@Areh, mała poprawka, niemal się nie zmieniła od 60 lat
Gdzie ja to napisałem? Mam wielki szacunek dla polskich produktów spożywczych, lubię polską kuchnię ale kuchnia niemiecka i jej składniki też są dobre, jeżeli kucharz/producent jest dobry. Nie ograniczam się do jednego smaku, lubię eksperymentować… Dlatego nie doszukuj się czegoś tam gdzie tego nie ma.
Aż taki stary nie jestem żeby to pamiętać. Piszę tylko to co zapamiętałem osobiście.
Wiem, bo moja Mama pracowała tam pod koniec lat 60 Semtex, jakby co to mogę ci przywieźć na HZ
Spox młodzieńcze
Byłbym niezwykle wdzięczny
Jestem raczej zwolennikiem czerwieni czyli “keczupu” ale co do musztardy do bardzo dobra jest musztarda czeska w takim słoiku:
Mam znajomego kucharza Niemieckiego raz w roku robi Swoją musztardę ( w zimie na jeden z niemieckich t.z.w festów), podobna konsystencja do tej ze słoika Samuraja, rewelacja
najlepsze musztardy to develey ,no i ta co była na Zlocie, ale jaka to była to raczej nie wiem, może kamis…
Coś w tym jest, przejechałem się kiedyś rowerem po Polsce i jak do tej pory, to w Wielkopolsce jadałem najsmaczniej. Teraz muszę obadać wschód naszego kraju :)
Over ma dzisiaj słabszy dzień, bo nie widzi moich postów Za dużo musztardy pikantnej. Tak na “haju” pisać posty, no nie wypada
Oscypki już mamy, chałwy mamy, śliwka w płynie też, musztarda jest… to czego nam jeszcze brakuje?
Kaszanki.
Nie będę was oszukiwał od samego czytania bolą mnie oczy ten wyrób ma tylko jedna poprawną nazwę i jest to krupniok
Do tego żymlok i jesteśmy w domu
Co Ty ukryta opcja niemiecka? W Polsze się na to mówi kaszanka - koniec i kropka!
A no i zapomniałem, że kiełbasa też już jest (Over jako Conchita Wurst)
A jak, tylko przyprawić zymftem i zagryźć żymłom
@gowain
Tak Ci się ino wydaje
Pizza też dobra opcja.
Będę strzelał - czy brakuje nam do kompletu salmonelli?
To i ja coś polecę w temacie musztard Trochę bardziej słona od klasycznej, ale te kuleczki gorczycy są rewelacyjne