Posiadam obecnie internet od sieci UPC (Nowa instalacja w bloku jak i przewody w mieszkaniu zakładane po podpisaniu umowy (wcześniej skrętka do max 150Mb/s która miałem od neta Vectra (Ten net miałem z prawie 7 lat)
Posiadam problemy od dnia montażu do dziś
1.Zaniżona prędkość łącza 500Mb/s powinno być a jest od 80Mb/s do 180Mb/s z 2x od czasu co monitoruje było 280Mb/s - ile razy dzwoniłem do UPC i resetowali modem ,kazali i mi przestawiać cos . Twierdza ze od nich wychodź idealnie wiec poprosiłem o technika przyjechał i o dziwo 10m przed jego przyjechaniem predkosc skoczyła do 320Mb/s (A ciekawostak wieczorem do dzis juz jest max 180Mb/s) resetował ,coś ustawiał u siebie robiąc zdalnie i powiedział że u nich jest ok że to wina PC a sprawdzałem na na PC stacionarnym z karta 1Gb/s max i na laptopie z 1Gb/s również prękością max i to na laptopie by zniwelować 10m przed przyjsciem kolesia systemem .
PC czyste ,reszta instalacja nowa nie realne by nawet jak on to twierdzi wina sprzetów - jak na vectra necie nie miałęm problemu na tych pc a nie sa nowe ani stare. A jego zdanie to reklamowac w UPC predkosc bo oni nie sa od tego a sprzet zamowic sobie informatyka i dojsc co i jak
- Sprawa to WIFI - obecnie mam ConnextBox i odmaiwa wspolpracy z WIFI w moim Dell D830 jako jedyny na vectra routeże CISCO działał idealnie teraz na tym UPC albo nie łaczy albo Upload i ping jest ok a download max 0,30Mb/s co daje nie rade nawet google wczytać - sprawdzane na Windows XP-10 i to samo .Twierdza że to wina sprzetu a jakim cudem u kogoś ,po przez router robiony z samrtphona łaczy mis bez problemu i to nawet w pasmie 5GHz czy to na 24.Ghz bez problemu a w domu nie moge poza kablem a standard 802.11n. Twierdza ze oni nic w tym ConnectBox nei blokuja i u nich zdalnie. Inne sprzety sie łacza bez problemu.
Sterowniki nowe z 10 czy starsze z ostarnie z sieci nie pomagaja w domu nie mam a ide do znajomego z vectry co ma jeszcze łaczy sie idealnie za 1 razem w 5 standardzie . W domu sprawdzalem nawet 2cm od routera
i 3 problem.
- Blokada strony formum twierdza ze to 1 strona nie kombatybilna z ich ustawieniami routera ze to nie wina ich tylko strony - gdzie pisalem do admina strony ze on twierdzi ze to wina moja bo widzi w logach . A co ciekawe dzien wczesniej na vectra necie stronia dzialala pieknie to jes strona o forum PSP nic tam nei pisze jedeynie czytam i tyle nie posiadam tam bana nic (U innych wchodze normalnie czy polaczenia z netem w smartphonie z sieci orange ) A w domu juz nie moge i to na zadym sprzecie polaczonym po WIFi dostaje zawsze ten sam komunikat - czy to na tablecie z windowsem czy z androidem itp
Teraz z PC stacionanego dokładnie 2s temy wchodziłem i mam to samo od 1 dnia UPC do dzis.
" 403 FORBIDDEN!
Either the address you are accessing this site from has been banned for previous malicious behavior or the action you attempted is considered to be hostile to the proper functioning of this system.
The detected reason(s) you were blocked are:
Problematic ISP/Host, constant source of attacks (HN-0054).
Your IP, Domain Name (if resolvable), the referring page (if any), QUERY, POST, User Agent, time of access, and date have been logged and flagged for admin review. Please either 1. Stop the bad behavior, or 2. Cease accessing this system.
Your connection details:
Record #: 3381876
Time: Fri, 26 Jan 2018 12:44:46 +0000
Running: 0.4.10a3 / MS-77g / D30-2017-12+U.0 / BADHOST-2015-02a / BADIP-2017-12+U.3 / COOK-2015-02a
Host: 84-10-87-136.static.chello.pl
IP: 84.10.87.136
Stripped Query: f=1
Referer:
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/64.0.3282.119 Safari/537.36 X-Middleton/1
Reconstructed URL: http:// wololo.net /talk/viewforum.php?f=1
Generated by ZB Block 0.4.10a3 / MS-77g / D30-2017-12+U.0 / BADHOST-2015-02a / BADIP-2017-12+U.3 / COOK-2015-02a"
I tak na kazdym sprzecie rozni sie tym logiem sprzetu co wykrywa .
A oni mi wmawiaja ze to wina strony i sprzetow - sprawdzalem za 6 tabletach na 2 laptopach i na 1 stacionarce - nawet i na systemach roznych od linuxa po widnowsa nawet na czystych bez niczego tyle co z plyty
Zaczyna mnie to denerwowac ,bede rekalmowal a w ostatecznosci zrezygnuje - z vectra nie mialem od 1 dnia zadnego problemu.
testy robie predkosic jak twierdza ich strona robi 100% wiarygodnie wiec u nich na speedtescie wychodza mi podobne bo max z warszawa jak dam to pokaze mi na speedtescie 410Mb/s ale oni to twierdza ze to nie dokladna strona dla nich