http://www.joejoe.biz vcp v 3.6 tę polecam
A czy polecacie paczkę Vista Transformation pack 4.0 która jest w PC World Komputer 7/2006??
Aero ci nie będzie jej polecał, to ja ją polecam wg. mnei jest lepsza od v3.6 pod wieloma względami… mogę napisać na prośbę…
LOL, mi nic nie rozwalała, normalnie bez szwanku ją zainstalowałem, oczywiście miałem wcześniej problem z odinstalowaniem VCP v3.6… ;/
Tak
Tylko jedna sprawa panowie.
Jeśli instalujecie tylko po to aby zobaczyć jak to wygląda i wiecie iż za chwilę odinstalujecie to nie ma sensu.
Czy to wersja 3.6 czy 4.0 każda miesza w plikach o odinstalowanie wcale nie musi poskutkować. U jednego wszystko będzie działać bez problemów u drugiego nie (np. aero i adamawa)
Lepiej pooglądajcie sobie zdjęcia i tyle :mrgreen:
aju masz rację ;] To raczej zabawa na dłuższą metę ;]
pO NZAINSTALOWANIU VISTA INSPIRAT INTERNET MI NIE DZIALA
no to napewno nie przez tego packa… w końcu on tylko podmienia pliki systemowe… ;] Weś odinstaluj Połączenie i jeszcze raz zainstaluj…
a filrewall nie blokuje nic ?
bzdura … co ma piernik do wiatraka ??
Paczka podmienia pliki systemowe odpowiadające za wygląd, a nie funkcjonowanie systemu …
A tak apropo nowego how to a raczej jego update … jeśli chcecie mieć szybciej nowy how to proszę podawać swoje propozycje co powinno być , jak wyglądać e.t.c na grey22@wp.pl … za kometarze , opinie o dotychczasowym how to i propozycjach z góry dzięki … czekam na propozycje via e-mail
Teraz nowy how to będzie zależał od was, od was także będzie zależało co się w nim bedzie znajdować
jaka bzdura? nie widziałes co kolega napisał:
No weim że “co ma piernik do wiatraka” w sensie, że Vista Inspirat Pack nie ma wpływu na rzeczy zw. z internetem tylko podmienia pliki sytemowe odpowiadające za wygląd… kolega sugerował że po i przez zainstalowanie VIP przestał internet chodzić… no i ja to napisałem, ty to powtórzyłeś…
Załuszmy że już wszystko zaintalowałem. Czy można w każdej chwili to wszystko usunąć ( np. chce zwykłego xp’ka) . Albo czy da sie wyłączyć Areo glass?. Albo po instalacji tych wszystkich programow i zrobienia że wygląda jak vista można je potem te programy usunąć?
Można, zalezy jaką masz paczke z tym wyłączaniem aero glass. Jak byś przeczytał cały topic to byś wiedział.
kazdy program mozesz odinstalowac w panelu sterowania (Dodaj/Usun Programy) i bedziesz miał znowu wylgąd normalnego xpeka
niekoniecznie …
Najlepszym wyjściem jest utworzenie pkt. przywracania 8)
Także, jak coś się namiesza - można się uratować
Jenak nie zawsze to działa Sam doświadczyłem to na własnym systemie, dlatego teraz już mam zwykłego w2k3 i nie bawię się w instalowanie paczek zmieniających na viste, bo czasami tylko format pomaga
Jeśli chcecie mieć idealny “how to” odnosnie zmiany wyglądu xp na vistę to jest w najnowszym chipie - 08/2006. Osobiście przetestowałem i działa dobrze, jest wszystko - sidebar, aero, zegar, przezroczystość paska. Wszystko jest szczegółowo opisane i w sumie proste i bez zadnych komplikacji. Warto wspomnieć o tym, że po zainstalowaniu V.Customization P. 3.6 nie nalezy nic klikać, nawet anuluj, system sie sam zresetuje.
PS: Jeśli juz chcecie to zrobić po swojemu to nie instalujcie Vista Transf. Pack 4 tylko V.Customization Pack 3.6 i jakieś dodatki min. do przezroczystości.
elo! zainstalwałem tą paczke która podał aero na głownej stronie. Mam takie pytanie odnośnie sidebara czy można dodawać i usuwac np. zegar, notatnik i dodawać nowe akcesoria ??
Robinho5
Tak… można je “+” i '-"
Ale mi się tnie ten sidebar nie wiem od czego :? :?
Jak możesz to wytłumacz mi po kolei jak bo nie mogę tego zrobić … :?
Aby Gadgety działały po ściągnięciu należy w C:\Documents and Settings(nazwa użytkownika) zrobić folder ‘Parts’ i tu skopiować party (gadgety z rozszerzeniem .part) jeżeli juz taki instnieje to git… odpalasz Sidebara i na górze jest taki “+” klikasz,wybierasz,dodajesz
Tu masz przykładową strnke z nimi http://www.joejoe.biz/joejoe/load/index.php?cid=21.