Witam, na początku powiem, że mam do wybrania więcej niż 2 klawiatury. Moją klawiaturę (A4 Tech Bloody b120) mam już prawie 3 lata, więc szukałem w internecie jakichś dobrych klawiatur i znalazłem 5 klawiatur które mi się podobają, ale nie wiem jaka z nich jest najlepsza ;/ Ich nazwy które wybrałem to:
• Genesis Thor 300 TKL
• Genesis Rhod 400 RGB
• SteelSeeries Apex M500
• Razer Blackwidow X Chroma
• Genesis RX85
Najlepiej jakbyście ponumerowali te myszki od 1 do 6 i napisali dlaczego akurat ta klawiatura jest na tym miejscu. Nie chodzi tutaj o cenę, po prostu chciałbym kupić jak najlepszą klawiaturę z tych co tutaj wypisałem, czasami jest tak, że to co droższe jest gorsze od tego tańszego Pozdrawiam!
Jeśli nie boisz się zakupu z nie polskich sklepów i bierzesz pod uwagę inne modele to polecam ten
Motospeed CK108
Mam, obecnie na niej gram i pracuję. Więc … polecę
Nie będę kupował nic przez neta i nie biorę pod uwagę innych modeli
Dobrze, a co jest w niej najlepszego?
W stosunku do innych ?
Thor 300 TKL - https://www.dobreprogramy.pl/lordjahu/Tanie-klawiatury-mechaniczne-dla-graczy.-Recenzja-Genesis-Thor-300-i-Thor-300TKL,82835.html
Rhod 400 - https://www.dobreprogramy.pl/lordjahu/Obiecujacy-zestaw-dla-graczy-od-Genesis.-Podswietlana-klawiatura-Rhod-400-i-bojowa-mysz-Krypton-500,81155.html
Pozostałych nie miałem na warsztacie, ale z tych dwóch to Thor 300 ma lepszy standard pracy, wygodne klawisze, świetny skok jak na mechanika. Korzystam z niego już kilka miesięcy i jestem mega zadowolony. Na codzień na niej pracuję i gram w wymagające tytuły wieloosobowe.
Klawiatura jest responsywna i pisze się na niej świetnie.
Dobra, dziękuje za odpowiedź Zobaczymy co napiszą na ten temat inni.
Moja opinia na podstawie głównie specyfikacji
-
SteelSeeries Apex M500
też się nad nią zastanawiałem, ale nie odpowiadały mi liniowe przełączniki
Moim zdaniem jest to faworyt, ma wszystko co niezbędne i jak lubisz MX Red to można brać. Macałem i wygląda na solidną. - Genesis RX85
minusy: dla mnie brzydka i dziwna
plusy: przełączniki brown i podświetlenie - Genesis Thor 300 TKL
minusy: brak bloku numerycznego, przełączniki liniowe
plus: na upartego cena - Genesis Rhod 400 RGB
odpada bo membranowa - Razer Blackwidow X Chroma
nie zaufam więcej tej firmie, raz się przejechałem bo się nie znałem na sprzęcie i dopiero jak się dowiedziałem z czego wynikają moje problemy zrozumiałem jaki badziew od nich kupiłem.
Od siebie mogę polecić Roccat Suora może nawet Suora FX. Podobna do SteelSeries więc może przypadnie Ci do gustu. Dla mnie lepsza od M500 bo ma przełączniki TTC Brown które są moim zdaniem (dla mojej osoby) lepsze od liniowych.
Nie zmienia to fakty, że klawiatura zbyt droga moim zdaniem, jestem trochę rozczarowany. Niby wszystko ok, ale biorąc pod uwagę cenę której nie jest warta ma wręcz sporo wad. Może inaczej, ma wady w tej cenie, gdyby była tańsza byłoby OK.
Gdybyś chciał się dowiedzieć o wadach Suory to mogę Ci napisać o co chodzi, ale niepotrzebnie nie chce mi się pisać jeśli nie jesteś zainteresowany bo trochę musiałbym się rozpisać. Jednak są to duperele i mimo nich nie zdecydowałem się zwrócić klawiatury do sklepu, trzeba tylko mieć świadomość że płacisz więcej niekoniecznie wiedząc za co.
Z podanych nie ma nad czym się zastanawiać i trzeba brać Apex’a, gdybyś nie chciał jednak MX Red tylko Brown lub chciał dodatkowe przyciski multimedialne warto rozważyć Suore bo jest bardzo podobna.
Dziękuje za odpowiedź Apex otrzymuje 1 punkt
Na Suorę patrzyłeś? (pytam z ciekawości)
Nie, chciałbym kupić jakąś klawiaturę z mojej listy, nie chce czegoś innego
Spoko Twój wybór .
Pomoże ktoś jeszcze?
Refresh
Odpowiedzi tych co chcieli pomóc masz powyżej.
Ja bym proponował Steelseries M500 bo jako jedyna z tej listy ma switche CherryMX.
Dzięki za odpowiedź
Ja polecę SteelSeries M500 z listy, ewentualnie Logitech G613 spoza listy
Dobrze, dziękuje za odpowiedź
Ja bym ci polecił M500, najlepsza jak z twojej listy