InMyOpinion
W@@CEK mam ten sam problem
ale jak już mówiłem nie stwarza mi problemów :o

Ja mam LG 52x32x52x troche już nagrała płytek - ani razu nie nawaliła. Myślę, że “eldżiki” nie są takie złe.
Ja posiadam 52*24*52 i jakoś mi służy. Sam ją parwie zepsułem wgrywjąc firmware, ale na szczęście dała się naprawić. 
Opinie w temacie są i będą bardzo subiektywne.
Ani LG ani LiteON nie są złe, jak również nie są aż tak dobre by się nimi zachwycać do woli.
Przy zakupie któregoś z napędów trzeba mieć trochę szczęścia :twisted: to wszystko.
Jedni są zachwyceni LG inni LiteOn’em i niech tak zostanie. 
Osobiście polecam LG
, do LiteOn’ów nie miałem szczęścia
, ale czy Combo… Wolę oddzielne napędy. 
:okulary:
kumpel ma wypalarke jakieś 5-6lat, Teac 24x i hasa piknie ;)wypaliła coś kolo 1000cd-ków i pewno wypali i drugie tyle 
LG to syf. kiedyś cd rom 52x rozwalił mi 3 płytki. był na gwarancji i jedyne co ona dała to to , że wzięli cdrom do serwisu, potrzymali, oddali i powiedzieli ze jest OK i, że jak jeszcze raz przyniosę do sklepu DOBRY sprzęt to “poniose koszty ekspertyzy”. po czym po paru dniach cdrom znów wysadził płytkę, a ja udałem się do innego sklepu i zakupiłem Lite-On CDRW (48X24X48X) i działa przecudnie - jako cd i jako nagrywarka. polecam LITE ON! ![]()
A nie przyszło Ci do głowy że mogło być to spowodowane jakością płyt a nie wadą nagrywarki ??
Ja mam zgoła inne doświadczenia z serwisem LG w Polsce. Po awarii elektroniki spowodowanej gwałtownym skokiem napięcia (czyli wina nie leżała po stronie producenta) w ramach gwarancji dostałem całkiem nową nagrywarkę.
Co za badziewie do napędu wkłądałeś :lol:
łoł! ja nie napisałem że to nagrywarka była! to był zwykły CDROM!! :o
Co nie przeczy temu że winą wybuchu płyty w napędzie mogła być zła jakość bądź uszkodzenie mechaniczne płyt.
te nowe napędy LG sa naprawde pierwsza klasa
poczatkowo tez mialem LG52x jednak rozwaliłęm go przez głupote :lol: wyszarpałem cześci na podłoge
Teraz posiadm dwa nowe napędy LG, wypalare i cdromka, obydwa z czarnymi panelami i jestem zadowolony 
płytka, która wybuchła jako pierwsza to raczej nie badziew, był to Verbatim (a w tamtych czasach za takie dawało się ok 6zł!
) a reszta już raczej nie pamiętam ale była na bank jakaś z gazety, chyba Świat Gier Komputerowych :?
ja zas kupiłem nagrywake własnie lg w kwietniu i po 3miesiacach siadla,nic juz nie nagrywala,musialem oddac do naprawy,haha.
Miałeś pecha nic więcej. Wszystko zalezy też od szczęścia, czasami trafisz na felerny egzemplarz. :?
Ja tak samo miałem nagrywarkę LG 16x10x40 i siadła mi przy którym tam nagrywaniu, musiałem ją oddać do serwisu. Miałem taką cichą nadzieję, że wymienią mi ją na nową np. Plextor PX-W5232TA (52x/32x/52x) Premium IDE Box a oni coś z nią zrobili i mi oddali. Ale jak na razie sprawuje się dobrze bez jakiś uwag (pomijając szybkość max 16x :-x ). Nie jestem przekonany co do firmy LG oraz LiteOn ![]()
no to mnie zaskoczyłeś tą wypowiedzią ![]()
niestesty ale zadnego pecha nie mialem tak jak napisał lazikar,poprostu stwierdzili ze ja zaoralem narzynare swoim nagrywaniem ,a wiec sam nie wiem ile nagralem tych,plyt,ale spoko narzynare mi przyjeli i oddali naprawiona i do tej pory znowy nagrywam plyty,ale jak dlugo kto wie.
Z nagrywarkami jest jak z faworkami…
Jak staniesz za lada i patrzysz na nie to kazde sa do siebie podobne i nie widzisz czy sa twarde, czy miekkie 
Jezeli o mnie chodzi, to mialem do tej pory 1 nagrywarke - Cudeńko
W zyciu nie zniszczylem na niej ANI JEDNEJ PLYTY![]()
Nagrywalem na najwiekszych Gownach Polskiego Rynku, mam tu na mysli plyty o koszcie calkowitym z pudelkiem mniejszym niz 1zl ![]()
I do tej pory jest pieknie… Ma 3 lata i kolo 400 plytek za soba - tylko na moje potrzeby ! 
ja mam LG 52x24x52 i podobnie jak Klient"Nagrywalem na najwiekszych Gownach Polskiego Rynku" i nie wiem jak można mieć zastrzeżenia do LG czy LiteOn bo to chyba najlepsze i cieszące się dobrą opinią cd-romy i jak komuś się zepsuło to faktycznie lazikar ma racje że to poprostu pech…