Jaką dobrą myszkę kupić do komputera?

Ja mam Ravcore Cyclone (https://www.ravcore.com/produkty/cyclone/) i jak na razie spisuje się świetnie, ale jeżeli nie lubisz cięższych myszek to nie jest dla Ciebie.

Tak jak ich tym Genesis nie przebindowałeś.
Jak bindowanie nie działa to zrestartuj program [np. x mouse button control ma opcje wyłącz / włącz (bez zamykania programu) i zazwyczaj znowu działa bindowanie].

Ja od siebie albo podane już logitech albo moją aktualną Modecom MC-WRM1(bazprzewodowa na akumulatorek niezła czułość kabel do ładowania w zestawie za 46.90 w komputroniku ale zamawiając przez internet). Logitech ja miałem ok 4-5lat M570(trackball nie myszka ale najwygodniejsze co miałe do tej pory w ręku choć kosztuje krocie. Dużo znajomych ma różne Logitechy z serii Mxxx i sobie chwalą).

Gdzie w tym programie, ktory pokazałem na screenie jest wlącz/wyłącz ? I o co chodzi z tym bindowaniem ?

1 polubienie

Chyba Twoja myszka jest lepsza od mojej. Jest fajniejsza i ma wiecej DPI. Chyba moją oddam w sklepie i sobie wezme tą myszke co TY masz. Czy mozesz mi podać link do dokładnie tego samego modelu myszki co Ty masz ?

1 polubienie

Sprawdź na trayu czy spod jego ikony będzie zamknij, to by można w nim nazwać “włącz / wyłącz”.
Chyba, że nie ma ikony tam…

Sorry ale nie miałem myszy od nich ani nie używałem ich programu z byle jaką (np. program od myszek Shiru działa nawet z myszą 10 letnią myszką HP na PS/2 - co innego że ma mniej klawiszy [2 i rolka = 3]).

@Bartosz82 nie wiem kto polecił Tobie Genesis, ale zrobiłeś duży błąd.

Właśnie pakuje te myszkę genesis do pudełka i ide ją oddać do sklepu skoro jest taka beznadziejna :frowning: dlatego zalozylem ten temat, zeby ktos polecił mi dobrą myszkę a nie żeby gadać o pierdołach przeż pół wątku. Kupie sobie tą co ma Domker - podobno jest dobra.

Niektórzy uparcie wierzą, że myszka za parę złotych jest lepsza, bo nie ma ‘gaming’ w nazwie oraz nie udusisz się kablem.

Tak w ogóle masz jakiś uraz do tego typu produktów? Nie każda lepsza myszka ma ‘gaming’ w nazwie i co wtedy?

Ale nie pamiętam by ktoś napisał, że myszka za 5 zł była lepsza od tej gamingowej. Solidna myszka komputerowa nie musi mieć od razu miliona DPI i innych bajerów.

@Bartosz82
Najlepiej będziesz jak przetestujesz sobie myszki sam. Nie idź za czyimś gustem i wymaganiami, bo możesz się rozczarować. DPI nie jest wyznacznikiem jakości myszki. Poza tym większość myszek “nie gubi się” do ok. 3000-4000 DPI, te lepsze nawet do 8000 - choć to pojedyncze, bardzo drogie przypadki. Potem zaczynają się niepożądane efekty w postaci “szarpania”, bo myszka niejako przewiduje kolejne ruchy użytkownika.

1 polubienie

Ludzie ci już przecież napisali. Kup LOGITECHA albo A4TECHA i nie wydziwiaj. To co kupiłeś to jest zwykły szajs który pewnie nie ma nawet takiej czułości pomimo że tak pisze na pudełku.
Kup najzwyklejszą myszkę bezprzewodową z którejś z tych marek. Zapłacisz 50zł i będzie służyła na pewno wiele lat

To co polecił Domker to takie same badziewo stylizowane na super gamingowy pro sprzet a podzespoły z których się składa nie różnią się niczym od jakies myszek Modecom czy Titan za 10 zł

1 polubienie
  • założyć wątek,
  • zdać dużo dziwnych pytań,
  • dostać nazwy firm,
  • na koniec iść do sklepu i kupić zupełnie coś z czapy.

2 polubienia

Wymieniłem w sklepie myszkę Genesis na nową myszkę Cyclone Avago 9800. Czyli taką jak mi polecił użytkownik Domker. Ta bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że długo mi posłuży. Zastanawiam się tylko czy instalować do niej sterowniki ? które są na stronie www.ravcore.com czy nie jest to konieczne ? myszka działa i boczne przyciski też działają czyli po przyciśnięciu w nie przerzuca mnie do strony poprzedniej czy wcześniej odwiedzonej. Czy jest sens je instalować ?

Nie ma sensu
Zakładać wątku też nie było sensu jak i tak dwa razy kupiłeś badziew

Zamiast kupić coś bardziej kompaktowego, bez zbędnej plątaniny kabli, bo to do laptopa i internetu to kupiłeś dosyć tani odpustowy badziew, ale jak kto woli. Nie moje pieniądze.

Dlaczego badziew ? widziałem w sklepie myszki Logitech ale za 20 albo 30 złotych i jakoś mnie one nie przekonywały. Były czarne całe i nic nie miały podświetlanego. Zwykła najprostsza myszka. Pomyślałem, że już miałem taką myszkę tyle lat i teraz bym sobie kupił coś innego dla odmiany. Dlatego szukałem coś właśnie z tych tego typu myszek trochę dla graczy. Mimo, że graczem nie jestem raczej. Ale chciałem sobie coś odmienić, więc dlaczego nie ? - prawda. Myszka kosztowała 109 złotych.
Czytam opinie o tej myszce Cyclone i widzę, że osoby piszący te komentarze mają dobre zdanie o tej myszce. Pytam jeszcze raz. Czy instalować sterowniki do tej myszki ? czy nie jest to potrzebne ?

Nie lubie rzeczy na baterie. Jakoś mnie nie przekonują. Potem pewnego dnia włączę komputer i się zdziwie, kiedy myszka nie będzie działać bo bateria jej padła. I zamiast sobie spędzić spokojnie dzień to będę musiał dymać do sklepu specjalnie po jedną baterię paluszka do myszki. Dlatego tego nie lubie. Myszkę na kablu podłącze i działa cały czas. Prawda ? - nie musze myśleć o tym, że mam baterie wymienić i martwić się czy wygrzebie z portwela akurat te 5 zeta na taką baterie czy tam dwa razy po 5 zeta. Nie muszę się martwić. Czyż nie mam racji ?

Bo większość ludzi którzy piszą takie komentarze to dzieci. Dostały na święta kolorową świecącą myszkę i się tym zachwycają. Nie mają pojęcia na temat sprzetu, oceniają tylko to jak ten sprzęt wygląda.
Nie rozumiem czego oczekiwałeś od myszek logitecha. To jest myszka i ma służyć tylko w jednym celu - żeby poruszać kursorem. Te myszki nieważne czy za 20 czy za 120 zł wyglądają prawie tak samo.
Myslisz że profesjonalne myszki dla grafików mają diody z każdej strony i wyglądają pól jak mysz, pół jak choinka?

Jak odpowiedziałem wczesniej - sterowników nie potrzeba, to jest tylko mysz, a jeśli są wymagane jakieś specjalne to zainstaluje je windows

Co do baterii to ja mam dwie bezprzewodowe: 1 logitecha i 1 a4techa. Po wsadzeniu porządnej baterii za jakieś 2 złote chodzą tak na niej z 1.5 roku. Pozatym jak bateria pada to jest to czuć bo z czasem zanika zasięg i masz może jeszcze ze 2 tygodnie na wymianę. Ale nie ma co się rozpisywać, ty i tak wiesz lepiej

Więc powiedz mi. Mam biec do sklepu znowu i wymienić tego cyclone na logitech za 20 złotych ? - chyba by sobie Pan w sklepie pomyślał, że jakiś psychiczny jestem. Cieszę się, że pomogliście mi i doradziliście mi w zakupie myszki. Dziękuje i mam nadzieje, że jeszcze kiedyś mi pomożecie jeśli zajdzie taka potrzeba.

Większość myszy po zainstalowaniu ‘dedykowanego’ oprogramowania (A4Tech, czy inny Logitech) dodatkowo informują, że bateria na wyczerpaniu - czyli że jeszcze z miesiąc pochodzi. Myślę, że to odpowiedni zapas czasu na uzbieranie 2zł na baterię.