Jak sprawdzić jaki internet maksymalnie na moim łączu?

spróbuj poprzez aplikacje orange na FB https://www.facebook.com/orangepolska?s … 9028851067

masz tam zakładkę zgłoś problem i wyjaśnij o co chodzi w załączniku możesz podać im parametry łącza powinni ci pomóc

parametry masz ok kwestia tylko tego portu

Witam. Obecnie mam 1Mb/s a chciałbym w najbliższej przyszłości podnieść na 2 Mb/s. Dzwoniąc do Orange dowiedziałem się, że i tak więcej niż mam nie wyciągnę z tego łącza. Czy faktycznie jest tak źle, czy mogę zaryzykować te 2 Mb/s?

wPZFS.png

w opcji od 1 do 10Mb ,bo innych nie ma teraz w neostradzie będziesz miał około 6Mb

Witam!

Jak ocenicie kondycje mojej linii ? Jest szansa na 20 mb/s?

Whywj.png

Przy takich parametrach to pełne 80Mb poleci .Pozazdrościć linii :o

No wlasnie ostatnio chyba cos z tym robili, wczesniej zdaje sie byly gorsze. a na 80mb ciezko, bo dziala na adsl2+ :slight_smile:

sprawdź jakie masz dostępne opcje na stronce orange http://www.orange.pl/prt/service_availability_check

Witam. Spotkał się ktoś z takim routerem LevelOne WBR-6601? Jak z niego odczytać parametry łącza? W zakładce status połączenia pokazuje tylko aktualną prędkość. jak sprawdzić ile max mogę wyciągnąć z tej linii?

jest pewien sposób ale nie gwarantuje że zadziała z twoim routerem

musisz w systemie włączyć klient telnet .w win 7 jest to w programy i funkcje / włącz lub wyłącz funkcję systemu windows i z listy zaznaczasz telnet

później w wierszu poleceń wpisujesz

telnet i go uruchamiasz ,i w tabelce potem wklepujesz :

open 192.168.1.1

potem login

admin

password

admin

następnie

adsl info --stats

i powinny wskoczyć parametry

Mam z Multimedia Polska, sprawdzalem na ich stronie, z której wynika, że mogę do 20 Mb, ale itak dzwonilem do nich i powiedzieli, ze w trakcie trwania umowy nie mogę podwyzszyc… :?

Podpięłem stary modem ZTE 852 i mam takie dane:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/828 … 4cf5c.html

Rewelacji chyba nie ma, ale niech lepiej wypowie się fachowiec :slight_smile:

2,3 Mb więcej raczej nie da rady

Wydaje mi się, że masz za długi kabel idący od gniazdka do modemu. spróbuj go skrócić to będziesz miał większy margines szumu.

Mam neostradę tp, ile mogę wyciągnąć prędkości z tych parametrów?

Kiedyś był u mnie ktoś z pomocy technicznej i powiedzieli, że przez kabel telefoniczny nie przejdzie więcej niż trochę ponad 1 MB, czy to prawda? Mieszkam ok. 3 km od miasta.

53552347.png

będzie gdzieś po środku między 1Mb a 2Mb tak jak mówił technik

Problem leży w modemie, kablu czy linii telefonicznej? Chodzi mi o to czy da się coś z tym zrobić.

Witam, zgłaszałem już chyba dwa razy problem do TPSA/orange, że nie mam pełnej prędkości neostrady, jednak za każdym razem wysyłali mi sms, że problem był rozwiązany. Mam prośbę, abyście spojrzeli na parametry z mojego routera Linksys WAG200G-eu, czy są wporządku?

aha dodam, że powinienem mieć 6mbps

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: ADSL2+

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 3635 kbps

Upstream Rate: 509 kbps

Downstream Margin: 7 db

Upstream Margin: 18 db

Downstream Line Attenuation: 48 db

Upstream Line Attenuation: 15 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 21 db

gumis144 ,

prawdopodobnie problem leży po stronie centrali tel.

Downstream Transmit Power: 12 db jest zaniżony centrala nie daje pełnej mocy w twoim przypadku

miałeś wcześniej na tej linii 6Mb czy od początku tak jest ?

Sh4dowDan

masz kiepską linię i dalej do centrali bo ze 4km

jedyne co możesz zrobić to poskracać maksymalnie kable w domu i spróbować wtedy z 2Mb

Witam, dziś byłem przedłużyć Neostradę i wybrałem opcje 20 Mb/s, gdy przyjechałem z miasta, włączam kompa i odziwo co widze? Opcja 20 Mb/s juz działa, także jestem w szoku jak szybko to ogarneli. Co prawda nie ma pełnej szybkosci, lecz jest prawie 18 Mb/s więc jestem super zadowolony. Na razie nie bylo zadnego rozłączenia, także jestem dobrej mysli i sądze, żę bedzie wszystko ok:).

49264920

tak jak mówiłem +/- 17Mb :slight_smile: ale ping masz bardzo ładny

dobrze że nie musisz czekać do 1 stycznia :smiley: