Hm, z tego co widzę to SNR margin zmienia się dość mocno, w tej chwili wynosi 8.7 db (Line Attenuation - 14.7 db). Jak bardzo to wpływa na otrzymywaną szybkość? Zmniejszy się ona bardzo czy decydujący wpływ ma jednak Line Attenuation?
Od czego zależą te parametry? Obecnie mam Neostradę 10Mb i wyciąga ona zazwyczaj ok 10.50Mb na speedtest.net. Czy czytając te parametry można dojść do wniosku że poszło by i 13Mb? Chociaż zdarza się, że synchronizacja spada i do 9Mb. Netia twierdzi, że nie pójdzie więcej niż 10Mb i nie ma sensu brać 20 Max:).Jeśli znam dobry adres to do centrali TP mam ok. 1000 metrów.
Brak wszystkich potrzebnych informacji. Po braku synchronizacji na pełne 20 Mb/s. można stwierdzić, że nie masz co liczyć na więcej niż obecną opcję DO 20 Mb/s.
Witam, Ile był bym w stanie wyciągnąć na tym łączu w netii?? Linia TP.
Szybkość transmisji danych 12.45Mbps 1.31Mbps Maksymalna szybkość linii 13.91Mbps 1.92Mbps Tłumienie linii 30.6 dB 18.7 dB Margines zakłóceń 8.1 dB 10.7 dB
Witam. Mam internet w netii płace za to gów** z telefonem 105zł, mam 1mb łącze, może ktoś mi powiedziec czy da sie po poniższych danych ustalić czy pójdzie coś więcej? Nawet 2mb to już by było 2x lepiej, ale co do nich dzwonie to mi mówią że więcej nie da rady…
Mam umowę z netią do 10Mb i te 8-9Mb chodziło przez około miesiąc do awarii, po wizycie technika z netii internet chodzi do 4Mb i wg netii jest to spowodowane ograniczeniami technicznymi. Parametry linii: