Banan i piwo to nie jest dobra kombinacja i w płynie, i w realu
Hej,
Powiem Ci fiesta, że wcale nie jest takie złe. Leciutkie i świetnie pasujące do grillowanej kiełbaski.
Pozdrawiam,
Dimatheus
To poproszę jedno do degustacji.
U mnie takich wynalazków nie sprzedają
Banan pijący bananowe piwo - to byłby ciekawy widok :D To prawie tak, jakby jakaś krowa jadła hamburgera
Samokanibalizm w czystej postaci
Fiesta, gdzie Ty mieszkasz? Ja teraz się lenię w malutkiej miejscowości (ok. 10k mieszkańców) i nawet tutaj takie wynalazki widziałem. Pozostając przy temacie - ostatnio testowałem owocowe smaki Fortuny - Mirabelka rządzi, zwłaszcza na gorące dni na plaży.
Miejscowość ponad 40k, ale to podkarpacie;)
Jak chcecie aromatyzowane piwo, to bardziej kierujcie się w stronę witbier, np Viva La Vita z browaru Pinta, lub nowa warka Lady Blanche z Ale Browaru. Lekka pszenica, podczas chmielenia używa się kolendry i curacao. Albo jakiegoś lambica - np wiśniowy Kriek - tu wiśnie dodaje się w procesie fermentacji. Jest też malinowy, jabłkowy i chyba brzoskwiniowy - też typu lambic z tego samego browaru. Mistrzostwo świata.
A nie jakieś piwopodobne badziewia z tablicą Mendelejewa proponujecie
@Klisza, nie widziałem nigdzie w moich okolicach piw o których wspominasz, nawet w wielkim mieście Toruniu :P
Uderz w kega, a Klisza się odezwie.
BTW.
A kto będzię prawnym opiekunem Banana na tym evencie ?
krótki research: AleBrowar z kija - Krajina Piva Rynek Nowomiejski 3 Toruń
duży wybór butelek - http://www.gastronauci.pl/pl/23256-sklep-piwny-torun
Smacznego
Tata Lisek
Trzeba szukać - po marketach, dyskontach nie znajdziesz. U mnie w BB są 3 małe sklepy z regionalnymi piwami i to właśnie tam takie piwka można najczęściej spotkać
Ja myślałem, że Rafał Szarameta
Ostatnimi czasy jak był taki przypadek (sławetny Boczi ) to Lisek robił za babysitter.
Aczkolwiek z Rafałka też byłby niezły tatko
Ale kurs przewijania Banana koniecznie by się przydał :silly:
Hej,
Dla mnie niepodzielnie rządzi wiśniowa Fortuna. Ale musi być dobrze schłodzona.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Fiesa ty zawsze hardkorowym tekstem sypniesz
No czekamy niech się Banan wypowie
Nie przeszkadzajcie sobie. Ciekawie się to czyta =)
No to kto będzie dzierżył pieczę nad Tobą?
Pojęcia nie mam.