Nie wszyscy z Loży dostali zaproszenie …
W tym roku miejsc mamy tylko 160 więc zaproszenia wysyłamy niewielkimi partiami aby nie przestrzelić. Niestety wiele osób spoczęło na laurach i ich aktywność bardzo mocno spadła - stąd brak zaproszeń w pierwszych turach…
Leszku uwierz mi, że nie w każdym przypadku o spoczywanie na laurach chodzi, choć może tak to wygląda.
Niekiedy czas (a raczej jego brak) nie pozwala na taką aktywność jak kiedyś. Sprowadza się do tego, że więcej się czyta, a mniej się pisze.
Nie traktuj tego jako próbę usprawiedliwiania siebie czy innych, raczej wrzuć to do kategorii nocnych, żabich przemyśleń
Czy się naświetla czy też już skończył mam nadzieję, że zabierze ze sobą swoje zacne trunki A przynajmniej coś na skosztowanie
Hej,
Tym razem przydałoby się zdobyć złoto bądź srebro. No i dołożyć co niektórym drużynom.
Tak, tak Over - my już znamy te Twoje wywody o tym, co jest zdradą. Spotkania przy pizzy i soczku jabłkowym obfitują w takie smaczki…
Ja tam już awatar mam zmieniony - na ponoć strasznie przeszkadzający w “rozwodówkach”.
Swoją drogą ważne ogłoszenie parafialne jest w Regulaminie HZ - mam nadzieję, że wszyscy czytali i unikniemy sytuacji niebrania koszulek na zlot, “bo przecież będą”. A później chodzi się w jednej…
A ja chętnie Wam pomogę.
Ja go wiele razy widziałem, gadałem, piłem browara, ale do dzisiaj nie wiem.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Gender?
Hej,
Kto wie - całkiem możliwe.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dziękuję za zaproszenie, jest mi naprawdę miło.
Odpisuję dokładnie 24 godziny po jego odebraniu, a tu już 18 podstron z 3 się zrobiło, no ładnie.
Bardzo dziękuję
Wierzę, wierzę, sam cierpię na notoryczne braki czasowe co odbija się m.in. na moim blogu i mniejszej liczbie komentarzy niż kiedyś… Niemniej jednak musimy trzymać się przynajmniej z grubsza jakiejś metodologii - stąd w pierwszym rzędzie zaproszenia otrzymają osoby przede wszystkim najbardziej aktywne, w drugim rzucie odrobinę mniej aktywne, itd. itd. Inaczej HotZlot przerodziłby się w kółko wzajemnej adoracji i cały czas jeździły by te same osoby. Oczywiście uczestnicy i tak w sporej części się powtarzają, ale to nie przypadek - zapracowali sobie właśnie systematyczną (wieloletnią), ponadprzeciętną aktywnością…
Dodam, że wyłonienie “wybrańców” to zawsze bardzo trudny proces, (spoczywa on na barkach moich i Cebuli) bo przez te 7 ostatnich HotZlotów poznaliśmy niemałą część dobroprogramowej społeczności i tym ciężej jest nam możliwie obiektywnie podchodzić do tego zadania. Procedura wyboru jest bardzo skomplikowana - bierzemy pod uwagę zarówno liczbę blogów, postów na forum, komentarzy, inne aktywności (propozycje programów, zgłoszenia błędów, recenzje itd. itd…), a nawet… czas spędzony na portalu. Wszystko to doważane jest przez subiektywną “wartość merytoryczną” - wychodzimy bowiem z założenia, że nie tylko ilość jest decydująca, ale i jakość (wpisów na blogu/komentarzy/postów na forum - niepotrzebne skreślić). Niestety mimo tak wielowymiarowego procesu, wiele osób, które chcielibyśmy zaprosić - choćby personalnie, przez osobiste sympatie - w żaden sposób się na to zaproszenie nie łapią… Wszystkich zaś, z oczywistych względów, zaprosić nie możemy…
Stąd jednak są te tury, bo nie wszystkie zapraszane osoby się rejestrują (szok nieprawdaż? ) - przyczyny są różne: problem z urlopem w pracy, zaplanowany termin, sprawy rodzinne, brak 18 lat itd. itd. To powoduje jednak, że możemy zapraszać kolejne osoby i kolejne, a więc zawsze jest szansa na zaproszenie. A jak nie to pozostaje jeszcze losowanie
BTW, nie traktuj tego jako odpowiedź personalnie do Ciebie, Twój post natchnął mnie po prostu aby przybliżyć proces pierwszego etapu rejestracji na HotZlot.
W tamtym roku koszulka była jedna, ale za to była kurtka - zawsze można było ją założyć
Hej,
No tak - teraz będą dwie. Ale nie wyobrażam sobie, by jechać na zlot z jedną koszulką - w końcu integracja (szczególnie aktywna) wyciska czasami niezłe poty.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Mi ostatnio doskwiera brak koszulek dobrych programów. Jakoś zawsze jest ich mało. Niektóre już nie wyglądają najlepiej. Paradoksalnie najlepiej trzymają się te starsze koszulki, nowsze są z cienszego materiału i to chyba jest przyczyną. Nadruki ze starszych koszulek trzymają się do tej pory. W nowszych niestety nie.
U mnie wszystkie Grucowe się trzymają - zeszłoroczna jest w rozsypce, przydałby się powrót do Grucowych
A jakiś przybliżony harmonogram kolejnych “rzutów” ?
Jezusiczku, co wy z tymi koszulkami robicie, że chcecie więcej? Ja ostatnio nimi zacząłem pokój tapetować, mam taki zapas ;p
(oczywiście, nie obrażę się na więcej - bo drugi pokój też trzeba wytapetować xD)
Co do koszulek damskich też się wypowiem, a co- zeszłoroczna ma fatalny krój, te z Grucy (mam 2) leżą super, a i rozmiarówka jest ok. Pomodorro (bo chyba tak się firma nazywa) ma wg. mnie zawyżoną.
Koszulki, koszulki… ale przecież ta pomarańczowa kurtka to rewelacja
Całą jesień i wczesną wiosnę na rowerku w niej śmigałam i za nią wielkie dzięki
Gratuluję tym co już mają zaproszenia, mnie niestety czeka nerwowe oczekiwanie przy losowaniu. Mam nadzieję, że do zobaczenia
Ej, w ogóle bym się nie pogniewała za taką koszulkę jak miały hostessy w 2011
Fakt, kurtka miód. Szkoda tylko że tak łatwo się brudzi :’(