HotZlot 2014 - wątek ogólny

Nie wszyscy z Loży dostali zaproszenie … :frowning:

@Semtex: No to luz :smiley:

W tym roku miejsc mamy tylko 160 więc zaproszenia wysyłamy niewielkimi partiami aby nie przestrzelić. Niestety wiele osób spoczęło na laurach i ich aktywność bardzo mocno spadła - stąd brak zaproszeń w pierwszych turach… :frowning:

Leszku uwierz mi, że nie w każdym przypadku o spoczywanie na laurach chodzi, choć może tak to wygląda.

Niekiedy czas (a raczej jego brak) nie pozwala na taką aktywność jak kiedyś. Sprowadza się do tego, że więcej się czyta, a mniej się pisze.

Nie traktuj tego jako próbę usprawiedliwiania siebie czy innych, raczej wrzuć to do kategorii nocnych, żabich przemyśleń :wink:

Czy się naświetla czy też już skończył mam nadzieję, że zabierze ze sobą swoje zacne trunki :slight_smile: A przynajmniej coś na skosztowanie :stuck_out_tongue:

Hej,

Tym razem przydałoby się zdobyć złoto bądź srebro. No i dołożyć co niektórym drużynom. :stuck_out_tongue:

Tak, tak Over - my już znamy te Twoje wywody o tym, co jest zdradą. Spotkania przy pizzy i soczku jabłkowym obfitują w takie smaczki…

Ja tam już awatar mam zmieniony - na ponoć strasznie przeszkadzający w “rozwodówkach”.

Swoją drogą ważne ogłoszenie parafialne jest w Regulaminie HZ - mam nadzieję, że wszyscy czytali i unikniemy sytuacji niebrania koszulek na zlot, “bo przecież będą”. :stuck_out_tongue: A później chodzi się w jednej…

A ja chętnie Wam pomogę. :smiley:

Ja go wiele razy widziałem, gadałem, piłem browara, ale do dzisiaj nie wiem. :smiley:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Gender?

Hej,

Kto wie - całkiem możliwe.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dziękuję za zaproszenie, jest mi naprawdę miło. :slight_smile:

Odpisuję dokładnie 24 godziny po jego odebraniu, a tu już 18 podstron z 3 się zrobiło, no ładnie.

Bardzo dziękuję :smiley:

Wierzę, wierzę, sam cierpię na notoryczne braki czasowe co odbija się m.in. na moim blogu i mniejszej liczbie komentarzy niż kiedyś… Niemniej jednak musimy trzymać się przynajmniej z grubsza jakiejś metodologii - stąd w pierwszym rzędzie zaproszenia otrzymają osoby przede wszystkim najbardziej aktywne, w drugim rzucie odrobinę mniej aktywne, itd. itd. Inaczej HotZlot przerodziłby się w kółko wzajemnej adoracji i cały czas jeździły by te same osoby. Oczywiście uczestnicy i tak w sporej części się powtarzają, ale to nie przypadek - zapracowali sobie właśnie systematyczną (wieloletnią), ponadprzeciętną aktywnością…

Dodam, że wyłonienie “wybrańców” to zawsze bardzo trudny proces, (spoczywa on na barkach moich i Cebuli) bo przez te 7 ostatnich HotZlotów poznaliśmy niemałą część dobroprogramowej społeczności i tym ciężej jest nam możliwie obiektywnie podchodzić do tego zadania. Procedura wyboru jest bardzo skomplikowana - bierzemy pod uwagę zarówno liczbę blogów, postów na forum, komentarzy, inne aktywności (propozycje programów, zgłoszenia błędów, recenzje itd. itd…), a nawet… czas spędzony na portalu. Wszystko to doważane jest przez subiektywną “wartość merytoryczną” - wychodzimy bowiem z założenia, że nie tylko ilość jest decydująca, ale i jakość (wpisów na blogu/komentarzy/postów na forum - niepotrzebne skreślić). Niestety mimo tak wielowymiarowego procesu, wiele osób, które chcielibyśmy zaprosić - choćby personalnie, przez osobiste sympatie - w żaden sposób się na to zaproszenie nie łapią… Wszystkich zaś, z oczywistych względów, zaprosić nie możemy…

Stąd jednak są te tury, bo nie wszystkie zapraszane osoby się rejestrują (szok nieprawdaż? :wink: ) - przyczyny są różne: problem z urlopem w pracy, zaplanowany termin, sprawy rodzinne, brak 18 lat itd. itd. To powoduje jednak, że możemy zapraszać kolejne osoby i kolejne, a więc zawsze jest szansa na zaproszenie. A jak nie to pozostaje jeszcze losowanie :slight_smile:

BTW, nie traktuj tego jako odpowiedź personalnie do Ciebie, Twój post natchnął mnie po prostu aby przybliżyć proces pierwszego etapu rejestracji na HotZlot.

W tamtym roku koszulka była jedna, ale za to była kurtka - zawsze można było ją założyć :stuck_out_tongue:

Hej,

No tak - teraz będą dwie. Ale nie wyobrażam sobie, by jechać na zlot z jedną koszulką - w końcu integracja (szczególnie aktywna) wyciska czasami niezłe poty. :wink:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Mi ostatnio doskwiera brak koszulek dobrych programów. Jakoś zawsze jest ich mało. Niektóre już nie wyglądają najlepiej. Paradoksalnie najlepiej trzymają się te starsze koszulki, nowsze są z cienszego materiału i to chyba jest przyczyną. Nadruki ze starszych koszulek trzymają się do tej pory. W nowszych niestety nie.

U mnie wszystkie Grucowe się trzymają - zeszłoroczna jest w rozsypce, przydałby się powrót do Grucowych :slight_smile:

A jakiś przybliżony harmonogram kolejnych “rzutów” :wink: ?

Jezusiczku, co wy z tymi koszulkami robicie, że chcecie więcej? Ja ostatnio nimi zacząłem pokój tapetować, mam taki zapas ;p

(oczywiście, nie obrażę się na więcej - bo drugi pokój też trzeba wytapetować xD)

Co do koszulek damskich też się wypowiem, a co- zeszłoroczna ma fatalny krój, te z Grucy (mam 2) leżą super, a i rozmiarówka jest ok. Pomodorro (bo chyba tak się firma nazywa) ma wg. mnie zawyżoną. 

Koszulki, koszulki… ale przecież ta pomarańczowa kurtka to rewelacja :smiley:

Całą jesień i wczesną wiosnę na rowerku w niej śmigałam i za nią wielkie dzięki :smiley:

Gratuluję tym co już mają zaproszenia, mnie niestety czeka nerwowe oczekiwanie przy losowaniu. Mam nadzieję, że do zobaczenia :slight_smile:

Ej, w ogóle bym się nie pogniewała za taką koszulkę jak miały hostessy w 2011 :stuck_out_tongue:

Fakt, kurtka miód. Szkoda tylko że tak łatwo się brudzi :’(