tak
SNR Margin : 11.5 17.0 db
Line Attenuation : 26.0 12.5 db
Data Rate : 7456 640 kbps
CRC : 5 99
Aktualnie 6Mbit, choć wg mnie rzadko jest to osiągalne. Jest szansa na 10Mbit? Dostawca oczywiście TPSA. Najbardziej zależy mi na podniesieniu Uploadu to 1Mbita, ale nie widziałem takiej opcji oprócz przejścia na 10Mbit.
będzie 10Mb jeśli przełączą cię na adsl2+
Witam!
Posiadam Livebox Sagem 3202, jeszcze z czasów TP i FunPack HD do 20mb. Wcześniej był internet 6mb stabilny i ping zawsze w granicy 40-60. Tylko teraz ta niepokojąca “neostrada do 20mb”
-
Chciałem się dowiedzieć czy takie parametry są dobre do 20mb, prędkość strasznie skacze, w nocy raz tylko było równe 20mb na speedteście. przeważnie było 18, a teraz zaczęło skakać na 5, 9, 15, choć częściej mam 14mb. Ping jakieś 14-25, czasami 30-40.
-
Czy w opcji do 20mb jest jakieś minimum jakie muszę mieć i prędkość nie powinna spadać poniżej tej granicy??
-
Prosiłbym o porównanie liveboxa 1.1 i 2.0. Niżej podaje parametry.
tak miałem na livebox 1.1
Screen zrobiony po 5 i pół godzinnej pracy livebox.
Link do zdjęcia: http://img827.imageshack.us/img827/129/statyadsl.jpg
Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam
Mateusz
Dodaje screen po 9 i poł godzinnej pracy:
http://img202.imageshack.us/img202/3188/sssgxu.jpg
Po restarcie liveboxa zmienił się bliski koniec tłumienia na 15.4 db
Internet spadł do 2mb a ping np. w WOT wynosi 200-240
niżej podaje jak jest na livebox 2.0, a prędkość nadal skacze, w dzien jest niska(schodzi do 5 ; 7 ; nawet do 2 jak wcześniej pisałem), czasem zlapie 19, a w nocy ok 22 już częściej łapie 19 pomimo, że powinno być moim zdaniem większe obciążenie centrali.
http://img543.imageshack.us/img543/6985/noweu.jpg
4.Czy na takich parametrach powinienem mieć stabilne 20?
Z góry dziękuje za odpowiedź i przepraszam za taki nieład w poście
Mateusz
Witam,
jak to wygląda u mnie z tego co czytałem z poprzednich postów to u mnie internet nie powinien działać, a jednak działa normalnie. Nie zrywa połączenia. Prędkość pobierania ok. 323kb/s. Odległość od centrali prawie 5km. Mieszkam na wsi. Dlaczego? Można więcej wyciągnąć?
Aha, jeszcze jedno margines szumu pobierania jest zmienny w granicach 3.6 dB do 8 dB.
Zakrzew21 ,
parametry masz niezłe jak na to tłumienie ,to synchronizacja na poziomie 22500 Kb/s jest bardzo dobrym wynikiem ,na starym livebox masz trochę lepsze
parametry i większy upload.
w umowie jest do 20Mb więc jak będziesz miał 11Mb to nic nie zrobisz
największe przeciążenia są w godzinach 17 do 21
jak możesz pożycz od kogoś jakiś inny router żeby sprawdzić jakie będą parametry bo liveboxy nie za bardzo się nadają do opcji 20Mb
dumle09 ,
masz normalną prędkość jak na to tłumienie ,może jakby się dało coś poprawić instalację w domu wymienić ,skrócić kable i tłumienie by spadło troszkę to możliwe że jakby cię dostawca przepiął do karty adsl2+ na centrali byłoby więcej troszkę
Djosdanielos,
Podłączyłem teraz router TP-Link 8901G i staty mam takie, na razie net jest dobry ale o tej godzinie może być słabe obciążenie sieci. Od centrali jestem jakieś 1300m może nawet mniej, jutro zmierze odległość.
Na tym routerze wcześniej było tak samo co na livebox tylko wcześniej tłumienie górne było na 15 a synchro 22 tak jak na livebox lecz teraz się zmieniło.
Podaje screen.
http://img33.imageshack.us/img33/5267/beztytuuamw.jpg
Czy to są dobre staty bo jestem w tym kompletnie zielony.
Dzięki za odp.
Witam,
jaką prędkość maksymalną da się osiągnąć z mojego łącza?
Status linii ADSL Podniesiony
Standard ADSL G992_5_A
Szybkość wysyłania 316 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 1536 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 50.5 (dB)
Odległy koniec: 21.7 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 16 (dB)
Odległy koniec: 26 (dB)
Liczba błędnych pakietów 39164
Firmware 0xe15080a
Błędne sek. w okresie 15 min 0
Błędy CRC 5059
Błędne sek. w okresie 1 dnia 0
Witam
Co powiecie o moim łączu:
Ostatnio dzwonią do mnie z Orange o przedłużenie umowy, tylko chcą abym przeszedł na Neostradę a mam OrangeFreeDom. Posiadam stabilne 0,3MB, po przejściu na neo mam propozycję umowy "do 1MB ale słyszałem że po takim przejściu podłączają czasami 0,15MB i sam już nie wiem czy ryzykować czy zostać.
mimo wszystko proszę o ocenę linii.
Pozdrawiam
Edwin
Jeszcze mam takie małe pytanie wracając do mojego internetu
Czy wymiana modemu TP ZTE ZXV10 na jakiś router w cenie 100-150zł + wymiana kabla na internetowy da jakieś wysokie rezultaty co do mojej prędkości ?
co myslicie o moich parametrach? jaka max. predkosc moge miec?
Artur13579 ,
jeśli dostawca przełączy cię na adsl2+ to między 15 a 20Mb
jeśli jest dostępny u ciebie VDSL to 40Mb
Kaczor124 ,
między 6 a 10Mb
OrangeGo ,
na innych modemach będzie podobnie
wymiana kabli ,skrócenie może trochę poprawić parametry
– Dodane 17.02.2013 (N) 17:56 –
dominoch ,
około 3/4 Mb
popraw kable w domu bo masz sporo błędów i z automatu została obniżona prędkość
OtherCoder ,
jeśli teraz masz dwa Megabity ( 2494Kb/s )to max co uciągnie ta linia to 4 może 5Mb
jestem zielony w temacie. mógłbyś mi wyjaśnić na czym polega to przełączenie na adsl2+?
– Dodane 17.02.2013 (N) 20:19 –
technicy przepinają cię w twojej centrali telefonicznej do karty obsługującej adsl2+
myślę że będzie 4Mb
Obecnie mam internet 1 Mb. Chcialbym przejsc na opcje do 10 Mb w Tp.
Podczas rozmowy telefonicznej mówia mi ze mam ok 3,5km do centrali i bez podlaczenia nie wiedza ile lacze moze wyciagnac.
NIe wiem czy jestem na ADSL1 czy 2.
Dodaje moje parametry. Modem do stary Sagem Fast 800-840
Co Wy na to ?
lukasz999 ,
na tym starym modemie który obsługuje tylko adsl1 masz tłumienie 24 dB to jest około 2 km linii , te modemy nie są zbyt wiarygodne co do parametrów lepszy byłby jakiś router do sprawdzenia lub na infolinii poprosić o odczyt tłumienia z twojej centrali jeśli będzie podobne to spokojnie 10Mb zadziała jeśli będzie możliwość podłączenia cię pod adsl2+ bo adsl1 umożliwia transferowanie danych z prędkością do 8 Mb/s
żeby móc w pełni korzystać z 10Mb musiałbyś też zmienić modem na taki który obsługuje adsl2+
Pozdro.
@ djosdanielos
Te 4Mb pójdą na tym adsl2+, tak?