ależ ja dobrze wiem, jakie są nowości
Po prostu na nie napotykam, bo używam telefonu jak boomer
Ale tapetę masz jak u generacji Z nie żebym miał coś przeciw, każda generacja tworzy rzeczy ładne A Comprehensive List of Generation Names
Jakby zrobili ten test na kilku egzemplarzach każdego modelu, to ok. zresztą jest to też czasami kwestia aplikacji.
Już widzę zalew tych potworków wciskanych gdzie popadnie. Blondynki dostały narzędzie marzeń do czynienia zła. Zapewne część kupi telefon tylko dla tej opcji, bo im się będzie wydawało, że nigdzie indziej tego niema.
No i znowu nie ma napisane źle.
Co poradzić, nie lubią mnie te partykuły z czasownikami, ale się staram. Serio. Z tym, że dla mnie mogą być przestawione litery, a nawet wyrazy w zdaniach i wymaga to sporo skupienia, aby wychwycić takie kwiatki.
Dosyłam brakującą część z tego zdjęcia na górze.
Dzięki, tego mi brakowało
Jest już recenzja od Federico:
Nic nie poradzisz, obróbka zdjęć przez AI jest teraz wszędzie, ale to nie jest złe. Mi się te nowe sposoby wykorzystania sieci neuronowych podobają.
Nie tylko „Select Subject” Photoshop’s New Tool can Magically Cut Out Objects For You - YouTube ale np „Conetent aware fill” How to Use Content Aware Fill in Photoshop - YouTube czy coś co jest totalnie odlotowe, tzn „Content aware fill” i tworzenie zdjęć z samego opisu na bazie modeli typu DALL·E 2.
Pomyśl sobie o możliwościach jakie to daje zwykłemu użytkownikowi Nagle zbliża się trochę do bycia artystą. Może w pewnym sensie przelać swoje artystyczne wizje na ekran, nie umiejąc nic.
Tu bardziej chodzi o to, że to Apple Wiesz, blondynki, ajfony
No tak tak ;)i w sumie coraz mniej trzeba umieć żeby osiągać coraz bardziej spektakularne efekty. Mnie po prostu „kręcą” wszelakie zastosowania AI w grafice i chętnie oglądam przykłady ich użycia. Ciekawe w jaki sposób programów graficznych będą używali ludzie za 200 lat, skoro dziś można zostać artystą w taki sposób https://twitter.com/genekogan/status/1555184488606564353
— eh offtopa tworzę, przenoszę się z tym do wątku Deep learning/uczenie maszynowe/sztuczna inteligencja i tematy powiązane - #68 przez Bradlee