Chciałem doinstalować do Windows 7, Windows XP. Zakładałem już na ten temat watek http://forum.dobreprogramy.pl/jak-doinstalowac-drugi-system-win-t375943.html- zakładam drugi, ponieważ tam nie otrzymałem odpowiedzi. Chciałem zapytać ile miejsca może zajmować surowy Windows XP, wraz z kompletem sterowników, tj. karty graficznej, dźwiękowej, płyty głównej, myszki itp. Oczywiście nie mam zamiaru instalować żadnych programów typu gadu gadu i winamp, ponieważ już mam je zainstalowane z poziomu obecnego systemu. Sam system i sterowniki Ponadto chciałem się zapytać gdzie w XP jest konsola odzyskiwania systemu? Z góry dzięki za odpowiedź.
To nie znaczy, że nie musisz ich zainstalować na nowym systemie. Możesz np. dla Firefoxa ustawić aby folder profilu był wspólny ale programy muszą być zainstalowane dla każdego systemu niezależnie. Nie dotyczy to wersji portable danych programów (jeśli taka wersja istnieje) To jest podobnie jak ze sterownikami, o których pisałem ci w tamtym wątku.
WindowsXP tuż po instalacji zajmuje mniej więcej 1.5 GB. Z tego można zwolnić ok 400-500 MB kasując zawartość folderu system32\dllcache, w którym to znajdują się zapasowe pliki instalatora.
W takim razie partycja 10 Gb wystarczy mi na drugi system ze wszystkimi sterownikami oraz gdzie znajduje się konsola odzyskiwania systemu?
Tak wiem, ale po prostu zamierzam używać XP tylko do kilku czynności, a głównym systemem na którym będą właśnie wszystkie komunikatory, pakiety biurowe itp. będzie Windows 7.
Chodzi mi głównie o to, że niektóre programy nie działają pod Windows 7 a są mi potrzebne (niektóre do księgowości firmy, ale także niektóre gry) dlatego uznałem, że najprościej jest doinstalować drugi system a poza tym dodałem już nową partycje więc nie będę już próbował innych rozwiązań. Ale dzięki za wszystkie rady chyba już sobie poradzę