stawić się na Zlocie. Koszt noclegu (18-60 zł/os.) to nie fortuna - warto odżałować parę groszy aby być wypoczętym na Zlocie :wink:

BTW, pytania na temat dojazdu najlepiej zadawać w drugim wątku aby nie robić bałaganu.

Od początku braliśmy z parasite85 tę trasę pod uwagę, o Wrocław pytaliśmy z ciekawości :smiley:

I zamierzamy się pojawić w Ustce w niedzielę. Może nawet tyłki w morzu wymoczymy (jak czas pozwoli)

Ta uwaga skierowana była ogólnie :wink:

Ja z McDracullo też chcemy już być w niedzielę (ja myślę nawet o sobocie) na Pomorzu. Tak jak proponuje Krogulec - to będzie męcząca podróż i na Zlot lepiej być wypoczętym. Poza tym fajnie byłoby ochłodzić się w Bałtyku. Dostałem rekomendację fajniej miejscówki - Poddąbie. Podobno bardzo przyjemnie tam jest. Zabieram się za szukanie noclegów. Mam nadzieję, że nie będzie za późno.

Z tego co się orientujemy to jest za wcześnie - nie chcą tak wcześnie rezerwować pokoi na jedną noc!!

Tematy sesji technicznych pozostają tajemnicą, czy są jeszcze nie ustalone :wink: ??

Na razie można zauważyć jedynie napływ kolejnych partnerów - z tego co zauważyłem, na dolnej belce pojawiły się logotypy takich firm jak Acronis, SOX, IVO Software. Nie ma ich jeszcze w opisie z sekcji “O Zlocie”.

Udało się załatwić krótki urlop, ale niestety nie będzie mi dane przedłużyć sobie pobyt dłużej. Odliczanie do Zlotu czas zacząć :slight_smile:

Jeszcze czekamy na niektórych partnerów, a nie chcemy publikować niepełnej agendy. Wiemy o czym będzie mowa, rzecz w tym, że muszą poustalać tytuły sesji, kto będzie prowadził itp. Sądzę, że w najbliższych dniach będzie to ustalone.

No niestety nie załapałem się, ale życzę przyjemnie spędzonego czasu :slight_smile:

Czy lista wszystkich uczestników Zlotu jest gdzieś dostępna?

Wiem, że ktoś może zrezygnować, komuś coś wypadnie itd., ale orientacyjna lista by się przydała.

Rok temu na stronie: http://www.dobreprogramy.pl/HotZlot wyświetlały się awatary i linki do profilów osób, które jechały.

HotZlot 2011 bez Ufolca ?? :o :o :o Brakować go będzie na pewno- szkoda mi go :frowning: :frowning: :frowning: - dobry chłopak- tylko mało pije :stuck_out_tongue: - co zrobić :lol: :lol: :lol:

hahaha, co to za komentarz :-o i kiedy ten fakt zauważyłeś? pytam o to, że mnie nie będzie, bo z tym, że mało piję to nieprawda! piję tyle co pozostali :lol: hah, no nie… i jeszcze rozwaliłeś mnie tą serią emotikon ;p

Witam,

Jestem w kropce. Planowałem jechać do Słupska TLKą z Katowic (3.06.2011 - 20:28), ale plany mi się zmieniły i do 2-go lipca będę ze znajomymi pływał jachtem po Mazurach. Tak więc biorąc pod uwagę, że drugi lipca to sobota, to pomyślałem, że można by zamiast wracać z Mazur do Sosnowca, a dzień później znów wyjeżdżać na północ Polski przejechać się np. do Gdańska, sobotni wieczór spędzić w jakimś klubie, w niedziele wypocząć na plaży i odespać (np. jeszcze jako student w akademiku Politechniki Gdańskiej), a w poniedziałek rano wsiąść w pociąg do Słupska.

Problem jest tylko taki, że w Gdańsku znajomych (jeszcze) nie mam. Może ktoś ze zlotowiczów wybiera się w sobotę na jakąś imprezę w Gdańsku lub innym mieście Trójmiasta?

kamil_w , studiujesz w Gdańsku? :stuck_out_tongue: Polibuda ma świetną ofertę noclegową, spójrz na moje posty w wątku o podróży na zlot. W razie pytań @priv.