HotZlot 2014 - wątek ogólny

Banan i piwo to nie jest dobra kombinacja i w płynie, i w realu :wink:

Hej,

Powiem Ci fiesta, że wcale nie jest takie złe. Leciutkie i świetnie pasujące do grillowanej kiełbaski.

Pozdrawiam,

Dimatheus

To poproszę jedno do degustacji. :slight_smile:

U mnie takich  wynalazków  nie  sprzedają :wink:

Banan pijący bananowe piwo - to byłby ciekawy widok :D To prawie tak, jakby jakaś krowa jadła hamburgera :stuck_out_tongue:

Samokanibalizm w czystej postaci :slight_smile:

Fiesta, gdzie Ty mieszkasz? Ja teraz się lenię w malutkiej miejscowości (ok. 10k mieszkańców) i nawet tutaj takie wynalazki widziałem. Pozostając przy temacie - ostatnio testowałem owocowe smaki Fortuny - Mirabelka rządzi, zwłaszcza na gorące dni na plaży.

Miejscowość ponad 40k, ale  to podkarpacie;)

Jak chcecie aromatyzowane piwo, to bardziej kierujcie się w stronę witbier, np Viva La Vita z browaru Pinta, lub nowa warka Lady Blanche z Ale Browaru. Lekka pszenica, podczas chmielenia używa się kolendry i curacao. Albo jakiegoś lambica - np wiśniowy Kriek - tu wiśnie dodaje się w procesie fermentacji. Jest też malinowy, jabłkowy i chyba brzoskwiniowy - też typu lambic z tego samego browaru. Mistrzostwo świata.

A nie jakieś piwopodobne badziewia z tablicą Mendelejewa proponujecie :slight_smile:

@Klisza, nie widziałem nigdzie w moich okolicach piw o których wspominasz, nawet w wielkim mieście Toruniu :P 

Uderz w kega, a Klisza się odezwie.

BTW.

A kto będzię prawnym opiekunem Banana na tym evencie ?

krótki research: AleBrowar z kija - Krajina Piva Rynek Nowomiejski 3 Toruń

duży wybór butelek - http://www.gastronauci.pl/pl/23256-sklep-piwny-torun

Smacznego :wink:

Tata Lisek :stuck_out_tongue:

Trzeba szukać - po marketach, dyskontach nie znajdziesz. U mnie w BB są 3 małe sklepy z regionalnymi piwami i to właśnie tam takie piwka można najczęściej spotkać :slight_smile:

Ja myślałem, że Rafał Szarameta :slight_smile:

Ostatnimi  czasy  jak  był  taki  przypadek (sławetny  Boczi :wink: ) to Lisek  robił za babysitter.

Aczkolwiek z  Rafałka też byłby niezły tatko :stuck_out_tongue:

Ale kurs przewijania Banana koniecznie by  się przydał  :silly: 

Hej,

Dla mnie niepodzielnie rządzi wiśniowa Fortuna. Ale musi być dobrze schłodzona. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Fiesa ty zawsze hardkorowym tekstem sypniesz :wink:

No czekamy niech się Banan wypowie :stuck_out_tongue:

Nie przeszkadzajcie sobie. Ciekawie się to czyta =)

No to kto będzie dzierżył pieczę nad Tobą?

Pojęcia nie mam.