W Windowsie 7 była opcja zgrywu systemu - zajęło mi to 2 płyty DVD
Tutaj nie widze opcji poza tworzeniem obrazu i okazuje się że dysk 100GB to mało! Rozumiem że to system i moje pliki ale to i tak dziwne że to tak koszmarnie dużo.
Czy jest możliwość zgrania samego Windowsa na kilka płyt? (W sieci widzę obrazy zajmujące po kilka GB)
Jeśli to mogłoby się udać - jak to zrobić?
Chcesz mieć na płycie System Windows, czy swój, skonfigurowany system Windows?
To dlatego, że są to najpewniej czyste wersje systemu do instalacji, nie kopie zapasowe opasłych systemów po konfiguracji użytkownika.
W sumie każda opcja byłaby dobra - w tej chwili nie mam zgranego żadnego systemu a chciałbym coś mieć.
Czym różnić się będzie WIndows czy swój system?
Mój system nie zawiera zbyt wiele “śmieci wgrywanych automatycznie przez Microsoft” - skąd zatem jego taki duży rozmiar?
System możesz pbrać z tej witryny https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows7
Musisz mieć tylko odpowiedni klucz.
Ale to Windows 7!?
Ok, Dzięki a jeśli chciałbym zrobić sobie obraz na ile GB należy się nastawiać?
Sam plik iso windowsa 10 ma 3,5 GB zmieścisz na płycie DVD
Tak, tak a na ile mam się nastawić na swój obraz - swój w sensie nie czysty? - Postawowe aplikacje, aktualizacje, bez plików własnych (Mam je na dysku zewnętrznym)
Minimalne miejsce na win 10 to 16 GB dla 32-bitowego lub 32 GB dla 64-bitowego systemu operacyjnego
Mam 64bity i nie mieszczę się na dysku 100GB! Czy to nie za dużo? Świeża instalacja!
https://www.ntlite.com/ i sobie okrój ISO Windows 10 czy wciśnij coś swojego.
Może czas na jakiś dysk po USB 3.0/3.1?
A co zmienia szybkość 3.0 czy 3.1?
To masz jakiś “wyjątkowy” win 10 sprawdziłem u siebie. U mnie folder Windows zajmuje 19.8 GB. Win 10 x64
Wchodzę w opcję zgrywanie obrazu na dysk, wybieram dysk 100GB i dostaję info za mało miejsca. Windows Home, śmieci nie tak dużo.
Może coś robię nie tak? - Dasz instrukcje jak to robić?
Chcesz czystą kopie systemu zgodną z tą jaką posiadasz ? Bo pogubiłem się w tym co mówisz. Napisz czy win 10 32 czy 64 Bit.
Czystą kopię mogę ściągnąć ze strony - już wiem jak - Dzięki
Teraz myśle jednak że może warto byłoby zapisać swoją kompletną (Wgrywam i mam wszystko ustawione - nie ustawiam apek przed 2 dni) Mam Win10 Home ale martwię się że 100GB to za mało. Trochę różnica względem czystej
Stosuję dysk zewnętrzny.