Niektórzy uparcie wierzą, że myszka za parę złotych jest lepsza, bo nie ma ‘gaming’ w nazwie oraz nie udusisz się kablem.
Tak w ogóle masz jakiś uraz do tego typu produktów? Nie każda lepsza myszka ma ‘gaming’ w nazwie i co wtedy?
Niektórzy uparcie wierzą, że myszka za parę złotych jest lepsza, bo nie ma ‘gaming’ w nazwie oraz nie udusisz się kablem.
Tak w ogóle masz jakiś uraz do tego typu produktów? Nie każda lepsza myszka ma ‘gaming’ w nazwie i co wtedy?
Ale nie pamiętam by ktoś napisał, że myszka za 5 zł była lepsza od tej gamingowej. Solidna myszka komputerowa nie musi mieć od razu miliona DPI i innych bajerów.
@Bartosz82
Najlepiej będziesz jak przetestujesz sobie myszki sam. Nie idź za czyimś gustem i wymaganiami, bo możesz się rozczarować. DPI nie jest wyznacznikiem jakości myszki. Poza tym większość myszek “nie gubi się” do ok. 3000-4000 DPI, te lepsze nawet do 8000 - choć to pojedyncze, bardzo drogie przypadki. Potem zaczynają się niepożądane efekty w postaci “szarpania”, bo myszka niejako przewiduje kolejne ruchy użytkownika.
Ludzie ci już przecież napisali. Kup LOGITECHA albo A4TECHA i nie wydziwiaj. To co kupiłeś to jest zwykły szajs który pewnie nie ma nawet takiej czułości pomimo że tak pisze na pudełku.
Kup najzwyklejszą myszkę bezprzewodową z którejś z tych marek. Zapłacisz 50zł i będzie służyła na pewno wiele lat
To co polecił Domker to takie same badziewo stylizowane na super gamingowy pro sprzet a podzespoły z których się składa nie różnią się niczym od jakies myszek Modecom czy Titan za 10 zł
Wymieniłem w sklepie myszkę Genesis na nową myszkę Cyclone Avago 9800. Czyli taką jak mi polecił użytkownik Domker. Ta bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że długo mi posłuży. Zastanawiam się tylko czy instalować do niej sterowniki ? które są na stronie www.ravcore.com czy nie jest to konieczne ? myszka działa i boczne przyciski też działają czyli po przyciśnięciu w nie przerzuca mnie do strony poprzedniej czy wcześniej odwiedzonej. Czy jest sens je instalować ?
Nie ma sensu
Zakładać wątku też nie było sensu jak i tak dwa razy kupiłeś badziew
Zamiast kupić coś bardziej kompaktowego, bez zbędnej plątaniny kabli, bo to do laptopa i internetu to kupiłeś dosyć tani odpustowy badziew, ale jak kto woli. Nie moje pieniądze.
Dlaczego badziew ? widziałem w sklepie myszki Logitech ale za 20 albo 30 złotych i jakoś mnie one nie przekonywały. Były czarne całe i nic nie miały podświetlanego. Zwykła najprostsza myszka. Pomyślałem, że już miałem taką myszkę tyle lat i teraz bym sobie kupił coś innego dla odmiany. Dlatego szukałem coś właśnie z tych tego typu myszek trochę dla graczy. Mimo, że graczem nie jestem raczej. Ale chciałem sobie coś odmienić, więc dlaczego nie ? - prawda. Myszka kosztowała 109 złotych.
Czytam opinie o tej myszce Cyclone i widzę, że osoby piszący te komentarze mają dobre zdanie o tej myszce. Pytam jeszcze raz. Czy instalować sterowniki do tej myszki ? czy nie jest to potrzebne ?
Nie lubie rzeczy na baterie. Jakoś mnie nie przekonują. Potem pewnego dnia włączę komputer i się zdziwie, kiedy myszka nie będzie działać bo bateria jej padła. I zamiast sobie spędzić spokojnie dzień to będę musiał dymać do sklepu specjalnie po jedną baterię paluszka do myszki. Dlatego tego nie lubie. Myszkę na kablu podłącze i działa cały czas. Prawda ? - nie musze myśleć o tym, że mam baterie wymienić i martwić się czy wygrzebie z portwela akurat te 5 zeta na taką baterie czy tam dwa razy po 5 zeta. Nie muszę się martwić. Czyż nie mam racji ?
Bo większość ludzi którzy piszą takie komentarze to dzieci. Dostały na święta kolorową świecącą myszkę i się tym zachwycają. Nie mają pojęcia na temat sprzetu, oceniają tylko to jak ten sprzęt wygląda.
Nie rozumiem czego oczekiwałeś od myszek logitecha. To jest myszka i ma służyć tylko w jednym celu - żeby poruszać kursorem. Te myszki nieważne czy za 20 czy za 120 zł wyglądają prawie tak samo.
Myslisz że profesjonalne myszki dla grafików mają diody z każdej strony i wyglądają pól jak mysz, pół jak choinka?
Jak odpowiedziałem wczesniej - sterowników nie potrzeba, to jest tylko mysz, a jeśli są wymagane jakieś specjalne to zainstaluje je windows
Co do baterii to ja mam dwie bezprzewodowe: 1 logitecha i 1 a4techa. Po wsadzeniu porządnej baterii za jakieś 2 złote chodzą tak na niej z 1.5 roku. Pozatym jak bateria pada to jest to czuć bo z czasem zanika zasięg i masz może jeszcze ze 2 tygodnie na wymianę. Ale nie ma co się rozpisywać, ty i tak wiesz lepiej
Więc powiedz mi. Mam biec do sklepu znowu i wymienić tego cyclone na logitech za 20 złotych ? - chyba by sobie Pan w sklepie pomyślał, że jakiś psychiczny jestem. Cieszę się, że pomogliście mi i doradziliście mi w zakupie myszki. Dziękuje i mam nadzieje, że jeszcze kiedyś mi pomożecie jeśli zajdzie taka potrzeba.
Większość myszy po zainstalowaniu ‘dedykowanego’ oprogramowania (A4Tech, czy inny Logitech) dodatkowo informują, że bateria na wyczerpaniu - czyli że jeszcze z miesiąc pochodzi. Myślę, że to odpowiedni zapas czasu na uzbieranie 2zł na baterię.
Ja się tylko zastanawiam - po co wątek zakładałeś?
Jak zapewne wiesz lub domyślasz się liczyłem bardziej na konkretną odpowiedź. To, że kilku użytkowników podało firmy myszek do kupienia to nic nie znaczy. Myszek firmy Logitech jest od groma i ciut, ciut. Poczynając od tych za 19 złotych i kończąc na tych za 799 złotych. Tak samo jest z innymi firmami. W cholerę tego jest. Zakładałem wątek raczej po to, żeby ktoś podał mi konkretną nazwę - konkretny model jakiejś dobrej myszki do komputera, którą mógłbym sobie kupić. Mogliście też podać mi link do jakiejś konkretnej myszki lub modelu myszki. A zamiast tego zaczęliście dyskutować obszernie o tym, czy sprzęt “gejmingowy” jest najlepszy czy też nie. Najbardziej w tym temacie jednak pomógł mi użytkownik Domker, który napisał mi jaką obecnie posiada myszkę, że ta spisuje się bardzo dobrze i podał mi do niej link. I to była dobra pomoc w tym temacie. Więc, poszedłem i kupiłem sobie taką myszkę, żeby sobie ją sprawdzić i wypróbować i mieć coś bardziej na czasie.
Także dziękuje za pomoc
Dostał świetną myszkę G203 xD i tak kupił co innego z takich jeszcze fajnych Dream Machines DM1 Pro mycha wogólę hit