Jak sprawdzić jaki internet maksymalnie na moim łączu?

Pójdzie 4mb? netia…

miałem przez jakis czas to 4mb ale jak to w netii zniklo…

dziwne jest to ze gdy zglosilem i przjechał technik okazało sie 4mb zamiast 2mb , po jednym dniu wrociło do 2mb…

ADSL Link Downstream Upstream

Connection Speed 2528 Kbps 317 Kbps

Line Attenuation 47.7 dB 31.6 dB

Noise Margin 14.1 dB 31.6 dB

zmiana kabla pomoze ? narazie , narazie! mam cienki i to w jednym miejscu laczony :expressionless:

OrangeGo ,

internet to ci pójdzie nawet na kablu od szuszarki :smiley: jeśli masz płaski telefoniczny kabel w domu to zmień na YTKSY np. http://www.speckable.pl/?action=shop&tw … Y2X2X0%2C5 koncówki rj 11 niech ci założą w sklepie

30 metrów płaskiego kabla telefonicznego może pogorszyć tłumienie nawet o kilka dB a to może przełożyć się nawet o 2/3Mb mniejszą prędkość dlatego im krótszy będzie kabel tym lepiej.Szkoda że nie masz możliwości sprawdzenia na krótkim odcinku jak by to wyglądało

Dodane 08.02.2013 (Pt) 14:16

krav ,

pójdzie 4Mb

stary kabel tam gdzie poprzerywany możesz wyciąć te kawałki i połączyć żelowymi złączkami http://cardsplitter.pl/zlacze-zelowe-uy … p-314.html jest to dobre rozwiązanie bo nie trzeba zaciskarek wystarczą kombinerki

ale najlepiej zmienić cały odcinek na taki jak wyżej YTKSY

Witam od 3 dni posiadam neostrade DO 10 mb, przez pierwsze 2 dni korzystania bezawaryjnie chodziło mi z prędkością 10 mb/s pobierało 1,25 mb/s trzeciego dnia zmienili mi na 7.5 mb/s a teraz z 6 mb/s czy jest możliwość aby przywrócili mi znowu 10 mb?

Mode: ADSL_2plus

Traffic Type: ATM

Status: Up

Link Power State: L0

Downstream Upstream

Line Coding(Trellis): On On

SNR Margin (0.1 dB): 251 60

Attenuation (0.1 dB): 305 192

Output Power (0.1 dBm): 192 126

Attainable Rate (Kbps): 19428 1032

Path 0

Downstream Upstream

Rate (Kbps): 6143 870

Czy pójdzie u mnie neostrada 20 Mb?

beztytuueb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Witam.Czy może mi ktoś sprawdzić jaką prędkość neostrady będę miał? Aktualnie mam 1 mb/s z orange freedom.Czy da radę wyciągnać tak z 2-4 mb? Z góry dzięki :smiley:

fotkau6uh8.png

Cześć. Aktualnie mam Internet 2 MB/s jednak nie chodzi z taką prędkością od początku tego roku

Czy coś jest nie tak z siecią? Niedługo mi się kończy umowa więc lepiej żebym wiedział o tym

WL5yJxd.png

trzodownik: takiego tłumienia to ja w życiu na oczy nie widziałem :smiley: według routera może pójść 4mb, ale patrząc na tłumienie to oczom nie wierze :smiley:

A to dobrze że takie duże tłumienie czy źle?

Do centrali telefonicznej mam 4 km :slight_smile:

trzodownik ,

źle ,ale i tak masz szczęście że przy tak dużym tłumieniu działa ci internet ,a ty masz jeszcze 1Mb i pójdzie pewnie jeszcze ze 2 lub nawet 3Mb to cud

widziałem kiedyś na jakimś zagranicznym forum komuś działał internet przy tłumieniu ponad 70dB ale zaledwie 256kbps

nie masz jakiejś innej bliższej centrali w okolicy ??

amx93 ,

dzwoń na infolinie ,twoja linia da rade 10Mb a nawet więcej

grefen ,

jeśli przełączą cie na adsl2+ to tak ale nie koniecznie pełne 20Mb bo może być między 15 a 20, a jak będzie dostępne VDSL w twojej centrali to i 40Mb pójdzie

LeJuQQ ,

w adsl2+ byłoby nawet około +/-15Mb

zgłoś problem zaniżonej synchronizacji swojemu dostawcy

djosdanielos ,

nie mam innej centrali w okolicy bo mieszkam na wsi ale 2 dni temu dzwoniła do mnie konsultantka z TP i zaproponowała mi Neostradę do 10 mb/s i powiedziano mi że w centrali zwiększą mi prędkość no to się zgodziłem bo mi umowa w orange się już kończy i jaki net mi pójdzie taki będzie chodził

Dodam że kumpel mieszkający parę domów dalej ma Neo 2 MB i mu śmiga więc 3 MB powinno iść :slight_smile:

trzodownik ,

tak 3 Mb powinno iść

mialem 1 mb teraz 512/kbs ile moge miec na maxaa ~~~~~~~~~~~~

http://img171.imageshack.us/img171/107/525k.png

wuja34: nie całe 10mb

ile tak 8-9

wuja34: z 8

Witam ponownie. Mój problem wygląda następująco: skoro z parametrów wynika, że mogę mieć internet do 20Mb to czemu Orange anuluje moje zamówienia na tą właśnie prędkość? A wiem, że w mojej okolicy parę osób ma właśnie taki internet. Co w takiej sytuacji mam zrobić.

na stronie orange w checku masz dostępne 20Mb ? Obecnie jesteś podpięty na centrali do karty ADSL1 wnioskuje to z tych parametrów.Możliwe że chwilowo nie ma wolnych kart ADSL2+

screenshotzgh.jpg

Posiadam łącze 10mb i planuje zwiększyć prędkość do 20mb.

Na stronie Orange, 20mb jest to maksimum jaki mogą mi zaoferować.

Czy da radę uzyskać pełną prędkość?

myślę że max 15Mb

ADSL Link Downstream Upstream

Connection Speed 4960 Kbps 477 Kbps

Line Attenuation 47.7 dB 25.4 dB

Noise Margin 6.3 dB 25.4 dB

To jest już max?