internet to ci pójdzie nawet na kablu od szuszarki jeśli masz płaski telefoniczny kabel w domu to zmień na YTKSY np. http://www.speckable.pl/?action=shop&tw … Y2X2X0%2C5 koncówki rj 11 niech ci założą w sklepie
30 metrów płaskiego kabla telefonicznego może pogorszyć tłumienie nawet o kilka dB a to może przełożyć się nawet o 2/3Mb mniejszą prędkość dlatego im krótszy będzie kabel tym lepiej.Szkoda że nie masz możliwości sprawdzenia na krótkim odcinku jak by to wyglądało
– Dodane 08.02.2013 (Pt) 14:16 –
krav ,
pójdzie 4Mb
stary kabel tam gdzie poprzerywany możesz wyciąć te kawałki i połączyć żelowymi złączkami http://cardsplitter.pl/zlacze-zelowe-uy … p-314.html jest to dobre rozwiązanie bo nie trzeba zaciskarek wystarczą kombinerki
ale najlepiej zmienić cały odcinek na taki jak wyżej YTKSY
Witam od 3 dni posiadam neostrade DO 10 mb, przez pierwsze 2 dni korzystania bezawaryjnie chodziło mi z prędkością 10 mb/s pobierało 1,25 mb/s trzeciego dnia zmienili mi na 7.5 mb/s a teraz z 6 mb/s czy jest możliwość aby przywrócili mi znowu 10 mb?
Witam.Czy może mi ktoś sprawdzić jaką prędkość neostrady będę miał? Aktualnie mam 1 mb/s z orange freedom.Czy da radę wyciągnać tak z 2-4 mb? Z góry dzięki
źle ,ale i tak masz szczęście że przy tak dużym tłumieniu działa ci internet ,a ty masz jeszcze 1Mb i pójdzie pewnie jeszcze ze 2 lub nawet 3Mb to cud
widziałem kiedyś na jakimś zagranicznym forum komuś działał internet przy tłumieniu ponad 70dB ale zaledwie 256kbps
nie masz jakiejś innej bliższej centrali w okolicy ??
amx93 ,
dzwoń na infolinie ,twoja linia da rade 10Mb a nawet więcej
grefen ,
jeśli przełączą cie na adsl2+ to tak ale nie koniecznie pełne 20Mb bo może być między 15 a 20, a jak będzie dostępne VDSL w twojej centrali to i 40Mb pójdzie
LeJuQQ ,
w adsl2+ byłoby nawet około +/-15Mb
zgłoś problem zaniżonej synchronizacji swojemu dostawcy
nie mam innej centrali w okolicy bo mieszkam na wsi ale 2 dni temu dzwoniła do mnie konsultantka z TP i zaproponowała mi Neostradę do 10 mb/s i powiedziano mi że w centrali zwiększą mi prędkość no to się zgodziłem bo mi umowa w orange się już kończy i jaki net mi pójdzie taki będzie chodził
Dodam że kumpel mieszkający parę domów dalej ma Neo 2 MB i mu śmiga więc 3 MB powinno iść
Witam ponownie. Mój problem wygląda następująco: skoro z parametrów wynika, że mogę mieć internet do 20Mb to czemu Orange anuluje moje zamówienia na tą właśnie prędkość? A wiem, że w mojej okolicy parę osób ma właśnie taki internet. Co w takiej sytuacji mam zrobić.
na stronie orange w checku masz dostępne 20Mb ? Obecnie jesteś podpięty na centrali do karty ADSL1 wnioskuje to z tych parametrów.Możliwe że chwilowo nie ma wolnych kart ADSL2+