Nie mogę usunąć Firefoxa z komputera. Usuwałem poprzez panel sterowania w Windows XP HE później poprzez program RegCleaner. Nic to nie dało gdzieś w głębi komputera siedzi informacja, która po ponownym wgraniu Firefoxa przywraca mu błędne ustawienia i pamięta hasła. Podobnie z programem pocztowym Thunderbird. Dodam, że wszystkie rozszerzenia i motywy wcześniej usunąłem z programu.
C:/document and settings/nazwa profilu/dane aplikacji/mozilla/ i usun foler fifefox
dodam ze dane aplikacji to folder ukryty
Całkowita deinstalacja Firefoxa:
Krok I
Start -> Panel sterowania -> Dodaj lub usuń programy
Tutaj wyszukujemy na liście Mozilla Firefox i deinstalujemy.
Krok II
I usuwasz katalog Firefox
Krok III
Usuwasz katalog Mozilla Firefox
Krok IV
Edycja rejestru:
start -> uruchom -> regedit
Wyszukujesz i kasujesz klucze:
Teraz wykonujesz restart systemu i masz system bez przeglądarki Mozilla Firefox
Analogicznie, ale w Twoim przypadku powinno pomóc usunięcie katalogu z profilami z katalogu Dane aplikacji
a jak masz Firefoxa 1.5 to jeszcze , C:/Documents and Settings/twój_profil/Ustawienia lokalne/Dane aplikacji/Mozilla/Firefox ( tu jest cache) , wcześniej pokazać ukryte pliki i foldery
Bardzo dziękuje Squeet. Instrukcja była bardzo precyzyjna, dzięki niej usunąłem Firefoxa z korzeniami. Teraz po ponownej instalacji chodzi jak burza. Jeszcze raz dziękuję
pzdr
Osabob
O pomoc proszą niedoświadczeni, zieloni, starsi itd.Pomagają- odpowiadają ludzie z dużą wiedzą, znajomością tematu.Zdarza się często, że porada jest dla proszących o pomoc, trudniejsza niż sam problem. Twoja porada to dla takich jak ja coś wspaniałego. Dzięki takim jak Ty rozwiązanie żadnego problemu nie jest już trudne.
W forum vortalu dobre programy powinna być lista umiejących podpowiadać. Można by tam przypiąć gwiazdkę, symbol uznania od takich jak ja.
Dziękuję.zdzisław