Nie bedziemy to od dawna nalezy do Holendrow
Czy to ważne, czy piwo jest polskie, holenderskie czy belgijskie? Ważne, żeby było dobre, a takie się zapowiada
Nawet 250zł było by jeszcze spoko
Mowisz z perspektywy osoby, która nie ma go na codzien
Jeśli jeszcze okaże się, że Namysłów też jest obcy, to runie mój świat ideałów
Na Zlocie nie będę grymasił, ale na co dzień, jeśli tylko mam wybór, to wybieram to co polskie, zwłaszcza w temacie żywności. Jeśli nie będziemy wspierali swojego, to ten kraj już całkiem zejdzie na psy.
Zasadniczo (gdyby nie specjalne warunki ze strony Zamku na Skale) to ten dodatkowy dzień powinien kosztować jakieś 320 zł, więc oczywiście masz rację te 170 zł to i tak nie tak dużo. Niemniej jednak niezręcznie się czuję, że wyszło to tak w ostatnim momencie…
Co do piwa to Żywiec będzie po 7,5 zł, pozostałe zaś (butelkowe) jeszcze nie wiem - raczej drożej, ale jeszcze tego nie dograliśmy bo kwestia piw butelkowych dla zaspokojenia najbardziej wyrafinowanych kubków smakowych pojawiła się raptem wczoraj.
Jeśli coś jest dobre i polskie - to jak najbardziej, ale jeżeli mam do wyboru coś kiepskiego polskiego i coś lepszego niemieckiego, włoskiego czy greckiego - to wolę to zagraniczne, nie lubię być na siłę “patriotą” Do tego nawet jeśli browar produkujący Specjala należy do Holendrów, to i tak warzą i rozlewają go w Polsce.
“Bo to, co polskie, smakuje mi najbardziej.” - rodem z Kariery Nikosia Dyzmy.
Tak naprawdę oznacza to tylko jedno - kierunek, w którym leci kasa ze sprzedaży.
Ostatni moment, Leszku, to by był, gdybyśmy o zwiększonej opłacie dowiedzieli się płacą za nią w hotelu.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dokładnie to by był “ostatni moment” ;p I tak jak już było to pisane wcześniej ktoś zrezygnuje z paru piw ktoś z paczki fajek i jest ok
Ja wczoraj zostałem w pracy na nadgodziny więc już mam te dodatkowe 20 zł
Już ja widzę tych rezygnujących :P :P
Ciii … bo się wyda
To właściwie nie podwyżka, a jedynie korekta o wskaźnik inflacji zaokrąglona do pełnych dziesiątek złotych.
Przy okazji…
czy w związku z ostatnimi wydarzeniami na czas zlotu w hotelu zostanie zamontowana aparatura uniemożliwiająca podsłuch?
Uderz w stół to pluskwy poodpadają
Nie tylko kasa ze sprzedaży. Stare zabytkowe kadzie też zabierają. Likwidując dany stary browar wycinają cały sprzęt i co cenniejsze pozycje zabierają do siebie - niestety przeżyłem to jak Grupa Żywiec zniszczyła browar w którym pracowałem.
Pewnie jak zawsze całe spotkanie będzie rejestrowane i później udostępnione
Tak mi teraz przyszło do głowy, że jeżeli mówi się, że za podsłuchami mogła stać szajka kelnerów
to może po prostu dla pełnego bezpieczeństwa postawmy na same kelnerki
Piwo+kelnerki takie połączenie mogłoby przeobrazić Hotzlot w oktoberfest:D
http://www.czasnadmorze.pl/wp-content/uploads/2013/10/Oktoberfest-nad-morzem-w-Dworku-SPA.jpg
Choć z drugiej strony nie miałbym nic przeciwko xD
Wiadomo że jeśli polski producent wzbogaca swoje wyroby całą tablicą Mendelejewa, to nie kupię jego produktów.
Natomiast to, że Holendrzy warzą i rozlewają piwo w Polsce, należy raczej odbierać jako traktowanie nas w kategorii taniej siły roboczej, nic więcej.
Pozwólcie że trochę odbięgnę od waszej dyskusji ;), ale pierwszy raz będę na HotZlotcie i w związku z tym mam pytanie - Co warto wiedzieć i bardziej co warto szczególnego z sobą zabrać?