dzisiaj w nocy ze 2 razy stracil synchronizacje i w chwili obecnej jest 4.05mb/s i co kazde rozlaczenie sie zmienia tka jak wczesniej, chyba u mnie rozwiaze problem kupno innego routera. Probowalem na roznych kablach telefonicznych ktore znalazlem u mnie w domu ale dalej to samo.
Proszę o sprawdzenie ile wycisnę z tego.
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 632
Szybkość pobierania 7444
Tłumienie Bliski koniec : 20.1 (dB)
Odległy koniec : 4.7 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 20 (dB)
Odległy koniec : 0 (dB)
Liczba błędnych pakietów 48122
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 1875
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
Witam,
Mógłby ktoś mi powiedzieć, jaką prędkość maksymalnie osiągnę na tej linii:
Status linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_1_A
Szybkość wysyłania 640 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 4096 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 44.0 (dB)
Odległy koniec: 25.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 11 (dB)
Odległy koniec: 11 (dB)
Liczba błędnych pakietów 5321
Firmware 0xe15080a
Błędy CRC 635
Z góry wielkie Dzięki:-)
teraz w adsl2+ około 16Mb ,w vdsl około 30Mb
czy Sygnał/Szum Odległy koniec : 0 (dB) cały czas tak masz?? zaktualizuj oprogramowanie routera
będzie w okolicy 6Mb
ja poprostu zaraz nie wytrzymam ten moj router traci synchronizacje coraz czesciej przynajmniej raz na godzine teraz ping polecial do 84ms a predkosc sie waha pomiędzy 1mb/s a 4mb/s wieczorem jest ok. 1mb/s, czy da rade zerwac umowe z nimi z ich przyczyny poniewaz jak mialem opcje 2 mb/s mialem chociaz pelne 2 mb a teraz spada juz do 1 mb,
Dzisiaj pierwszy raz to dopiero sprawdzałem, wcześniej się tym nie interesowałem, teraz jak sprawdzam są identyczne statystyki. A kończy mi się umowa i chciałbym mieć jak najwięcej, ze 2 lata temu jak podpisywałem umowę to raz mówili, że mogę mieć 1MB innym razem 2MB a jak zadzwoniłem parę dni poźniej to nawet 6 MB, każdy mówił inaczej, więc zamówiłem wtedy 6MB ale jak sprawdzam speed-test to idzie max 5 MB i dość często zrywa mi połączenie tak na 5-10sekund.
Ps. nigdy nie aktualizowałem nic, tak więc zaraz spróbuje zaktualizować router.
A i jeszcze jedno, jeżeli przy łączu 6mb, mój download wynosi od pół roku ciągle i niezmiennie 4096 (maksymalna wartość dla łącza 4mb), to znaczy, że operator ze mną w kulki leci??
Wcześniej, przez pół roku od założenia, download był w granicach 5500-6000.
Jak zapewne się domyślacie, internet mam od naszej polskiej Neostrady TP. Mam od nich tylko internet, bez TV.
sokomapl
wyłącz router ,zadzwoń na 801505505 wybierz połączenie z konsultantem i poproś o ponowną konfigurację portu na centrali ,chwilę poczekasz potem uruchom router i powinno być już ok
Witam… Chciałbym dowiedzieć się jaki net mi poleci na tym łączu :
Stan linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 632
Szybkość pobierania 7444
Tłumienie Bliski koniec : 6.0 (dB)
Odległy koniec : 1.0 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec : 34 (dB)
Odległy koniec : 3 (dB)
Liczba błędnych pakietów 0
Firmware 0xe15080a
Błędy CRC 0
Jak widać mój net to 6 Mb/s, lecz w godzinach od ok. 18 do 22 strasznie mi zwalnia. Mniej więcej do prędkości 1 Mb/s - 512 Kb/s
I nie wiem czy coś z moim łączem, czy nartostrada leci w kulki.
Z góry dzięki za odpowiedź…
rafal5443 ,
z 10Mb i 20Mb w adsl2+ możesz mieć problemy z powodu niskiego sygnału na uploadzie ,za to nie powinno być żadnych problemów z 40Mb i 80Mb w vdsl bo wykorzystuje inne częstotliwości ,a linie masz bardzo krótką i obie opcje będą działać
czy vdsl jest dostępne możesz sprawdzić na stronie po numerze telefonu stacjonarnego http://www.orange.pl/prt/service_availability_check
internet zwalnia ci wieczorami bo są przeciążenia ,zgłoś to powinieneś uzyskać jakieś informacje na ten temat na infolinii i kiedy planowane jest ich usunięcie.
ogólnie masz masz dobre parametry niski sygnał/szum na upload może byc spowodowany uszkodzonym filtrem również , lub samym routerem i kiepskim kablem między gniazdkiem a routerem
3 dni temu zadzwonilem na 801 505505 i konsultant wystwawil zgloszenie na uszkodzenie, dzisiaj dzwoni do mnie konsultant z katowic i mowi ze technicy zdiagnozowali ze jest problem z kablem wieloparowym o. 50 klientów i jest zgłoszony do wymiany, tylko niewie kiedy ta wymiana bedzie, czyli to moze byc przyczyna tych rozlaczen.
Już kiedyś pisałem ale nie dostałem żadnej odpowiedzi dla tego próbuje jeszcze raz i chciałbym się dowiedzieć jaką prędkość neta mogę max wyciągnąć???
Status linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_3_A
Szybkość wysyłania 324 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 1312 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 64.3 (dB)
Odległy koniec: 32.3 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 2 (dB)
Odległy koniec: 23 (dB)
Liczba błędnych pakietów 75669
Firmware 0xe15080a
Błędy CRC 17711
to co masz teraz to już max :roll:
Masz bardzo wysokie tłumienie i brak rezerwy na margin, dlatego to max co teraz masz.
panowie a ja przy tych statach moge liczyc na neta 6 mega ?? teraz mam 2 mega
obecnie będzie około 4Mb
jak będziesz chciał wycisnąć z tej linii wszystko musiałbyś zmienić liveboxa najlepiej na tp-link w8960n
posiada opcje których nie ma livebox np zmianę modulacji adsl1/adsl2/adsl2+ w każdej będziesz miał trochę inną prędkość ,dodatkowo ma możliwość regulacji sygnał/szum ,niektórzy używając do tego programu DMT tool podnoszą sobie jeszcze trochę prędkość
Jak czytałem to obecnie manipulacja parametrami na nic się zda, osławiony DLM na to nie patrzy co ty robisz po swojej stronie.
Marne masz szanse na 6Mb ale może 4Mb będzie… zamów opcje “do 10Mb” a automat da Ci tyle ile możliwe (i tak zapłacisz tyle co za 2Mb).
Dzwoniłem do nich i jedyne co mi powiedzieli to, to że mam zresetować liveboxa… Co jak się domyślacie ch*ja dało
No i nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić…
Moja prędkość mierzona przed chwilą :
Przypominam że mój net to Neo 6 Mb/s
Nie mam już sił… a muszę z nimi wytrzymać do września :evil:
cieniutko, na mobilu mam więcej ogólnie neo swoje lata świetności ma już za sobą.
przeciążona może być twoja centrala ,dslam ma swoją pojemność i jak jest duża liczba ludzi z najwyższymi opcjami ,to wieczorem jak się rzucą wszyscy na neta to się zapycha ,jedyne co możesz zrobić to zgłaszać to ciągle aż w koncu coś zrobią, na pewno nie jesteś sam z tym problemem w twojej okolicy inni też mają,są jacyś operatorzy kablówek w twojej miejscowości do których mógłbyś przejść ?