Jak zainstalować win10 z płyty przez tails i jak zainstalować pulse audio.Proszę o szczegółowe instrukcje jak krok po kroku wykonać.Czekam teraz na odp i szybką.
Chcesz zainstalować Windows 10 na systemie Tails uruchomionym z pendrive?
Z płyty
Zdradzisz mi do czego miałaby służyć taka instalacja?
Bo nie umiem zainstalować normalnie windowsa 10 z płyty .Wczoraj miałem problemy z netem i robiłem przywrócenie kompa do stanu początkowego i przy instalacji i jakiś błąd wyskakiwał i chce zainstalować dlatego przez tails cały win10 a tailsa mam uruchomiony z pendriva.
Bootloader z płyty jest wykrywany przez BIOS/UEFI, a nie z innego systemu operacyjnego. Chyba że ty chcesz go zainstalować w maszynie wirtualnej?
To co planujesz zrobić to kompletne pomieszanie z poplątaniem. Jedyne co możesz zrobić za pomocą Linuksa to wypalić ISO z Windows 10 na płycie/pendrive i z nich wystartować nową instalację. Ale na Tails nie zainstalujesz Windows.
Bo mam windowsa 10 na płycie i nie da się zainstalować przez tails z płyty win10
Nie rozumiem, czy płyta z Windows10 nie chce Tobie bootować?
Chce tylko wyskakuje komunikat błąd winloader coś takiego
Więc nie ten dział. Problem dotyczy typowo Windowsa. Na Linuxie możesz co najwyżej wypalić USB lub płytę z Windowsem 10 pobranym ze strony Microsoftu. W przypadku USB, bootowalnego pendrive’a tworzy się z użyciem WoeUSB.
Filmik nagrałem tabletem trochę kiepskie ale zawsze coś i dałem na megawrzutę
Chce zainstalować system operacyjny Windows 10
Ok. A do czego Ci Tails?
Bo chciałem przez tailsa setup
Wyjaśnij bo z powyższego nie wiadomo o co CI chodzi.
Mam nowy filmik i zaraz wrzucę go
Czy Ty chcesz postawić pirackiego WIndowsa i wydumałeś sobie, żeby robić to ukrytym przez Tails?