Popieram. Pirat w logu strony dobreprogramy będzie o d rażać osoby używające nielegalnego oprogramowania (szczególnie tych największych piratów). Czy tu o to chodzi - piracie, won!? Są serwisy przyjazne piractwu - w ten sposób liczba piratów może się zwiększyć.
Tak więc najlepszym rozwiązaniem byłby powrót do poprzedniego loga, które ukazywało klasę LEGALNYCH i DARMOWYCH programów.
O piractwie i legalności powinno też się pisać dużo w aktualnościach i wykorzystywać logo pirata w kółku jako obrazek.
Ewentualnie zamiast napisu “tydzień z piratem” można wstawić inny - i pod spodem tego pirata w kółku. Po kliknięciu otwierałby się dział poświęcony propagowaniem legalnego oprogramowania i zwalczaniu piractwa (szczególnie argumentami) oraz te komiksy.
Czy moderatorzy nie mają własnego zdania, czy może są tak bardzo jednomyślni? Każdemu sie podoba?
I pewnie tak czy siak to logo pirat już zostanie na stałe.
Logo nie pasuje do vortalu. To, że vortal promuje legalne oprogramowanie to chyba tak było zawsze.
Poprzednie nawiązywało do komputerów- symbolizowało naukę i technikę. bardzo pasowało.
A nowe logo, znak zakazu- zniechęcający, i pirat, który kojarzy sie bardziej z bandytą (piraci komputerowi to bandyci ale to jest źle pokazane), do tego jego spojrzenie które nie jest miłe.
Napisałem, że podoba mi się to logo i podtrzymuję swoje zdanie. Gdzie jest powiedzane, że każdy musi się wypowiedzieć ?? Każdy ma prawo do własnego zdania, wię nie rozumiem Twojego tekstu… :?
Jak pisze takie teksty, to wyraź się konkretnie :evil:
ludzie ale wy macie problemy na świecie się kolejna wojna szykuje a wy o pierduł się spieracie dać wam noże to byście się pozabijali w imię własnego gustu a jak komuś się piracik nie podoba to niech lepszego zrobi pasującego i skończy się ten bezsensowny temat
Po przeczytaniu wielu komentarzy pod tematami związanymi z nowym logiem nasuwa mi się pytanie. Czy odwiedzacie vortal tylko dla loga czy dla jego zawartosci? Myślę, ze odwiedzacie vortal aby dowiedzieć się co słychać w świecie IT(newsy), poczytać świetne artykuły i felietony, pobrać interesujące programy, rozwiązać swój problem na forum. Czy pirat przeszkadza Wam w czyatniu newsów czy pobieraniu programów? Wiadomo estetyka też się liczy, ale bez przesady. Lekka nutka humoru nikomu nie zaszkodzi. Osobiście uważam, że pirat jest świetny.
Foks ale co tutaj jest śmiesznego.Logo zostało bardzo niestarannie zrobione.Moim zdaniem lepszym pomysłem byłoby zrobienie konkursu na najlepsze logo dla vortalu dobreprogramy.pl
Canaletto masz racje w polsce jak i w innych krajach piractwo jest na codzien i zadne logo czy teks nie zlikwiduje piractwa na swiecie
ludziom odpowiada to gdyz oprogramowanie na rynkach jest zbyt drogie na zakup oryginalow a co do loga to jest brzydkie tamte ktore bylo wczesniej bylo bardzo ladne niz te co jest teraz
a co do wizerunku pirata to jest kukielka lub lalka a nie prawdziwy pirat