Cześć, pisałem już na innych forach i nie otrzymałem odpowiedzi więc pytam tutaj.
Zakupiłem sobie dysk ssd 120gb. W komputerze mam hdd 1tb, na którym stoi windows 10. Żeby mieć jakiś użytek z tego dysku chciałem go sklonowac na dysk ssd, a stara partycje z systemem sformatować, ale do rzeczy oto co udało mi się na razie zrobić.
Pierwsze pousuwałem zbędne pliki tak aby waga partycji z systemem była niższa niż te 111gb użytkowe dysku ssd.
Następnie pobrałem darmowa wersję easeus todo backup 10.6 i próbowałem sklonować system, lecz otrzymałem błąd o zbyt małej ilości nieprzydzielonej pamięci na dysku docelowym, więc pomyślałem, że muszę zmniejszyć partycje z system i zrobiłem to, teraz waży 90gb a wolnego miejsca pozostaje 10gb łącznie na partycje przeznaczone jest 100gb. Kolejna próba klonowania, lecz nadal ten sam błąd.
Probowalem też z dysku ssd wyodrębnić nieprzydzielona pamięć, ale to też nic nie dało.
Dodam, że udało się przeprowadzić zwykle klonowanie dysku, ale wtedy nadal partycja C pozostaje ta systemowa i nie wiem już potem co robić, żeby to dysk ssd nią był.
Edit: a i jeszcze kod błędu przy próbie klonowania 0x19a17975