Cześć,
Chciałbym pozbyć się pozostałości po skype. Wiem, że rezygnacja z uzytkowania wiąże się z zamknięciem konta microsoft, czego chyba nie chcę. Czy mogę wywalić jakoś inaczej dane logowania itp ?
Kto to Ci powiedział? Normalnie odinstaluj Skype i po problemie.
Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu …pamięta użytkownia, a tego się chce pozbyć - znaczy gdzies coś siedzi i pamięta.
Kto mi powiedział ? Zdeinstalować mogę, ale ja nie moge zlikwidować konta.
instalujesz wersję ze strony, czy ze sklepu?
Zewnętrzny, dziwaczny deinstalator to nie jest rozwiązanie
Przeczytać.
Chcesz się pozbyć konta, czy tego że komputer pamięta hasło do konta? To istotna różnica
O jezu
Nie „ojezuj” mi tu, tylko patrz:
mic drop
Cytuj całość a nie to co ci wygodnie.
Wyobraź sobie że bez likwidacji konta ponowna instalacja programu przywróci jego ustawienia zapisane w profilu konta.
Absolutnie nie. On przywróci ustawienia do leżą w katalogu danych aplikacji, a nie dlatego, że konto istnieje. Innymi słowy nawet przy likwidacji konta będzie próbował się do niego zalogować (jeszcze inna historia jest wtedy gdy jest sprzężone z kontem Microsoft). Rozwiązaniem tego konkretnego problemu z autologowaniem nie jest usuwanie konta tylko usunięcie danych.
Dlatego przy wewnętrznie sprzecznych/wykluczających się wypowiedziach, należy to wyjaśnić, a nie zgadywać. Taki sam błąd popełniasz w drugim wątku.
Moze jednak przeczytaj co jest w owym linku. Także i to.
Człowieku, najpierw przeczytaj co się robi by całkowicie zlikwidować konto, potem pisz. Jezu
MS pewnie i tak trzyma kopię i pewnie olewa RODO ile wlezie.
Ja mam inny problem ze Skype otóż gdzieś w archiwach kontaktów są osoby które zeszły z tego świata i jak je usunąć? Pewnie wypada jedynie założyć nowy login, może ktoś faktycznie podzieli się wiedzą w tym temacie.
Nie chcę się pozbywać konta tylko tak jak piszesz tego co pamięta mój komputer.
Tak, masz rację. Dzięki!
Niezależnia jak - zawsze jest to samo.
geek nawet nie widzi skypa, by go odinstalować
Należy w przypadku Geeka sprawdzić aplikacje UWP (zakładka „widok” i druga opcja).
Dziękuję , zrobiłem, nie pomogło. Po kolejnym ściągnięciu i zainstalowaniu dalej sam skype loguje mnie na to samo konto. Nie ważne, czy robię wyloguj, nie pamiętaj danych logowania , czy loguję się innym nickiem …wciąż wraca do tego, czego nie chcę widzieć. Jakieś inne pomysły ?