Internet Neostrada

Witam was mam do was dwa małe pytania mam internet z neostrady do 10 MB/s

1- Jak sprawdzam na speedtest szybkość pobierania to mam 4Mb/s i się sciąga po 500 Kb/s czy to jest dobra prędkość ?

2- Nie mogę mieć większej predkości niz 5Mb/s a mam internet do 10Mb/s czy to może być wina routera lub kabla ?

Proszę o szybką odpowiedz

Co do prędkości to bywa z tym różnie sprawdź tu-http://speedometer.pl/

Teraz mi wybiło 3.08 MB/s

Sprawdź jeszcze wieczorem i rano przez kilka dni i jak nie będzie jakieś 7-9 Mb/s to po prostu reklamuj usługę do skutku pod 801505505 bo oni tłumaczą się że do 10Mb/s ale nie 3 albo 4 Mb/s są pewne granice ja mam neostradę fiber 40Mb/s i jak mam ze 20 to reklamuję chociaż tak niskiej nie miałem najwyżej 38-35 na tej stronce na innych nieco mniej

krzychu0123 ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Witam,Od kilku dni też mam neostrade do 10Mb,a dostaję 6,5,także u nich to standard.

Ja mam też internet z Neostrady o szybkości do 10 MB/sek. I jestem zadowolony. Przy podłączeniu kablem szybkość mam ok. 9MB./sek.

Natomiast jeżeli łącze się bezprzewodowo szybkość jest ok.3 MB/sek.

Najlepiej sprawdza mi się szybkość na stronie: http://twojeip.wp.pl/?ticaid=1107a6#

Chyba Mb, a nie MB.

Jeśli ten kabel jest przewodowy, to nie. To raczej wina łącza. Równie dobrze mógłbyś płacić za 6 Mb/s i miałbyś takie samo łącze.

To płatna infolinia nie dość ze naciągniesz się na koszta takiego zgłoszenia (mi raz wyszło prawie 10zł) to i reklamacja nie pewna.

Rub to przez ich stronę !!

Przez ich stronę to na pewno załatwisz nie ma wyjścia jeśli chodzi o reklamację to tylko przez telefon albo salon Orange tam też jest telefon tylko że za niego nie płacisz jak dla mnie te 10zł nawet warte jest załatwienia sprawy pomyślnie co nie znaczy że zaraz załatwią cię pozytywnie czasami doprowadzają abonenta do szewskiej pasji

W opcji do 10Mb, prędkość usługi, z jaką będzie działać uzależniona jest od możliwości technicznych. Może ona oscylować w przedziale 1-10Mb, przy czym opłata pozostaje taka sama.

Zgłoś problem. Dział techniczny określi, co jest tego przyczyną.

Możesz to zrobić przez infolinię, która jest płatna zgodnie z cennikiem.

Istnieje też możliwość zgłoszenia problemu po zalogowaniu się na stronę Orange.

@XXMarko

Czemu tak myślisz, przez infolinie gorzej trafisz na niekumatego pracownika który ci powie w prost ze jest to opcja od 1do 10 i tyle hehehe posłuchasz melodyjki po gadasz sekretarka automatyczną przez telefon, zapłacisz większy rachunek a i tak małe szanse na pozytywne rozpatrzenie.

Orange z ta opcja do 10 wali wała. sztucznie podnieśli przepustowość łącza! !!

@Orange Ekspert

I teraz niech mi pan powie bo zakładam ze jest to profil osoby płci męskiej, na cą idą opłaty za utrzymanie łącza?? i proszę nie wciskać mi ze gdzieś tam są modernizowane!! dla poszczególnych abonentów są ważne kable za które płaca z których korzystają. a nie za ich kasę są modernizowane sieci w wielkich miastach, gdzie musicie konkurować z innymi inaczej nikt was by ie kupił. a tam gdzie nie ma wyboru wykorzystujecie i karzecie se płacić te utrzymanie łącza, a nie ma żadnych prac.

Mam opcję do 10Mbit i zawsze działa 10Mbit.

Jest natomiast chaos na orange.pl, a zgłaszanie przez stronę www mija się z celem. Chyba że jako hobby, bo i tak nic nie odpiszą. Pozostaje salon albo telefon.

coś tam się modernizuje za te opłaty za utrzymanie linii ale szału nie ma http://www.hurt-tp.pl/ocp-http/PL/Binar … 671694.pdf

przez stronę Orange nie załatwiałbym problemów samo zalogowanie się tam sprawia problemy .Faktury jak przychodziły mi na pocztę było spoko ale przestały jak chcę pobrać ze stronki to usługa chwilowo nie dostępna jak już się uda wejść po kilku dniach pobrać,i zapłacić to w statusie pisze i tak nie zapłacono za kilka miesięcy

Panie Orange Ekspert czy jest szansa że ta strona kiedyś będzie normalnie działać ?zgłaszanie problemu przez formularz że nie idzie zgłosić problemu to jakaś masakra

Mi wyświetla że pierwszą fakturę opłaciłem 7 razy, a drugą 2 razy :P.

No coś ty nie za wiele wymagasz?? Od strony operatora internetowego, żeby chodziła jego własna Strona jak należy ?? :o

@Cholinex, opłata pobiera za utrzymanie łącza naliczana jest w przypadku samej Neostrady (bez telefonu) Możesz zmniejszyć ją do kwoty 21,52 zł zakładając telefon a następnie zawieszając go na czas trwania umowy na Neostradę.

@Djosdanielos, sprawdziłem stronę, działa prawidłowo. Sprawdzałeś na innej przeglądarce?

Sprytne:)

screenshoteht.png

Tak wiemy ze tak można se obniżyć ta opłatę, ale nadal jest ona naliczana, a kasa idzie do spólnego wora i ciągle się tylko słyszy ze w wielkich miastach coś robicie. A tu gdzie nie ma wyboru operatora przy składaniu reklamacji ze net działa słabo słyszy się ze nie ma planów modernizacji i tyle. a opłaty są !!

PS:Infolinia dla klientów powinna być darmowa !!

Tu niestety tez potwierdzam nie raz tak miałem wyskakiwał błąd 500

O błędach w cenach promocjach nie wspomnę, ta strona powinna być wizytówka operatora, a od starsza.

Pozdrawiam mego operatora :smiley:

@cholinex, w przypadku przeciążeń jest naliczana bonifikata po złożeniu przez klienta reklamacji. Rozbudowę infrastruktury możesz śledzić pod adresem: http://www.orange.pl/inwestycje.phtml

Natomiast, jeżeli prędkość określają warunki techniczne i mieści się w dopuszczalnych w ofercie widełkach, opłata pozostaje stała. Zwróć uwagę na to, że cena usługi w opcji do 10Mb jest zbliżona do wcześniejszej promocji 1Mb. Same promocje staramy się dopasować do oczekiwań naszych klientów, w tym celu prowadzony jest szereg inwestycji. Dlatego każda opinia jest dla nas ważna i jest brana pod uwagę.

Odnosząc się do problemów z działaniem strony, dziękuje za informację. Zgłosiłem błąd gdzie trzeba.