HotZlot 2014 - wątek ogólny

Koleś z konferencji build poza tym, że zrobił kilka wtop (pomieszał kolejność świateł w sygnalizacji, nie ustawił odpowiednio czsu itp.) wspomniał także o instrukcjach obsługiwanych przez SoC, mówił, że brakuje kilku instrukcji z PC-towego x86, ale informacji o innych ograniczeniach nie wyłapałem. Sam zamówię, ale na Niemiecki adres. Zobaczymy.

Wypełniłem. Ostatnie zdanie z maila wysyłanego automatycznie sugeruje, że w zgłoszenia się nie zagłębiają i wysyłają…

ciekawe czy faktycznie za friko przyjdzie :smiley:

Za tydzień, będziemy siedzieć przy ognisku/grillu na rozszerzonym …

Właśnie, ktoś wie jaka ma być pogoda w przyszły weekend?

ciepło, ok 30 stopni

https://www.google.pl/search?client=opera&q=wikipedia&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest&gws_rd=ssl#channel=suggest&q=weather+trzebieszowice+

15 w sobotę i 15 w niedzielę :wink:

u mnie pokazuje 29 piątek 4.07, potem 27:D 

http://imgur.com/CMPydN1

może będzie każdy miał inną pogodę :smiley:

Przewidywanie pogody na tydzień z góry jest moim zdaniem bez sensu, pogode można przewidzieć na dzień max 3 ale nie tydzień, jak chcecie sie łudzić że będzie tak czy siak to proszę bardzo, ale nawet jak wam pisze że będzie tyle i tyle to i tak watpliwy jest fakt że tak będzie więc nie ma sensu szukać informacji tydzień przed czasem bo to jak przewidywanie numerów totolotka tydzien przed czasem…

1-3 Dni prognoza jest do przewidzenia, później to juz tylko spekulacje… to tak jakbyś chciał przewidzieć jaka litografia będzie użyta w 2030r w procesorach intela albo AMD… :slight_smile:

A nie o spekulacje chodzi tylko o fakty?? Mam racje?

:slight_smile:

ale żeby burzy nie było to będzie ok :slight_smile:

Nie

Miałem odpisać to samo :slight_smile:

pewnie że masz racje bo prognoza numeryczna ICM jest na góra 60h :wink: ta na 84h już jest diametralnie inna :slight_smile:

z resztą wyliczanie prognozy z równań różniczkowych to bardzo ciekawy temat, sam muszę w końcu sprawić sobie stacje pogodową do zabawy.

Jeden kumaty, dobre i to :wink:

No bo co lepiej jest sie łudzić czy wiedzieć konkretnie co i jak będzie.

@Over

Rechotanie dobrze Ci wychodzi :stuck_out_tongue:

@semtex

Turysta pyta Bacę:

• Baco, jak przepowiadacie pogodę?

• Ano po świstaku.

• Jak to po świstaku?

• Jeśli świstak podrapie się jeden raz, to znaczy że będzie ładna pogoda, jak dwa, to znaczy że będzie śnieg, a jak trzy, to znaczy że będzie burza.

• A jak podrapie się więcej razy?

• To znaczy że ma pchły.

Spokojnie Pogoda będzie, ja wam to obiecuje :wink: