HotZlot 2014 - wątek ogólny

Tak to wczesne coco roco :stuck_out_tongue:

Over czy  Ciebie już całkiem  Bóg opuścił?

Niby  powinien przemawiać przeze mnie  patriotyzm lokalny (do fabryki Roleskiego mam  niecałe 40 km) ale szczerze jeżeli chodzi  o musztardę  to większego syfu  dawno nie  jadłem :P 

Pokosztuj  sobie  słowackich  musztard (o francuskich nie wspomnę) to  wtedy  porozmawiamy o smaku  musztardy :stuck_out_tongue:

Francuskie zbyt ostre dla mnie, a odnośnie roleski to nie wiem czy tam pracowałeś kiedyś ale mi ta musztarda samakuje najbardziej ew jeszcze kamis wchodzi w grę :wink:

Słowackiej nie miałem przyjemności kosztować jak masz blisko to przemyć jakieś musztardy tak jak jeden z udzielających sie tutaj oscypków i będzie komplet :wink:

Mnie bug nie opuszcza bug jest wszędzie, tam gdzie drzewa są, no chyba że chodzi ci o boga no to w tym wypadku bóg jest w wewnątrz nas czy tego chcemy czy też nie…

BUK ku***a, BUK! :glupek2:

Toś  pojechał, jak wykładowca seminarium duchownego (vide Januszek) ma  pracować  w  fabryce musztardy :P:P:P:P

Można ją dostać  nawet u nas i jest  bardzo  łagodna i aromatyczna (widać w niej zmielone ziarna gorczycy). Potęga smaku.

Ale  mimo  wszystko co jak  co  ale  musztardy  na zlot woził nie będę  :P

Podaj markę :wink: to sobie to załatwię :)ew jakiś przykład co ci najbardziej smakuje ale z nieostrych oczywiście:)

Chyba czegoś nie zrozumiałeś… przesłania…

Co by potwierdzało moja teorie na temat…

Cisną się ciężkie słowa na usta … Przepraszam za obraźliwe słowa, które mogą wielu zbulwersować.

Game Over 

Śmigaj np do Tesco:

Over, chyba poza Tobą samym mało kto Ciebie rozumie.

5901658000068.jpg

5901658000020.jpg

Nie zmieniona od wielu , wielu lat …

Do czego to doszło, że sam się muszę cytować. 

Over! Are you blind man?!

Pangrys, moja ulubiona. Bardzo trudno ją dostać w GDA.

@Pangrys, gdzie to można dostać? Ta stołowa mnie bardzo zainteresowała?

Rzeknij słowo a przyszłym tygodniu będziesz ją miał w GDA :slight_smile:

@semtex

W Poznaniu jest dostępna nawet w Tesco, powinny być w sieci Piotr i Paweł. Ogólnie to wielkopolska marka, nie wykupiona przez nikogo i bazująca na przepisach sprzed lat.

Do dziś moją żona woli majonez Pegaza :slight_smile:

Jest jeszcze 

5901658000105.jpg

5901658000501.jpg

5901658000136.jpg

semtex, w stronach z których pochodzę to zawsze była najpopularniejsza musztarda. Normalnie miodzio.

Pangrys, dzięki za propozycję, ale ostatnio często bywam na południu i sam robię zapasy.

Kurde, jak będę w PL na zlocie to kupiłbym tego trochę, dobrej musztardy nigdy mało, ta ma rekomendacje dwóch Zlotowiczów, znaczy się nie byle co :slight_smile:

Co polskie to idealne, a co niemieckie to jeden wielki ■■■■… wynika to z twego postu :wink:

Piekielna potrafi wycisnąć łzy :smiley:

Najlepsze jest to, że ta musztarda (słoik, etykieta) wygląda tak samo już od ponad 20 lat.

Areh w  Gdyni i Gdańsku masz  sieciówki Piotra I Pawła i tam dostaniesz  :)