Jak długo może chodzić bez przerwy komputer?

Witam,

mam pytanie proste,

Jak długo może chodzić komputer bez przerwy, bez resetowania go itd. ?

SerGio , z całym szacunkiem. Co to ma wspólnego ze sprawdzonymi poradami?? Może tak zacznij czytac opisy działów, zanim założysz temat…

Ja swojego w ogóle nie wyłączam, czasami tylko reset, gdy to konieczne, a tak to potrafi pracować nawet cały miesiąc bez przerwy 8)

Więc to chyba nie ma znaczenia jak długo komputer pracuje (przynajmniej ja takiego nie zauważyłem) poza większym poborem prądu ofc :stuck_out_tongue:

aż nie wybuchnie… albo prądu mu braknie.

moze chocidz caly czas, dopoki system sie nie zawiesi, nie bedzie skoku napiecia itp itd

lub dopóki sie nie przegrzeje.

to ewentualnosc nalezy wykluczyc jesli jest dobre chlodzenie to komputer bedzie utrzymywal w miare stala temperature

Teoretycznie może chodzić dłużej niż ty pochodzisz na ty świecie :slight_smile:

jak dobry zasilacz i dobre chłodzenie to bez przerwy

Z tego co wiem dla starszych dysków działanie dłużej jest nawet lepsze niż przez 1-2 godziny.

może chodzić przez cały czas, serwery to też komputery a chodzą cały rok bez wyłączania :slight_smile:

no chyba że rachunku nie zapłacisz i Ci prąd odetną :stuck_out_tongue:

Mój jak chodzi więcej niż 24h to zaczyna się wieszać i wolniej chodzić a więc chyba czas chodzenie ma jakiś wpływ na działanie kompa

No to pozostaje agregat i dalej będzie chodził. :stuck_out_tongue:

A mój z Vistą na pokładzie cały czas albo chodzi albo na stanie wstrzymania. Wyłączam go tylko na noc.

A ja też swojego wcale nie wyłączam. Tylko kiedy trzeba to reset, albo jak coś wymieniam, albo jak braknie prądu. A tak to działa i działa i działa. No i pastę termoprzewodzącą wymieniłem na pastę do butów, czarną, Kiwi, bo lepiej przewodzi ciepło. Athlon 64 3500+ w stresie ma 25 stopni maksymalnie, a normalnie to 15 - 17.

=D>

:hahaha:

gdzieś już to czytałem

Bo ja o tym napisałem, ale temat poszedł do kosza, bo moderator uznał, że to jakiś żart.

nie dziwie się

miał racje

Nie miał racji, bo to nie żart.

Miał racje ! To zart ! Bo lepiej przewodzi pasta do zebów firmy “Próchnopol”.

Lol. Mój komp chodzi miesiącami…dopóki sie nie zwiesi, ale jak nie bedize trzeba reseta walnąc ;]