HotZlot 2014 - wątek ogólny

Tam są przerwy na reklamy. Całkiem przydatna rzecz. Można w tym czasie zrobić kolację, albo wziąć prysznic. Albo skoczyć do sklepu po piwo.

W sumie tam są przerwy w reklamach, w których puszczają filmy :smiley:

Piękna pogoda dziś sie zrobiła. Mam nadzieję ze utrzyma się taka przez cały zlot :wink:

Pogubiłam się :stuck_out_tongue: Kto z kim się całuje :D? … Tylko mam nadzieję, że tego rozdawania całuśnych nagród nie przegapię :stuck_out_tongue:

A za tydzień… a za tydzień… :smiley: Tralalala :smiley:

wiosenka, widzę że poczułaś klimat po pierwszym razie :wink:

Wakacje, wakacje już są wakacje. W środę w drogę, a za tydzień HotZlot!

No ta jeszcze tydzień. I jeszcze 4dni pracy

Napięcie rośnie jak w tym utworze :smiley: http://youtu.be/BIr77mxrAkw

Jest tu ktoś z okolic Zabrza? Pytam, bo jutro się tam wybieram.

Dokładnie tak :wink:

Jednak wacek obecny na zlocie

Do zobaczenia ferajna :stuck_out_tongue:

Czyżbyś wskoczył za Freyah?

Zamiast dziewczyny tylko avatar z dziewczyną :frowning:

Nie martw się Axles :wink:

A tak na marginesie (czyt. BTW) - www.mojapogoda.com pokazuje idealną (jak dla mnie) prognozę na HotZlotowe dni :slight_smile:

Jednak dopiero 3 dni przed Zlotem będzie w miarę ta prognoza podobna do pogody jaka będzie. Na prawdę dokładna jest dopiero dzień wcześniej… taki mamy klimat =P Tak czy siak nie pogoda się liczy, a ludzie =)

Kilka dobrych informacji z frontu i jedna gorsza :wink:

Zacznę od tych dobrych  :slight_smile: Udało nam się zorganizować piwo, które (mamy nadzieję) zaspokoi kubki smakowe wykwintnych smakoszy, a jednocześnie nie zabije wszystkich ceną. Piwem zlotowym w tym roku będzie Specjal Jasne Pełne z Browaru w Elblągu. Piwo to jest znane głównie w północno-wschodniej Polsce, mieliśmy okazję je degustować podczas programu rozszerzonego HotZlotu 2009 i było naprawdę znakomite. Piwo ma być ze świeżej produkcji, zamawiane jest specjalnie na tegoroczny HotZlot liczymy więc, że sprosta Waszym oczekiwaniom.

Kolejna dobra wiadomość to cena - udało nam się wynegocjować rzecz niebywałą tj. piwo w tym roku będzie tańsze niż rok wcześniej  :!: 6 zł/0,5 l To wielki ukłon ze strony Zamku na Skale, tym większy, że ceny od poprzedniego HotZlotu w tym miejscu poszły sporo do góry (o czym za chwilę), a udało się utrzymać ofertę na piwo dla nas na tym samym poziomie. Do wyboru będą także: Żywiec za 7,5 zł, a piwa butelkowe (Paulaner, Heineken, Guinness…). Dla przypomnienia Brackie/Warka z Zamku Kliczków serwowane było za 6,5 zł.

Uprzedzając ew. pytania, staraliśmy się pozyskać jeszcze bardziej regionalny, niszowy browar - niestety albo nie były one w stanie podołać logistycznie zadaniu, albo cena wychodziła na znacznie wyższym poziomie. Przykładowo piwo z Browaru na Jurze z Zawiercia kosztowałoby ponad 8 zł/0,5l, co naszym zdaniem byłoby już kwotą zbyt wygórowaną…

Teraz niestety gorsza wiadomość. Niestety mimo wielkich chęci (zarówno naszych jak i hotelu) w tym roku nie będziemy w stanie zaproponować przedłużenia pobytu w Zamku w cenie 150 zł/os. Opłatę na tym poziomie utrzymywaliśmy od 2010 roku, oferując w ramach niej nie tylko kolejny nocleg ale i pełne wyżywienie (obiad, ognisko z kiełbaskami oraz śniadanie w poniedziałek). Posiłki, poza śniadaniem, były może trochę skromniejsze niż podczas zasadniczego HotZlotu, ale przekonanie hoteli do zaoferowania nawet takich świadczeń za 150 zł wymagało każdorazowo kosmicznych wręcz zdolności negocjacyjnych z naszej strony. Niestety rachunek ekonomiczny nie jest z gumy, tym roku wg hotelowych kalkulacji ww. kwota nie pokryje nawet kosztów własnych obiektu, zmuszeni jesteśmy więc dokonać zmiany tej opłaty ze 150 na 170 zł. Przykro nam, że dzieje się to na raptem tydzień przed HotZlotem, sami jednak zostaliśmy trochę zaskoczeni tą informacją… Niestety program rozszerzony nie jest już współfinansowany ze środków pozyskanych od partnerów, nasz tegoroczny budżet na HotZlot jest już zaś przekroczony, nie możemy więc rozwiązać tego problemu w inny sposób niż podwyżką. Mamy nadzieję, że te dodatkowe 20 zł nie będzie dla Was zaporą przed pojawieniem na programie rozszerzonym, gdyby jednak tak było to oczywiście zawsze można z tej opcji zrezygnować wysyłając stosownego maila na adres kontaktowy HotZlotu.

Hej,

Ciekawe czy będzie na rozszerzonym - grochówka i musztarda? Jak tak, to warto wysupłać ze skarpety te 20 zł i zostać jeden dzień dłużej :wink:

Dawno nie piłem, ale chętnie spróbuję znowu :slight_smile:

Myślę, że damy radę :slight_smile: Byle chlebek i smalec w nocy były :stuck_out_tongue:

I ogóry małosolne (o soli tak tylko mimochodem wspomnę).