Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma…
Ciekawe - od dobrych 3 tygodni w kilku żabkach nie można dostać Miłosławia Niefiltrowanego - nie dostarczyli i tyle, a tu “mus” posiadania.
Zapraszam do Brzegu w takim razie
Dodatkowo czasami są problemy logistyczne, czyli faktycznie jakiegoś piwa brakło na terminalu i nie można zamówić przez tydzień czy dwa, bo browar nie wyrabia z produkcją.
Sikacz nie jest zły ale jak się ma wybór to zawsze wybiera się to lepsze
Bo po którymś browarze z rzędu i tak coraz mniej czuć smaku :>
W temacie : degustuję Czarne z Fortuny
Ja piję tyle piwa przez rok co niektórzy wypijają w ciągu weekendu, więc wybieram jakieś takie mniej popularne, ciekawsze :)
Chociaż w studenckich czasach było inne podejście do piwa
Zrobiłem podobnie Jakoś milej się czyta …
Nie do końca, w Kliczkowie mimo darmowej Warki i tak kupowaliśmy Brackie. Nawet podczas sobotniej imprezy. Dobre piwo cieszy długo.
To już jutro, bardzo ważny dzień w kalendarzu Upalnego Zlotowicza.
@DjLeo: z Difenbachią spróbuję Zobaczymy co moje maleństwa powiedzą
Trzymam kciuki za wszystkich czekających na jutro
Pierwsze przebłyski prawdy u Ciebie
A ja natomiast bardziej od piwa wolę coś mocniejszego. Rum, Whisky czy tequila’ę. Po piwie to się ciągle lata tam gdzie król chodził pieszo
Twój bardzo bogaty opis wyjaśnia wiele. Większość preferowanych przeze mnie piw mieści się w grupie dozwolonych dla ajenta, a bodaj jedno w G1, z której może zrezygnować opłaciwszy karę za nieposiadanie.
Byłbym daleki od kolejnego ograniczania z urzędu. Ja dla przykładu piszę w trakcie grilla z okazji imienin szwagra, jednak to co napiszę zależy od mojego sposobu bycia i szacunku dla odbiorców tych treści. Jakość pisanych wypowiedzi zweryfikują czytelnicy, a swobodę publikacji pozostawmy nieuregulowaną prawnie. Pozwolę sobie przytoczyć to, co pisałem w jednym z komentarzy, opierając się o cytat z Wojciecha Cejrowskiego, zaangażowanego w lekturę mądrej książki - wolność nie jest wtedy, kiedy ktoś nam na coś pozwala, tylko wtedy, gdy nie musimy nikogo pytać o pozwolenie
Dziękuję za uwagę
Warto przeczytać przed zlotem, jeszcze jest czas na podjęcie właściwej decyzji
Chciałem przeprosić osoby które poczuły się urażone wczorajszym postem.(nie wiele osób potrafi pozytywnie i z żartem odczytać moje specyficzne podejście do tematu)
W sumie to z tym alkomatem to niezły pomysł, myślę że lepiej by się sprawdził niż alkomaty w autach
@Over bo żartować trzeba umieć
podejrzewam, że większość narzekających dodała cię już do czarnej listy więc nie odczytają posta…
Ich strata ludzie dzielą się na delikatnych i delikatniejszych…
Ten kto mnie zna wie że trzeba mieć dystans i to duży do moich co poniektórych wypowiedzi no ale co zrobisz
Żabo, niby taki stary jestem, taki obyty w internetach, a się nabrałem.
I masz rację, tylko w przypadku overa, znamy go osobiście i wiemy, że on naprawdę reprezentuje taki poziom jaki przebija z jego bełkotu. Nie raz, nie dwa mogliśmy się o tym przekonać.
JA go blokuję ale każdy niech postąpi tak jak mu sumienie nakazuje.
Mieszkam w Leżajsku i skoro piszecie o piwie, to chętnie bym się dowiedział co tu u mnie robią. Mam na myśli piwo Leżajsk Grupy Żywiec. Nigdy alkoholu nie piłem ale ciekawi mnie jaka jest opinia na temat Leżajskiego piwa.
Frog ale strolowales mnie oczekiwalem jednak jakiegoś rankingu.
Okay, no to rzućmy okiem, już tak na serio…
Piwo Roku 2013
1.Ciechanów, Grand Prix AIPA
2.Browar na Jurze, [Pinta] Imperator Bałtycki
3.Artezan, Pacific Pale Ale
4.Kormoran, Podróże Kormorana - American IPA
5.Gościszewo, [AleBrowar] Smoky Joe
6.Gościszewo, [AleBrowar] Rowing Jack
7.Pracownia Piwa, Dwa Smoki
8.Browar na Jurze, [Pinta] Żytorillo
9.Bartek, [szałpiw] Szczun
10.Browar na Jurze, [Pinta] Apetyt na Życie
Źródło: