Instalowanie win 10 przez pendrive

Weź nagraj płytę DVD i instaluj. Albo szajs ISO, albo źle zrobiona instalka.

Co to jest wgl te ISO? Bo ja nic takiego nie pobieralem… Tak jak pisalem na gorze ja tylko sciagnalem oryginalnego windowsa 10 z glownej strony i podobno on jest juz “zbootowany” jak zaznaczy sie ze chce sie go miec na USB…

Jasne… system to sobie trzeba kupić… masz podane oryginalne ISO i zainstalujesz system, a potem kupisz licencję.

Wyłącz UEFI, o którym pisałem i próbuj ponownie łącznie z generic flash disk 8.07, choć to pewno czytnik kart pamięci. Masz napęd optyczny, opcja z DVD pewniejsza niż pendrive.

Nic to nie daje dalej to samo :confused: pogrubiony tekst

Podchwytliwe pytanie - czy bez USB (tego pendrive) jest identyczny komunikat?

No właśnie!!! ten komunikat (Windows failed to start…) to komunikat bootmenedżera, że system (ten stary na dysku) jest uszkodzony a pendrive w ogóle nie jest widziany (ściśle - nie ma na nim bootującego systemu).

2 polubienia

Ok czyli to od tego… A wiec jak zbootowac najprosciej tego pendrive? :smiley:

@Septagon napisz proszę jeszcze:

• gdzie dokładnie podłączasz ten pendrive (czy to nie idzie przez jakiś koncentrator USB (klawiaturę/monitor z wbudowanym portem USB), czy np. stację dokującą
  • czy próbowałeś portów USB z drugiej strony laptopa (jak takie są) - ja np. chyba w HP Pavilion miałem tak, że tylko jedna sekcja portów USB umożliwiała rozruch z pendrive.
  • czy jesteś pewny, że nie ma innych urządzeń USB mogących dać w biosie tą opcję “Generic Flash Disk” - jakaś karta SD, czy cuś (czy po odpięciu pendrive i ponownym wejściu do BIOSu znika dysk USB?

A sprawdź tego pendrive na innym kompie tzn. spróbuj z niego zabootować na tym drugim laptopie…

Nie no nie bede pajacowal bo to nie moj laptop jeszcze cos odjebie z nim :confused: ale wracajac do tego pendrive… Probowalem na wszystkie porty i to samo:confused: moze od poczatku sprubuje zainstalowac tego windowsa na ten pendrive? :smile:

@bachus @anon47021787

Jaki jest komunikat bez wsadzonego pendrive, taki sam?

Bez wsadzonego jest taki :

@bachus