Humor informatyczny

Free WiFi and unlimited LTE

O’Reilly ale trochę inne :wink:

Czy wiecie jak działa telewizor? Ta, znana piosenkarka wam to wytłumaczy .
Jak twierdzi, niema się co bać telewizora i histerie o rzekomym złym wpływie są grubo przesadzone. :grinning:

Z humoru informatycznego zrobiłem humor progrmisty, trudno;)

https://twitter.com/PR0GRAMMERHUM0R/status/1562394342865584128

1 polubienie

Co się robi jak się rozładuje bateria w laptopie?

Kupuje się nowego. Pani zmieniła 6 sztuk, mało korzystała, wystarczało jej zwykle na 3-4 miesiące. Ale teraz kryzys to przyszła wymienić baterię, bo trzeba oszczędzać.

Zasilacz ma, ale kabel uszkodzony, to chyba taniej będzie jednak baterię wymienić nie? Bo na zasilacz to szkoda kasy, bo podobna cena baterii, no i już naładowana nowa, to oszczędzi na energii.

Zresztą te zasilacze to jakieś kiepskie, bo w iPhone 4 wymieniła i dopiero taki za 240zł naładował. Taniej od telefonu wyszło. Tylko na ile on ładowań wystarczy ciekawe? Bo drogo trochę, więc pani czeka aż się telefon całkiem wyładuje i jak musi zadzwonić to wtedy ładuje. oszczędza zasilacz.

A jak wy? Wymieniacie laptopy jak się rozładują, czy też nowe kupujecie?

A, pani taka zupełnie normalna z rozmowy. Nauczycielka !!! :upside_down_face:

Ja raz tak kupiłem laptopa jako uszkodzonego z rozładowaną baterią… :smile:
I zarobiłem 500 zł.

Mi jakoś jeszcze żaden się nie rozładował. a nowe kupuję gdy mi się który spodoba.

I nie śmiej się z Pani, „przy łóżeczku mem” stoją 4 laptopy: stary ulubieniec do codziennego zdzierania, nowy szybki do oglądania Inspektora Barnaby`ego oraz dwa starsze do grania w Heroes.

Czy powinno się zmienić samochód jak się zużyje olej, czy można wymienić i jeździć dalej? :wink:

Raczej paliwo, a jak się odda do warsztatu i trochę doleją podczas naprawy, to można jeszcze chwilę pojeździć.

Nie ma (PS. a nie „niema”, jak to masz w zwyczaju pisać, zwróć proszę uwagę na pisownię, bo to zupełnie inne słowa!) się co dziwić, bo ludzie często są dość głupi. Miałem kiedyś gościa, co twierdził, że potrzebny jest mu nowy komputer, bo na starym wyczerpało się miejsce. A chodziło o pełne zapełnienie PULPITU ikonkami.
20 lat temu miałem też zgłoszenie od księgowej, że następnego dnia w komputerze „nie ma stacji dyskietek”.
A chodziło o to, w Windows 98 miała okno „Mój komputer” przesunięte poza krawędź monitora.
Poglądowe z Windows 10:

Miałem też pułkownika (dowódcę JW) z kapitanem (szefem łączności), którzy twierdzili, że komputer się uszkodził, a wystarczyło podkręcić jasność w monitorze - wtedy na potencjometrach.

Ludzie są głupi i tyle.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo zwracam uwagę na pisownie, i ile pracy mnie kosztowało przez lata, aby nie pisać jachdjkvb hdkjfjlkscn kdnfkjd jdnfkjdh. Po prostu tego nie widzę.

Spoko, i tak wiadomo o co chodzi, ale jednak akurat ten jeden błąd powtarzasz co chwilę, dlatego piszę.

To też jest hit :slight_smile:

Zobaczcie jakie fajne narzędzie, LanguageTool - Internetowe narzędzie do sprawdzania gramatyki, stylu i pisowni

obraz
obraz

gramatyka generalnie prosta nie jest, ale widzę że są coraz lepsze narzędzia. Pani od polskiego byłaby zadowolona :wink:

Uwielbiam ten żarcik, ponieważ w niejednym przypadku opisuje rzeczywistość :slight_smile:

obraz

Wszyscy piszą że Windows 10 non stop się „wykrzacza”. U mnie nie. Co robię nie tak?

Może go używasz normalnie na normalnym, sprawnym sprzęcie. „Wykrzaczenia” Windows nie widziałem w domu pewnie od lat (ostatnio jak dysk padł w jednym laptopie). Komputery głównie hibernuję i potrafią mieć po kilka tygodni uptime, restartuję przy aktualizacjach.
Tak, kiedyś się działo, ale to jak kombinowałem: czasy ustawiania przerwań, gdzie cuda się działy jak miało się kartę TV, dźwiękową, sieciową, modem, k. graficzną i akcelerator 3D (wszystkie sloty zajęte)a urządzeniom np. przydzielało się IRQ zwrorkami i doprowadzenie do poprawnej konfiguracji potrafiło trwać tydzień/dwa (łącznie z przekładaniem kart, co z czym może mieć współdzielone). W dzisiejszych czasach bardzo trzeba się namęczyć aby Windows nie był stabilny. Trzeba mocno tego chcieć.

Kup Apple. :joy: