Dokładnie. Spróbuję skonfigurować kartę sieciową i coś tam pokombinuje. Dziękuję wszystkim za pomoc.
To jest wynik przesyłania. Szybkość netu mierzy się tym pierwszym (pobierania). Twój IPS daje ci w zaokrągleniu 120 MB/s.
Widzę ze nie zrozumiałeś o czym napisałem. Napisałem o wiarygodności testów online.
Mój Upload od dostawcy to max. 16 Mb/s i więcej nie dostaję, nigdy.
Pierwszy test z meter.net pokazuje ze mój upload to 65 Mb/s a drugi test z Ookli że mam 15.52 Mb/s.
To który z onlinespeedów pokazuje wynik bliższy prawdzie ?
Mnie tam meter.net, speedtest.net i fast.com pokazują zbliżony wynik, widać masz szczęście, że jakiś wykrywa rozstrzał…
Witajcie. Dziś przez cały dzień szukałem różnych sposobów na polepszenie swojego pingu, skonfigurowałem kartę sieciową i nadal nic
Macie może coś jeszcze jakieś sposoby? Czy zamknąć ten temat i poprostu szukać problemu u dostawcy.
Dziękuję za pomoc.
Problemem jest połączenie internetowe, żadna radiówka nie da ci takiej stabilności jak kabel. Nie ma się co oszukiwać.
Moim zdaniem musisz się z tym pogodzić, albo przeprowadzić w miejsce gdzie opłaca się ciągnąć kable
Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.
Jak ci pomóc skoro nie wstawiasz logów z pingu na jakiś serwer gry? Wysil się i znajdż adres serwera gry. Zrób do niego ping. Długi nonstop albo 500 . ( w postach sa wpisy jaki parametr polecenia)
I wstaw to by można było zobaczyć co do jittera.
Ping pokazuje opóznienia a z nich można ustalić jitter
Na adres serwera gry możesz uruchomić polecenie tracert . Pokaż wynik. (Jak chcesz powtórek to z parametrem -t )
To polecenie pokaże ci drogę od ciebie do serwera docelowego poprzez wszystkie węzły i czasy tam i z powrotem do każdego z nich.
Niestety nie jest statystycznie bardzo dokładne ponieważ na każdy węzeł pinguje tylko 3 razy.
Dlatego istnieje też polecenie pathping.
To jest połączenie ping i tracert. Pinguje 30 razy na każdy węzeł ale trwa długo. Trzeba czekać.
Jest jeszcze program który to robi w realu ( non stop aż wyłączysz ).
WinMTR.
Wszystkie tworzą logi wymagające właściwej interpretacji.
Czekaj na ekspertów . Niech zinterpretują.
Ja od siebie mogę tylko dodać że każdy ISP inaczej priorytetyzuje porty na swoich serwerach.
Tak sobie tłumacz lamienie
Jest trochę stron internetowych dotyczących gier. Steam z jego poradnikami, Sniper13 itp. Nie prościej tam zasięgać porad. Przeczyta co to sv, vat, tick, loos i co tam jeszcze. Dowie się jak co poustawiać w grze. Co robić jak nie wychodzi. Nie prościej u żródeł?
W pierwszym poście pisałeś co innego. Nie ważne. Technik pewnie za wiele Ci nie pomógł, bo technicy za wielkiej władzy nie mają. Tu musisz pójść wyżej, do administratora. Wiele lat temu, gdy miałem radiówkę i byłem za NAT, w grach miałem pingi 999, czyli zapomnij o jakimkolwiek graniu. Okazało się, że admin wycinał ruch na wysokich portach na łączę o przepustowosci 128kb/s.
Spróbuj reklamować, jeśli jesteś za NAT, a operator nie stosuje zadnej separacji, chociazby p2p, np. sesje PPPoE.
Przepraszam bardzo…
Gdzie napisałem że mój Internet zawsze był zły??? Zawsze był dobry.
Problemu jeszcze nie udało się rozwiązać. Aktualnie gram na danych komórkowych (Z danych mam 30 pingu A na wifi 150 )
Zmienię operatora jak skończy mi się umowa.
Nie napisałeś, że był zły, ale że od pewnego czasu zaczynasz pogrywać
Upewnij się, że operator nie blokuje ruchu. Te dane komórkowe ciągniesz z jakiegoś modemu LTE, telefonu czy z tego samego routera? Po kablu USB, WiFi?
Udostępniam Internet z telefonu co jest hitem według mnie że lepiej działa niz routera
To tak wygląda jakby problemem nie był sam Internet, a router.
Ale kolego Internet bez routera A prosto z anteny działa TAK SAMO podkreśliłem już to wiele razy. Nie wiem co może być przyczyną. Jak skończy mi się umowa chyba będę zmuszony zmienić operatora.
Z tym, że zmiana operatora niekoniecznie rozwiąże problem jeśli nadal weźmiesz połączenie radiowe.
Czy zgłaszałeś już te problemy swojemu ISP? Być może są w stanie podnieść jakość połączenia przez ponowne ustawienie anten, albo innych parametrów?
Witajcie. Dziś Internet przywrócił się do normalności co jest dla mnie szokiem. Nic nie zrobiłem Internet sam z siebie działa niesamowicie.
Dziękuję za te plotki w których mówiono mi że na radiówce nie pogram stabilnie
Dzisiaj działa dobrze, jutro propagacja będzie gorsza i znowu pingi spadną
Potwierdzam, wiele lat temu na radiówce też grałem sobie całkiem spoko. Może być tak, że dziś obciążenie jest mniejsze, bo ludzie szukają papieru toaletowego, a jutro jak wszyscy siądą w internety, to będzie to samo.
Może dostawca się dostosował do panującego klinatu, dlatego jest lepiej. O ile to nie ten z tych, którzy na AP pchają ile wlezie ponadto co AP jest w stanie unieść.