Z infolinii dowiedziałem sie iż szum wacha sie od 27-67 pan wyliczył 41db technologia Adsl2
Status linii DSL
2.1
Stan połączenia DSL
włączone
2.2
Tryb synchronizacji DSL
Auto
2.3
Ostatnia synchronizacja DSL
28 listopada 2013, 13 h 34 m
2.4
Czas połączenia DSL
00 d 20 g 11 m 40 s
Prędkość i margines szumu
2.5
Prędkość synchronizacji DSL w górę
318 Kb/s
2.6
Prędkość synchronizacji DSL w dół
2489 Kb/s
2.7
Margines szumu w dół
13.0 dB
Jakość linii (błędy)
2.8
Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
0
2.9
Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
0
Mam tylko Takie Informacje z routera Livebox 2.0 jak myślicie da rade coś podbić moze chociaż do 3mb/s albo 4mb/s na infolinii mówią ze niby max 6 ale to tylko symulacja konsultantki a nie techników Odległość od centrali podobno 3.5km tak usłyszalem na infolinii
U mnie znowu coś takiego jest niby mam umowę do 20mb/s ale nie widziałem tej prędkości jeszcze jaką mogę mieć maksymalną prędkość na tym łączu i ile km mam do centrali ??
teoretycznie przy tym tłumieniu 48dB to 6Mb to już max ,jednak masz jeszcze mały zapas marginesu ,twoja linia musi być w niezłej kondycji i jakieś 8Mb powinno działać jeszcze
ps. obecnie masz źle zsynchronizowane łącze czyli powinno być 7456kbps a nie 6144 należałoby to wyjaśnić z dostawcą bo przez taką pomyłkę masz 1Mb mniej
według tego kalkulatora http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php po wpisaniu twojego tłumienia 19dB wyliczyło że twoja linia ma długość 1376 m , a maksymalna synchronizacja na poziomie 21026 kbps to jest około 17Mb , możliwe że na twojej linii występowały jakieś błędy i system DLM uznał że trzeba zmniejszyć prędkość aby poprawić stabilność usługi
jedyne co możesz zrobić to sprawdzić kabelki w domu , ewentualnie wymienić netia spot na jakiś normalny router który nie jest tak czuły na zakłócenia
najlepiej gdyby router posiadał ten sam chipset co DSLAM do którego jesteś podłączony
krzysiek7
masz już maks ,niestety linia jest zbyt długa na więcej ,zmiana dostawcy nic nie zmieni jeśli internet będzie dostarczany tym samym kablem
zapytaj na infolinii czy jest jakiś inny DSLAM w pobliżu może będzie bliżej do niego i zyskasz wyższą prędkość jeśli cię do niego podłączą
wskoczy ci 10Mb pod warunkiem że dostawca przełączy cię do portu adsl2+ ,obecnie jesteś pod adsl1 (który umożliwia transferowanie danych z prędkością do 8 Mb/s)
Już kiedyś pytalem o możliwości mojego łącza, lecz usługodawca powiedział mi ze jest teraz trochę lepiej, mógłbym dowiedzieć się jakie jest maximum prędkości która moge osiągnąć ?
Witam. Chciałem dowiedzieć się jaki internet pójdzie na moim łączu jestem zainteresowany opcją do 10 mega ale obawiam się że więcej mogę nie wyciągnąć niż obecne 2 mega.
witam jestem tu nowy ,chciał bym się dowiedzieć od fachowca ile moja linia mogła by wyciągnąć ?,a jeszcze mnie ciekawi dlaczego u wszystkich wyświetla się adsl a u mnie w opcjach jest dsl ,czym to się różni?
Status linii DSL
2.1
Stan połączenia DSL
włączone
2.2
Tryb synchronizacji DSL
Auto
2.3
Ostatnia synchronizacja DSL
19 stycznia 2014, 09 h 42 m
2.4
Czas połączenia DSL
04 d 05 g 56 m 14 s
Prędkość i margines szumu
2.5
Prędkość synchronizacji DSL w górę
902 Kb/s
2.6
Prędkość synchronizacji DSL w dół
12448 Kb/s
2.7
Margines szumu w dół
11.0 dB
Jakość linii (błędy)
2.8
Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
0
2.9
Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji)
dodam że teraz posiadam neostrade 10 mb mam livebox 2.0
Mam ogromną prośbę. Może mi ktoś z Was rozszyfrować moje parametry łącza? obecnie mam neostrade 2mb + TV. na stronie orange podaja, że mogę mieć do 20 mb.w salonie facet powiedział że pójdzie mi do ok 40 mb.