Więc tak wczoraj ,pracowałem nad testowaniem - z racji że ostatni dzień neta Vectra miałem wiec i router miałem zanim zdałem z racji wypowiedzenia umowy.
Testowałem całość wyłącznie na Dell D830 (Bo na nim nie mam jakości wifi na UPC) ,testy były wykonane na Windows 10 Pro x64 ,jedynie co na nim było to najnowsze aktualizacje systemu i wyszukane sterowniki reszta jak po instalacji z DVD nie dotykałem nic poza wgraniem chroma przegladarki
Testy wykonałem na UPC i na Vectra (ob ich orginalne odzielne instalacji jak i routery i kable z zestawu itp)
Testy były prędkości z speedtestnet ,testerów prędkości na stronach dostawców jak i stronę ta zblokowaną .
Testy po kablu jak i po WIFI jak i testy wykonane na upewnieniu że nic w tle sie nie aktualizuje itp by obciąząć łącze
Dell D830 - posiada kartę sieciowa o 1Gb/s i Wifi 160Mb/s
UPC: (Umowa D:500Mb/s i U:24Mb/s)
INFO: O WIFI zajeło mi na oba testy z 40m by się ząładowały ,modem był szybszy dawniej a i tak jak widac na stronie wypluło na speedtescie prawie żadne rekacje że coś jest na wifi a na stronie testu UPC po starcie wywala komunikat i tyle )
ZDJĘCIA SĄ PODPISANE CO I JAK ŻE KABEL /WIFI STRONA
UPC: (Umowa D:500Mb/s i U:24Mb/s)
INFO: O WIFI zajeło mi na oba testy z 40m by się ząładowały ,modem był szybszy dawniej a i tak jak widac na stronie wypluło na speedtescie prawie żadne rekacje że coś jest na wifi a na stronie testu UPC po starcie wywala komunikat i tyle )
VECTRA: (Umowa D:100Mb/s U: 10Mb/s)
INFO: Zapomniałem zrobić testując zdjęcia strony wololo na wifi że to samo co na kablu ,że działa w 100% tak smao i sie ładuje
Dodam jeszcze że ta strona różnie mi na PC czy tablecie czym kolwiek raz pluje na kablu czy wifi ten komunikat a raz ten 503 tekst - zależy od dnia ,godziny nie raz odświeżania strony.
Zaczynam od jutra ,konkretnie bo blokowanie nie satysfakcionuje mnie burknieci technika że akurat ta strona działa kazdemu dostawcy a jest wedłuch nich nie kompatybilna z Connectboxem ich od UPC a prędkość na jego laptopi miał max 320Mb/s w dniu teksu powiedział nie wie są prace i rekalmowąc bo oni wysyłaja dobrze a nie wie czmeu nawet i on na laptopie swom ma tak mało że nie jest od tego. A do wifi powiedział że to wina laptopa nie moja - jak widac powyżej na wifi oba pobrąły ustawienia i poąłczyły sie w 1s ale z efektem UPC mizernym