Ile to jest warte? Ma z 10 lat albo i więcej :?
Wymieniam to co prawdopodobnie się tam znaduje
-
płyta główna
-
karta graficzna
Ile to jest warte? Ma z 10 lat albo i więcej :?
Wymieniam to co prawdopodobnie się tam znaduje
płyta główna
karta graficzna
Wartość złomu, lub sentymentalna.
Ale ktoś chce to kupić.
To bierz ile daje najwięcej.
To nie jest warte nic, ponieważ ten sprzęt nie nadaje się do korzystania w 2015 roku. Co najwyżej kalkulator na tym uruchomisz.
Jeżeli rzeczywiście ktoś chce kupić, to powiedzmy 10 zł lub pójdźcie sobie na piwo.
Ten sprzęt jest zbyt stary do jakichś sensownych zastosowań (nawet na router to będzie za słabe) ale jeszcze zbyt nowy żeby miał jakąś faktyczną wartość muzealną.
Procesor na Slot1 (Celeron; Pentium 2 lub Pentium 3), bliżej nieokreślona grafika na AGP, jakaś prastara dźwiękówka na PCI i jakieś 2 archaiczne karty rozszerzeń na ISA oraz napęd dyskietek i CD - samodzielnie są kompletnie bez wartości.
Jedynie obudowa może dać się jeszcze wykorzystać jako baza dla współczesnego komputera w stylu retro jeśli jakoś jeszcze wygląda.
Zasilacz też ma wartość groszową/zerową choć ironicznie jest zapewne lepiej wykonany niż wszystkie obecnie sprzedawane tanie zasilacze z czarnej listy.
Jak chcesz się tego pozbyć to tylko w całości i jeśli ktoś daje za to jakąkolwiek kasę to bierz choćby nawet było to mniej niż dycha.
Osoba chętna twierdzi, że świetnie się by dla niej nadał.
To podaruj w prezencie, i odchacz sobie dobry uczynek.
Do odkrywania Windows 98?
Nie do odkrywania Windows 10
PS. wcześniej działał tam Windows XP
Na 96 MB RAM to musiał być demon szybkości
Tak pól żartem, pół serio - jak masz więcej takich klientów, to służę podobnymi jednostkami (ze 3 stoja na strychu, w suchym i ciepło - może kiedyś uda mi się je odpalić - z czystego sentymentu) Wierzę, że to działało na XP ale bez żadnego service packa i na np. IE6. Nic na tym nie obsłużysz, nawet świeża instalacja to będzie katorga ze sterownikami. Chyba, że ktoś to chce w warsztacie zamontować jako odtwarzacz muzyki czy coś podobnego - 5 minut odpalania sprzętu, później nie dotykać do końca playlisty
Czy bez procesora sprzedaż będzie dużo trudniejsza?
(nie śmiać się :?)
Będzie mniejszy zysk w skupie złomu.
Człowieku nie śmiej się. Tamten klient się wycofał a inny jest w stanie dać 25 za procesor.
Jestem ciekaw jaki idio… y znaczy mądry klient chciałby coś takiego kupić i po co to mu?
Widać, że zna się.
Ja dam 30 zł i nie musisz mi go wysyłać.
To dawaj kasę.
Jak mu do czegoś potrzebne i już się pyta którejś osoby z rzędu o ten procesor i rozpoznaje po jakichś symbolach ile ma MHz to jego sprawa czego poszukuje.
Stary trzymaj to jeszcze 10 lat i dla kolekcjonera sprzeaj.
Może wartosc wzrośnie o jakies 5x.