How to -> zmieniamy xp na vistę

http://www.joejoe.biz vcp v 3.6 :wink: tę polecam

A czy polecacie paczkę Vista Transformation pack 4.0 która jest w PC World Komputer 7/2006??

Aero ci nie będzie jej polecał, to ja ją polecam :slight_smile: wg. mnei jest lepsza od v3.6 pod wieloma względami… mogę napisać na prośbę… :wink:

LOL, mi nic nie rozwalała, normalnie bez szwanku ją zainstalowałem, oczywiście miałem wcześniej problem z odinstalowaniem VCP v3.6… ;/

Tak

Tylko jedna sprawa panowie.

Jeśli instalujecie tylko po to aby zobaczyć jak to wygląda i wiecie iż za chwilę odinstalujecie to nie ma sensu.

Czy to wersja 3.6 czy 4.0 każda miesza w plikach o odinstalowanie wcale nie musi poskutkować. U jednego wszystko będzie działać bez problemów u drugiego nie (np. aero i adamawa)

Lepiej pooglądajcie sobie zdjęcia i tyle :mrgreen:

aju masz rację ;] To raczej zabawa na dłuższą metę ;]

pO NZAINSTALOWANIU VISTA INSPIRAT INTERNET MI NIE DZIALA

no to napewno nie przez tego packa… w końcu on tylko podmienia pliki systemowe… ;] Weś odinstaluj Połączenie i jeszcze raz zainstaluj…

a filrewall nie blokuje nic ?

bzdura … co ma piernik do wiatraka ??

Paczka podmienia pliki systemowe odpowiadające za wygląd, a nie funkcjonowanie systemu …

A tak apropo nowego how to a raczej jego update … jeśli chcecie mieć szybciej nowy how to proszę podawać swoje propozycje co powinno być , jak wyglądać e.t.c na grey22@wp.pl … za kometarze , opinie o dotychczasowym how to i propozycjach z góry dzięki … czekam na propozycje via e-mail :stuck_out_tongue:

Teraz nowy how to będzie zależał od was, od was także będzie zależało co się w nim bedzie znajdować :stuck_out_tongue:

jaka bzdura? nie widziałes co kolega napisał:

No weim że “co ma piernik do wiatraka” w sensie, że Vista Inspirat Pack nie ma wpływu na rzeczy zw. z internetem tylko podmienia pliki sytemowe odpowiadające za wygląd… kolega sugerował że po i przez zainstalowanie VIP przestał internet chodzić… no i ja to napisałem, ty to powtórzyłeś…

Załuszmy że już wszystko zaintalowałem. Czy można w każdej chwili to wszystko usunąć ( np. chce zwykłego xp’ka) . Albo czy da sie wyłączyć Areo glass?. Albo po instalacji tych wszystkich programow i zrobienia że wygląda jak vista można je potem te programy usunąć?

Można, zalezy jaką masz paczke z tym wyłączaniem aero glass. Jak byś przeczytał cały topic to byś wiedział.

kazdy program mozesz odinstalowac w panelu sterowania (Dodaj/Usun Programy) i bedziesz miał znowu wylgąd normalnego xpeka

niekoniecznie …

Najlepszym wyjściem jest utworzenie pkt. przywracania 8)

Także, jak coś się namiesza - można się uratować :slight_smile:

Jenak nie zawsze to działa :wink: Sam doświadczyłem to na własnym systemie, dlatego teraz już mam zwykłego w2k3 i nie bawię się w instalowanie paczek zmieniających na viste, bo czasami tylko format pomaga :stuck_out_tongue:

Jeśli chcecie mieć idealny “how to” odnosnie zmiany wyglądu xp na vistę to jest w najnowszym chipie - 08/2006. Osobiście przetestowałem i działa dobrze, jest wszystko - sidebar, aero, zegar, przezroczystość paska. Wszystko jest szczegółowo opisane i w sumie proste i bez zadnych komplikacji. Warto wspomnieć o tym, że po zainstalowaniu V.Customization P. 3.6 nie nalezy nic klikać, nawet anuluj, system sie sam zresetuje.

PS: Jeśli juz chcecie to zrobić po swojemu to nie instalujcie Vista Transf. Pack 4 tylko V.Customization Pack 3.6 i jakieś dodatki min. do przezroczystości.

elo! zainstalwałem tą paczke która podał aero na głownej stronie. Mam takie pytanie odnośnie sidebara czy można dodawać i usuwac np. zegar, notatnik i dodawać nowe akcesoria ??

Ten sidebar do desktop sidebar?

Jeśli tak to różne rozszerzenia są na stronie producenta

Robinho5

Tak… można je “+” i '-"

Ale mi się tnie ten sidebar nie wiem od czego :? :?

Jak możesz to wytłumacz mi po kolei jak bo nie mogę tego zrobić … :?

Aby Gadgety działały po ściągnięciu należy w C:\Documents and Settings(nazwa użytkownika) zrobić folder ‘Parts’ i tu skopiować party (gadgety z rozszerzeniem .part) jeżeli juz taki instnieje to git… odpalasz Sidebara i na górze jest taki “+” klikasz,wybierasz,dodajesz :wink:

Tu masz przykładową strnke z nimi http://www.joejoe.biz/joejoe/load/index.php?cid=21.