Witam serdecznie, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wykonać zerowanie programem MHDD? Czytałem już wiele tematów ale w każdym różnie piszą :-(.
Dodam że już mam program na płycie CD.
Pozdrawiam
Witam serdecznie, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wykonać zerowanie programem MHDD? Czytałem już wiele tematów ale w każdym różnie piszą :-(.
Dodam że już mam program na płycie CD.
Pozdrawiam
Zamiast się męczyć z MHDD, lepiej zrobić z tym: wymazanie-dysku-twardego-programem-activ-killdisk-t443881.html
Wolałbym zrobić to programem MHDD.
Dzięki, a czy dysk musi być ustawiony na Master? Pytam bo mój nie ma żadnych zworek!
Właśnie zrobiłem zerowanie ale moje zerowanie ukończyło się po niecałej godzince a gdzieś wyczytałem że przy dysku 160GB taki przebieg trwa 7-8godzin.
zerowanie zalezy od ilości sektrów które wymagają remampowania, tak więc nie wiem ile tego było i czy wogóle konieczne było zerowanie. Sprawdzał ktoś SMART twojego dysku i kazał go wyzerowac?
W tym temacie disk-boot-failure-insert-system-disk-and-press-enter-t449034.html załączyłem screeny z programu HD Tune.
No w sumie mało było do remampowania, tak więc dlatego tak szybko się wyzerowało, pokaż jeszcze nowy SMART
Teraz zostały tylko błedy komunikacji, wymieniłeś taśme łączącą dysk z płytą?
Jeszcze jej nie wymieniałem, a czy może być taśma z napędu bo taką właśnie posiadam.
Dodam że dysk to SATA i czy zerowanie wykonałem poprawnie? Pytam bo mam obawy co do tego zerowania na inny stronach wyczytałem że dysk musi być ustawiony na Master a ja swojego tak nie ustawiłem.
Widać ze zerowanie się wykonało, nie ma już sektorów które wymagają remampowania, tak więc wymien kabelek.
Ok a jaka rubryka odpowiada za komunikację między dyskiem a płytą główną i jakie parametry powinny być.
– Dodane 19.06.2011 (N) 22:19 –
Zainstalowałem system Vista oraz program HD Tune i w rubryce Health nic nie ma oraz nie pokazuje temperatury dlaczego?