Witam,
W jednym z tematów poruszanych na Forum DP pojawiła się możliwość modyfikacji ADB poprzez Linux. Też tak zrobiłem, przyznam że zainteresował mnie Linux Mint, Kolega @blumberplumber wspomniał że można zainstalować Linux’ Mint obok Windows 7 (z którego teraz korzystam), a niekiedy jest ciężko współpracujący: jak nie spowolnienie działania (wiadomo też PC nie jest najnowszej generacji) to problem z programem antywirusowym (mimo że jest zainstalowany to i tak wyrzuca monity z Centrum Zabezpieczeń że nie ma zainstalowanego antywirusa i trzeba ręcznie włączać za każdym razem) i tak w kółko.
Dysk 500 GB mam podzielony na 4 partycje, wygląda to tak
Jak by można było zainstalować Linux’a Mint obok Windows 7?.
Kolega @Berion w swoim poradniku Miętowy przewodnik wspomina że są programy na Linux’a takie jak
- Przeglądarki internetowe: Chromium, Firefox - jest możliwość eksportu zakładek Google Chrome z Windows 7?.
- Klient poczty: Thunderbird - jest możliwość eksportu wiadomości e-mail jak również folderów Thunderbird z Windows 7?.
- Pakiet biurowy: LibreOffice - czyta również pliki z rozszerzeniem *.*doc i *.*xls?.
- Przeglądarki PDF: Evince, Firefox
- Odtwarzacz filmów: VLC
I tak naprawdę dla mnie jest to co wystarcza mi do codziennej pracy. Jeszcze sterowniki do drukarki Brother HL-1110E, co sprawdziłem że również są dostępne dla Linux’a Pobieranie | HL-1110E | Polska | Brother (tylko którą wersję wybrać rpm czy deb)?.