HotZlot 2014 - wątek ogólny

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma… :stuck_out_tongue:

Ciekawe - od dobrych 3 tygodni w kilku żabkach nie można dostać Miłosławia Niefiltrowanego - nie dostarczyli i tyle, a tu “mus” posiadania.

Zapraszam do Brzegu w takim razie :smiley:

Dodatkowo czasami są problemy logistyczne, czyli faktycznie jakiegoś piwa brakło na terminalu i nie można zamówić przez tydzień czy dwa, bo browar nie wyrabia z produkcją.

Sikacz nie jest zły ale jak się ma wybór to zawsze wybiera się to lepsze :smiley:

Bo po którymś browarze z rzędu i tak coraz mniej czuć smaku :>

W temacie : degustuję Czarne z Fortuny :stuck_out_tongue:

Ja piję tyle piwa przez rok co niektórzy wypijają w ciągu weekendu, więc wybieram jakieś takie mniej popularne, ciekawsze :)

Chociaż w studenckich czasach było inne podejście do piwa :stuck_out_tongue:

Zrobiłem podobnie :slight_smile: Jakoś milej się czyta …

Nie do końca, w Kliczkowie mimo darmowej Warki i tak kupowaliśmy Brackie. Nawet podczas sobotniej imprezy. Dobre piwo cieszy długo.

To już jutro, bardzo ważny dzień w kalendarzu Upalnego Zlotowicza.

@DjLeo: z Difenbachią spróbuję :slight_smile: Zobaczymy co moje maleństwa powiedzą :slight_smile:

Trzymam kciuki za wszystkich czekających na jutro :slight_smile:

Pierwsze przebłyski prawdy u Ciebie :wink:

A ja natomiast bardziej od piwa wolę coś mocniejszego. Rum, Whisky czy tequila’ę. Po piwie to się ciągle lata tam gdzie król chodził pieszo :wink:

Twój bardzo bogaty opis wyjaśnia wiele. Większość preferowanych przeze mnie piw mieści się w grupie dozwolonych dla ajenta, a bodaj jedno w G1, z której może zrezygnować opłaciwszy karę za nieposiadanie.

Byłbym daleki od kolejnego ograniczania z urzędu. Ja dla przykładu piszę w trakcie grilla z okazji imienin szwagra, jednak to co napiszę zależy od mojego sposobu bycia i szacunku dla odbiorców tych treści. Jakość pisanych wypowiedzi zweryfikują czytelnicy, a swobodę publikacji pozostawmy nieuregulowaną prawnie. Pozwolę sobie przytoczyć to, co pisałem w jednym z komentarzy, opierając się o cytat z Wojciecha Cejrowskiego, zaangażowanego w lekturę mądrej książki - wolność nie jest wtedy, kiedy ktoś nam na coś pozwala, tylko wtedy, gdy nie musimy nikogo pytać o pozwolenie :slight_smile:

Dziękuję za uwagę :slight_smile:

Ranking najlepszych piw 2014

Warto przeczytać przed zlotem, jeszcze jest czas na podjęcie właściwej decyzji :wink: :stuck_out_tongue_winking_eye:

Chciałem przeprosić osoby które poczuły się urażone wczorajszym postem.(nie wiele osób potrafi pozytywnie i z żartem odczytać moje specyficzne podejście do tematu)

W sumie to z tym alkomatem to niezły pomysł, myślę że lepiej by się sprawdził niż alkomaty w autach :slight_smile:

@Over bo żartować trzeba umieć :slight_smile:

podejrzewam, że większość narzekających dodała cię już do czarnej listy więc nie odczytają posta…

Ich strata :slight_smile: ludzie dzielą się na  delikatnych i delikatniejszych…

Ten kto mnie zna wie że trzeba mieć dystans i to duży do moich co poniektórych wypowiedzi no ale co zrobisz :slight_smile:

Żabo, niby taki stary jestem, taki obyty w internetach, a się nabrałem.

I masz rację, tylko w przypadku overa, znamy go osobiście i wiemy, że on naprawdę reprezentuje taki poziom jaki przebija z jego bełkotu. Nie raz, nie dwa mogliśmy się o tym przekonać. 

JA go blokuję ale każdy niech postąpi tak jak mu sumienie nakazuje.

Mieszkam w Leżajsku i skoro piszecie o piwie, to chętnie bym się dowiedział co tu u mnie robią. Mam na myśli piwo Leżajsk Grupy Żywiec. Nigdy alkoholu nie piłem ale ciekawi mnie jaka jest opinia na temat Leżajskiego piwa.

Frog ale strolowales mnie :wink: oczekiwalem jednak jakiegoś rankingu.

Okay, no to rzućmy okiem, już tak na serio…

77b8e0d287f8bf1287212b0ae907efcd.jpg

Piwo Roku 2013

1.Ciechanów, Grand Prix AIPA

2.Browar na Jurze, [Pinta] Imperator Bałtycki

3.Artezan, Pacific Pale Ale

4.Kormoran, Podróże Kormorana - American IPA

5.Gościszewo, [AleBrowar] Smoky Joe

6.Gościszewo, [AleBrowar] Rowing Jack

7.Pracownia Piwa, Dwa Smoki

8.Browar na Jurze, [Pinta] Żytorillo

9.Bartek, [szałpiw] Szczun

10.Browar na Jurze, [Pinta] Apetyt na Życie