Czy ktoś będzie jechał z Warszawy lub okolic?
W jednym z odcinków Top Gear sprawdzili, że powyżej pewnej prędkości fotoradar nie rejestruje pojazdu. Może w tym tkwi przyczyna
Obawiam się, że moja Skoda, aż takich prędkości nie rozwija
Ja startuję ze stolicy?
To jest trochę jak z tym punktem odniesienia. Względem mojej kierownicy w ogolę się nie poruszam Mniejsza z tym fajnie, że jedziesz. Może się jakiś zgadamy jak ostatnio w Katowicach pod Spodkiem Trasa nie jest aż tak duża ale zawsze to raźniej jak by się coś komuś podziało.
Moja też, a mimo to również udało mi się przejechać bez fotki. Może to zatem technologia STEALTH zastosowana w tych pojazdach
Teraz będzie lajt praktycznie większość trasy autostradą.
A na autostradzie tyle ile fabryka dała http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11874873,Policja_nie_patroluje_A4__bo_nie_chce_placic_za_wjazd.html?lokale=bielskobiala
Było by to zbyt piękne jednak znajomy ostatnio dostał na A4 mandat więc w cuda nie ma co wierzyć.
ja bardzo ostrożnie i delikatnie informuję, że w tym roku wyjątkowo pojadę samochodem i mogę zabrać 3 osoby z Warszawy lub okolic (o ile dostanę się na zlot )
A ten już się ślini na samą myśl, że przyciśnie ile fabryka dała
Takie rzeczy tylko w Polsce. Na trasie do Rzymu i z powrotem nie spotkałem na zagranicznych autostradach ani jednego patrolu policji, że o zatrzymywaniu za prędkość nie wspomnę. Czekam tylko aż na naszych jeszcze niedokończonych, ale już słono płatnych i “opatrolowanych” autostradach zrobią kilometrowe odcinki z ograniczeniem do 40 km/h i radarem zasilającym gminę i jakiegoś prywatnego przedsiębiorcę.
na “otwarte” A2 postawili ograniczenie do 70 i znak Uwaga wyboje:D
Aktualnie jeszcze rozważam czy pojadę na zlot, aczkolwiek jest to w dużej mierze zależne od tego czy znajdę chętnego/ych do zabrania się ze mną.
Wyjeżdżam z Kartuzy, czyli jakieś ~35km od Trójmiasta, z tych okolic chętnie kogoś wezmę (max 2 osoby). Na pewno będzie tanio, spalanie gazu średnio 5,5l ;).
Ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt na PW/GG/XMPP (mogę nie zaglądać do tego wątku).
Ok, moje ogłoszenie chyba nieaktualne, bo wstępnie mam komplet Miejsca rozeszły się jak ciepłe bułeczki
@gowain - nie wiedzą co czynią:D
Z Jaworzna, przez Katowice, 3 miejsca wolne, powrot w niedziele ( sorry… ), prosze PM
@gowain, masz jeszcze miejsca wolne?
Ja jestem z Pszczyny, a super było by się poznać jeszcze przed HotZlotem ;-D no i razem to zawsze raźniej
No ja mam już 3 osoby w kierunku na HotZlotu z powrotem wraca jedna osoba na pewno lub ewentualnie dwie ale raczej jedna. Także jak ktoś chce ze zlotu wracać to może się zgłaszać ale to pewnie na samym zlocie już wyjdzie w praniu kto będzie chciał wracać (zostaje na rozszerzonym). Także komplet niby jest na zlot ale jak ktoś jeszcze chce to się może załapać bo miejsca z tyłu jest sporo także jeszcze jedna osoba może jechać.
Mam do zaoferowania 3 wolne miejsca na trasie:
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,26,18 … 1801a9e577
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt za pośrednictwem PW