Jak pozbyć się pozostałości po Skype

Cześć,
Chciałbym pozbyć się pozostałości po skype. Wiem, że rezygnacja z uzytkowania wiąże się z zamknięciem konta microsoft, czego chyba nie chcę. Czy mogę wywalić jakoś inaczej dane logowania itp ?

Kto to Ci powiedział? Normalnie odinstaluj Skype i po problemie.

Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu …pamięta użytkownia, a tego się chce pozbyć - znaczy gdzies coś siedzi i pamięta.
Kto mi powiedział ? Zdeinstalować mogę, ale ja nie moge zlikwidować konta.

Odinstaluj tym.https://www.dobreprogramy.pl/geekuninstaller,program,windows,6628579318241409

instalujesz wersję ze strony, czy ze sklepu?
Zewnętrzny, dziwaczny deinstalator to nie jest rozwiązanie :slight_smile:

Przeczytać.

Chcesz się pozbyć konta, czy tego że komputer pamięta hasło do konta? To istotna różnica

O jezu :man_facepalming:

Nie „ojezuj” mi tu, tylko patrz:

mic drop

Cytuj całość a nie to co ci wygodnie.

Wyobraź sobie że bez likwidacji konta ponowna instalacja programu przywróci jego ustawienia zapisane w profilu konta.

Absolutnie nie. On przywróci ustawienia do leżą w katalogu danych aplikacji, a nie dlatego, że konto istnieje. Innymi słowy nawet przy likwidacji konta będzie próbował się do niego zalogować (jeszcze inna historia jest wtedy gdy jest sprzężone z kontem Microsoft). Rozwiązaniem tego konkretnego problemu z autologowaniem nie jest usuwanie konta tylko usunięcie danych.

Dlatego przy wewnętrznie sprzecznych/wykluczających się wypowiedziach, należy to wyjaśnić, a nie zgadywać. Taki sam błąd popełniasz w drugim wątku.

Moze jednak przeczytaj co jest w owym linku. Także i to.

Człowieku, najpierw przeczytaj co się robi by całkowicie zlikwidować konto, potem pisz. Jezu :man_facepalming:

MS pewnie i tak trzyma kopię i pewnie olewa RODO ile wlezie.

Ja mam inny problem ze Skype otóż gdzieś w archiwach kontaktów są osoby które zeszły z tego świata i jak je usunąć? Pewnie wypada jedynie założyć nowy login, może ktoś faktycznie podzieli się wiedzą w tym temacie.

Nie chcę się pozbywać konta tylko tak jak piszesz tego co pamięta mój komputer.

Tak, masz rację. Dzięki! :slight_smile:

Niezależnia jak - zawsze jest to samo.

geek nawet nie widzi skypa, by go odinstalować

Należy w przypadku Geeka sprawdzić aplikacje UWP (zakładka „widok” i druga opcja).

Dziękuję , zrobiłem, nie pomogło. Po kolejnym ściągnięciu i zainstalowaniu dalej sam skype loguje mnie na to samo konto. Nie ważne, czy robię wyloguj, nie pamiętaj danych logowania , czy loguję się innym nickiem …wciąż wraca do tego, czego nie chcę widzieć. Jakieś inne pomysły ?