HotZlot 2015 - wątek ogólny

A ja nie dostałem żadnego - ani w sprawie zakwaterowania, ani w sprawie wykreślenia mnie z “listy autobusowej”… Więc nawet nie wiem, czy moje wiadomości w ogóle dotarły i zostały odczytane.

ja będę we Wrocławiu od 1 lipca:-)

Ja już dostałem wszystkie możliwe potwierdzenia, także wiem, że ktoś tam w redakcji odbiera moje maile :wink:

Rok 2008 i bodajże tydzień czasu na rejestrację na zasadach “kto pierwszy ten lepszy”. I po kilku dniach zapisów nadal były wolne miejsca… dziś nie do uwierzenia. Bardzo miło wspominam tamten zlot, który odbył się w Jastrzębiej Górze, pomimo “trochę” niższych standardów niż zlot następny, który odbył się w roku 2009, w praktycznie 5 gwiazdkowym (formalnie cztero, ale tylko ze względu na brak dużego parkingu) hotelu “Zamek RYN” i który do dziś uważany jest przez wielu za najlepszy.

Potem pożegnaliśmy się z Pomorzem na rok i pierwszy raz zawitaliśmy do miejsca, które i w tym roku będzie nas gościć - Zamku na Skale - był to rok 2010. Co prawda standard trochę niższy niż Ryn, ale atmosfera wyśmienita.

W 2011 ostatni raz, jak do tej pory, powróciliśmy na Pomorze, do Doliny Charlotty, gdzie ja akurat dostałem pokój… nad stajnią, prawie kilometr przez ciemny las od głównego obiektu; wrażenia niezapomniane… :smiley:

Rok później, czyli w 2012, nastąpił powrót do Zamku na Skale, gdzie dzięki wystawie starych komputerów, miałem okazję przypomnieć sobie komputery, których używałem jeszcze w latach 80. XX wieku.

W 2013 gościł nas Zamek Kliczków - dla wielu miejsce “piekielne”: temperatury w cieniu dochodziły do 41°C.

Rok 2014 to kolejny powrót do dobrze już znanego miejsca - Zamku na Skale i kolejne miło spędzone dni. W tym roku znów tam zawitamy i bez cienia wątpliwości będą to miło i konstruktywnie spędzone dni.

Ryn i Wasza jajecznica ze wszystkim? :smiley: :stuck_out_tongue:

Pamiętasz tę dyskusję o wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy? :wink:

Ryn miał niezaprzeczalne plusy, wiesz pięciogwiazdkowy hotel, żarcie jak u Rockefellera, zadaszony ogromny dziedziniec itp, ale i wkradło (to dobre określenie) się kilka minusów, ale pisać tu o minusach zlotów nie wypada. :slight_smile:

ja jestem fanką Władysławowa i miałam okazję oglądać go poza sezonem … Jastrzębią też, rzeczywiście “wymarłe” a ta ilość schodków w jastrzębiej przy zejściach na plażę - fakt mało zachęcająca…

dość krótko zwięźle, ale zdecydowanie na temat :slight_smile:

fiesta - chętnie zapoznam się z dostępnymi materiałami zlotowymi- tymi historycznymi :slight_smile:

jest taka osoba “żabol” on będzie(tak myślę, że się zgodzi)twoim mentorem  :mrgreen:

Hej,

Ja, ale to już jakiś czas temu - dwie w dodatku, by z żoną móc skakać. :stuck_out_tongue:

To też było fajne - kucharz do dyspozycji na śniadaniu; jajecznica z pomidorami. Mniam, mniam. :smiley:

Ogromny wręcz - zmieściły się na nim maty taneczne, stanowiska partnerów, serwery z Fujitsu, bolid Formuły, kilkanaście stanowisk komputerowych i ogromne stoły do konsumpcji…

Byle na zlocie nie pojawił się jakiś bocian*. :stuck_out_tongue:

* tłumaczenie dowolne.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Nie ćwiczę - to po prostu wrodzony talent :smiley:

[Ogłoszenie parafialne]

Jeśli ktoś ze zlotowiczów ma instalkę do Office’a 2003 Small Business i mógłby mi ją udostępnić to bardzo proszę o jej zabranie na zlot. Mam klucz, płyta uległa zniszczeniu, a na jednym z komputerów potrzebuje jakiejkolwiek wersji Excela :wink:

Dzięki!

[/Ogłoszenie parafialne]

A wycieczka “na barana” u żabci i zwiedzanie zamkowych zakamarków… bezcenne :hahaha:

Hmmm pytanie zasadnicze : kim jest wspomniany “żabol”

a. Osobą, która lubi wspominać dawne złoty. Weteranem znającym sie na historii tegoż wydarzenia.

B. Osobą szybko integrująca sie przede wszystkim z nowymi twarzami- lubi role przewodnika.

C. Osoba lubiąca towarzystwo płci damskiej :wink:

D. Kolejna legenda? Stworem/wytworem powstałym na którymś ze spotkań.

E. Żadne z powyższych :wink:

Wieszak no baaa hit zlotu, pata taj, pata taj, pata taj …

:wink:

margolka1986 wszystkie odpowiedzi poprawne z wyjątkiem ostatniej :wink:

widzę/czytam że ludzi wzięło na wspominki owej wspaniałej jajecznicy z Zamku RYN ;-)  Również do dziś bardzo dobrze wspominam czas tam z wami spędzony, mój pierwszy ówczesny HotZlot :)  No i ciekawe te info (@Radek68) że hotel miałby pięć gwiazdek gdyby nie jego trudne położenie w środku mieściny i brak możliwości dobudowania parkingów :smiley: faktycznie widać różnicę miedzy jego standardem a standardem innych tak samo zakwalifikowanych hoteli ;)  A wracając do Zamku na Skale, to miejmy nadzieję, że pogoda będzie słoneczna, a nie jak dziś… pochmurno i deszczowo, bo niewątpliwie dużym plusem tej miejscówki jest możliwość szerokiej integracji w ludźmi w tym dużym zielonym parku przy zamku :slight_smile:

pasują odpowiedzi A, B, C oraz D. Odpowiedź E nie wchodzi w grę.

Oczywiście że mam taką płytę :slight_smile:

F. osobą która wyżera Ibuprom innym zlotowiczom :wink:

Portret psychologiczny Froga został wykonany prawie idealnie :P :P :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

A kto to ten cały Frog ?? :stuck_out_tongue: Nie znam gościa :wink: