Podróżujących komunikacją zbiorową z dalszych zakątków Polski gorąco zachęcamy do przyjazdu dzień wcześniej do Wrocławia. Dzięki temu będzie można odpocząć po wyczerpującej podróży i być w pełni gotowym na atrakcje HotZlotu. Z Wrocławia do Zamku Kliczków będzie można dostać się bezpłatnym autokarem (odjazd z ul. Sieradzkiej o 11:45).
Listę rekomendowanych noclegów we Wroclawiu można znaleźć tutaj.
Dojazd samochodem
Wszystkich którzy zarejestrowali się na HotZlot 2013, wybierają się samochodem i mogą wziąć innych zlotowiczów, szukają transportu z jakiejś miejscowości, czy też chcą po prostu zadać pytania w sprawie dojazdu, prosimy o zgłoszenia w tym wątku. Przydatne informacje na temat dojazdu można znaleźć na oficjalnej stronie HotZlotu w sekcji Dojazd.
Podróżujących samochodem zachęcamy do oznakowania swoich samochodów:
11:50 + 10-15 minut spóźnienia (które musimy zakładać) + 10 min na dojście na Sieradzką + 10 minut bo ktoś chciał jeszcze zrobić siusiu/zjeść hamburgera/zgubił się (niepotrzebne skreślić) to robi się 12:20-12:25. Reasumując - robi różnicę…
My wychodzimy od godziny przyjazdu autokaru na HotZlot, a ta już jest przesunięta o 60 min. wobec tego jak być powinno. Aby wszystko odbyło się komfortowo i każdy miał czas aby zarejestrować się, zameldować, chwilę odsapnąć po podróży, wziąć przysznic, przebrać się, zjeść obiad itd. przyjazd autokaru powinien nastąpić o 13:00, ponieważ o 15:00 jest powitanie. Tymczasem już teraz przyjazd autokaru obliczony jest na godzinę 14:00, przez co wszystko robi się naprawdę na tzw. styk. Powitania nie możemy już bardziej przesunąć, więc autokar musi wyjechać o 11:45 bo do przejechania jest 130 km + wyjazd z Wrocławia, a więc mniej niż 2:15 liczyć tego nie można.
Krótko mówiąc, autokar i tak powinien wyjeżdzać o 10:45-11:00, zdecydowaliśmy się na przesunięcie godziny odjazdu na 11:45 tylko dlatego, że pociągi z wielu rejonów Polski przyjeżdząją do Wrocławia w okolicach 11:15-11:20. Niestety pod wszystkich dopasować się nie da rady - stąd też w szczególności mieszkańcom Warszawy, Gdyni i Białegostoku zalecamy przyjazd dzień wcześniej do Wrocławia aby wypocząć i z rana “na świeżo” jechać na Zlot.
Edit: widzę, że Beduin75 skasował swojego posta przed puszczeniem mojej odpowiedzi. Na wypadek jednak gdyby ktoś miał podobne wątpliwości pozostawiam swój post.
Teoretycznie jak i praktycznie posiadam środek transportu w postaci pełnoletniej C180. Jednak jej spalanie jest trochę duże bo na trasie potrafi spalić między 9-10 L (benzyna). Jeżeli Ci to nie przeszkadza i znajdą się jeszcze dwie osoby z Katowic bądź okolic to nie widzę problemu
Planuję wyjazd samochodem z Lublińca, Hultaj Lantra kombi (+10 do komfortu, niemieckie blachy: -10 do szacunku na drodze ), można palić, jak coś to XMPP albo PW, mogę zabrać 3 osoby, benzyna, bez klimy
Ja startuje z Krakowa (Dworzec Główny), mam już 2 osoby na pokładzie. Są jeszcze 2 miejsca wolne. Także CV, list motywacyjny i zgodę na przetwarzanie napojów wyskokowych na zlocie proszę przesyłać w tym wątku
A co do samochodu to jeszcze nie wiem, są 3 opcje. Ale każda zacna. Peugeot 307 Kombi, Nissan Primera Hatchback albo Fiat Panda
W zeszłym roku ten pomysł z nawigacją GPS zlotowiczów był świetny. Fajnie by było mieć możliwość sprawdzenia trasy, a wręcz nagrania jak zlotowicze jadą na zlot. Byłby to ciekawy materiał nawet na wideorelację.