HotZlot 2013 - wątek ogólny

i dalej nie ma pełnej listy partnerów :smiley:

Ostrzeżenie - chłopaki -> zaklepcie sobie stolik, bo:

-popołudniami są tłumy (szczególnie w wakacje)

-we Wrocku są teraz Nowe Horyzonty http://www.nowehoryzonty.pl/ (do 28 lipca) i jest nowa fala turystów

Wieści z frontu:

1. Jesteśmy już na miejscu !!

2. Zamek wygląda jeszcze piękniej - pogoda robi swoje, trzymamy kciuki aby tak zostało do HotZlotu :slight_smile:

3. Intel szykuje mega wystawę sprzętu, Samsung też nie pozostaje w tyle - szczegółów nie zdradzamy, ale szukuje się fajnie

4. Niestety nie będzie Patryka Góralowskiego - sprawy osobiste, nie zamierzam nawet wnikać w przyczyny, ale to musi być coś poważnego skoro nie może przyjechać na HotZlot :frowning: Microsoft będzie zatem reprezentować Łukasz Foks.

5. Z tym piwem (patrz: kilka stron wcześniej) to powinienem ugryźć się w język bo jest jakiś mega problem z Browarem Lwówek - z tego co się dzisiaj dowiedziałem od Zamku Kliczków nie mogą się z nimi dogadać i wygląda na to, że będziemy mieli jednak inne piwo, mam nadzieję, że równie dobre (szczegóły jutro).

6. Poza tym Zamek będzie pękał w szwach - upchnęliliśmy ponad 200 osób, wszystkie możliwe miejsca noclegowe wykorzystane są do cna :o

7. Bardzo dużo osób zadeklarowało się na program rozszerzony - szykuje się fajny ciąg HotZlotu. Ten dodatkowy dzień chcielibyśmy przeznaczyć w całości na dyskusje z Wami, m.in. chcemy wyjaśnić dlaczego zostaliśmy zmuszeni do włączenia ofert sponsorowanych w asystencie pobierania - mam nadzieję, że obędzie sie bez pomidorów :wink:

To z grubsza tyle, kolejny meldunek jutro :wink:

To ja chyba będę drugi, o 5.30 wyruszam NEOBUSEM do Wrocławia, a potem Jeleniej Góry. Będę o rzut beretem od Kliczkowa.

Pozdrowienia dla ekipy już “koczującej” w zamku :slight_smile:

Patrzac na prognozę to zapowiada sie gorący weekend.

Zamiast szturmować zamek to poszturmujemy browar co piwa dać nie chce

-Siedzisz od rana na tą nową funkcjonalnością?

-tak, tak, oczywiście tylko na DP zajrzę…nosem>

Bez kitu, chyba wyłączę neta w komórce żeby powiadomień o nowych postach nie dostawać :wink:

Myślę że za chwilę ruszy relacja jeśli przedstawiciele są już na miejscu :wink:

Już w Krakowie, po Balicach sru na A4 i jak po sznurku do Wrocka.

Jadącym z południa (Rzeszów, Kraków, Katowice) a zastanawiającym się nad podróżą pociągiem zdecydowanie odradzam. Polecam NEOBUS, pełen komfort (wifi, klima, prąd, kawa) i to po konkurencyjnej dla PKP cenie.

http://www.neobus.pl/

Mam pytanie.

Czy nie ma problemu z płatnością kartą na zamku?? Pytam, bo nie wiem ile gotówizny muszę wziąć ze sobą, a raczej korzystam z platikowej kasy.

Pytanie głównie dotyczy płatność za pobyt rozszerzony.

Absolutnie nie ma problemu z płatnością kartami :slight_smile: Przy pewnym standardzie hoteli, możliwość płatności kartą to absolutna konieczność.

I tutaj Kliczków nie jest wyjątkiem.

Karta to raczej standard - pytanie, czy obsługują Bitcoin :wink:

Nie wiem czy pamiętasz akcje z Zamku na Skale, z roku ubiegłego, gdzie to terminal odmówił posłuszeństwa. Wiem przypadek losowy, ale hotel jakoś z tego wyszedł dając wszystkim faktury z odroczonym terminem płatności.

Też to miałem, ale się uśmiałem w barze kupując piwo :wink:

Przed każdym HZ już Fotorelacja była a w niej pierwsze zdjęcia oklejonych aut czy zestawów toreb na łóżkach gotowych do “wyjazdu” … w pewnym sensie tego brak …

Boją się odpalić relację patrząc na to co się na forum dzieje :smiley:

Może jutro do 6 zdążą kiedy to mi się wycieczka zacznie.

Jak przygotowania? :smiley:

Piękna ,wręcz upalna pogoda się szykuje… :smiley:

To musiała być jakaś pomyłka - zawsze staramy się uwzględniać prośby w zakresie zakwaterowania, choć nie ukrywam, że bardzo ciężko jest je realizować ponieważ staramy się wykorzystać 101% możliwości noclegowych (np. w tym roku część redakcji będzie spać na łóżkach małżeńskich :P)

Nie ma problemu.

Fotorelacja live rozpoczynała się z chwilą przybycia redakcji do zamku - w ub.r. w Zamku na Skale byliśmy dzień wcześniej, do Kliczkowa dotarliśmy w nocy, więc lada moment ją rozpoczniemy.

Jeżeli zaś chodzi o współtworzenie relacji przez uczestników Zlotu to będzie to możliwe - tak jak w ubiegłym roku - na dzień przed Zlotem. Głównie chodzi tu o to aby nie wrzucać zdjęć z pakowania “skarpet” :stuck_out_tongue: (jak to było na pierwszej relacj) tylko już podróży na Zlot.

to może my już dzis przyjedziemy do zamku i Wam pomożemy z rozstawianiem sprzętu itp. :slight_smile:

Mogłeś tego nie pisać, jeszcze Xyrcon nie pojawi się na zlocie :stuck_out_tongue:

Tego się nie uniknie, ludzie i tak już będąc w podróży będą wrzucać do relacji swoje spakowane skarpety, badki i kot :slight_smile: