"Jaki Antywirus"

A przeciez chyba kazdy user chce aby na forum którym przebywa panował względny porządek. Jak ty niechesz to twoja sprawa.

Otóz to :stuck_out_tongue:

pysiu bardzo dobry temat 8)

Dokładnie jak piszesz. Taka odzywka jest nie na miejscu.

Tak moge kazdemu odpisywac na kazde pytanie. Nie ma sensu.

Nie zapominajmy o tematach w dziale webmastering

chodzi o tematy typu: jaki serwer ? jaki program ? …

i taka mała odskocznia

co Ty powiesz, trochę obserwowałem Twoje manewry w dziale web więc :x nie żebym był złośliwy 8)

A ja na to z innej beczki… chociaż dokładnie - słowo w słowo - w myśl intencji założyciela topiku…

Zżymasz się na tych, co po raz enty zakładają powielające się pytania, zamiast skorzystać z szukajki… :?

A dokładnie zrobiłeś to samo! :stuck_out_tongue:

Jesteś z nami już od 07.03.2005 - czyli długo - a jednak założyłeś topic, których podobnych w temacie za Twojej kadencji (i wcześniej) było bądź ile, a nie uruchomiłeś przytaczanej przez Ciebie “szukajki” … choć i tak te dyskusje powinieneś pamiętać z autopsji!

Ile więc razy mamy dyskutować na ten sam temat? :frowning:

Obojętne, czy na temat “najlepszego AV”, czy też co zrobić z takimi pytaniami…

Różnicy nie widzę żadnej… :?

Z tego, co widzę - moderka czuwa i bezwzględnie siecze głupawe pytania od starych userów, natomiast Ci “nowi” są traktowani ulgowo, oczywiście do czasu…

I tak winno być.

Wiedziałem o istnienu takich tematów bodajze 4 takie, ale były one nie na czasie i dotyczyły troszke odległych czasów.

Więc mysle ze słusznie załozyłem ten temat.

Drogie panie i drodzy panowie takie tematy jak obecnie dyskutowany są moim zdaniem daremnym pisaniem i co u nie których nie potrzebnym podnoszeniem ciśnienia , bo i tak nie zmienią mentalności co poniektórych userów i dalej będą pisane nowe tematy jaki av , który lepszy itd. a grzeczne zwracanie uwagi i tak nic nie daje przykładem jest dyskusja na temat logów Bezsensowne zamieszczanie logów długa dyskusja skutek prawie żaden dalej są tytuły proszę sprawdzić log i nic po za logiem .

W pewnych warunkach skutkują tylko radykalne metody i ja proponuję coś takiego :

1. jeżeli jest to nowy user dwa tygodnie na forum( dwa tygodnie na zapoznanie się z zwyczajami panującymi na tym forum w zupełności wystarcza) to podać mu adres szukajki i co ma wpisać np. jaki av i niech dalej sam sobie szuka

2. pozostali od razu ostrzeżenie i post do śmieci

3. jeżeli jest to lekceważone zakaz pisania ( okres ustala admin., mod.)

Zbyt radykalne i zaraz się krzyk

podniesie o tyranii Moderatorów

Przecież Moderator pysiu założył przyklejony temat z AV. Każdy nowy powinien poczytać przyklejone tematy.

Wg. Mnie w tym punkcie powinno być, że jeżeli user założy kolejny temat “jaki av” to

Poza tym pewnie żaden z punktów nie będzie “obowiązywał” :no:

asterisk jakis miesiac ostrej roboty i bedziecie mieli spokoj i zobaczysz

jak piekne jest zycie bez tych idiotycznych tematów o antywirusach i o logach

wrzucanych na zasadzie …mata i sprawdzta …

Ja tam krzyczał nie będę.

Pomysł moim zdaniem warty przemyślenia!

kris nie głupie te twoje przemyślenia.

A o tyrani to kto będzie mówił :stuck_out_tongue:

Będą tylko Ci krzyczeli , którzy myślą , że zawsze ktoś za nich poszuka a tu niespodzianka forum , na którym trzeba troszkę poszperać przynajmniej w tematach , które są/były wałkowane dziesiątki razy .

Jeżeli będzie się tak stawiało sprawę to takie dyskusje jak już wspomniałem nie mają sensu. Jak się powiada masz miękkie serce to musisz mieć twardą dupę bo zawsze ktoś Cię w nią nakopie.

Albo chcemy mieć mniej bałaganu na forum i mniej powtarzających się bezustannie tematów albo pozostawiamy tak jak jest i kończymy takie dyskusje.

Admin., i mod. zawsze będą postrzegani jakie zło konieczne ale tylko forum , na którym jest walka z głupotą i próżnością się będzie rozwijało i będzie na nie warto wejść by pomóc lub otrzymać pomoc , pomoc , która jest rzetelna i sprawdzona.

Tak więc trzeba sobie odpowiedzieć co chcemy forum z rzetelną pomocą czy forum których jest masa i nie są w ogóle rozpoznawalne , ja jestem za tym pierwszym.

Kolejny świetny przykład:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=59002

:roll:

Albo ten temat:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=59009

jakby trudno było skorzystać z szukajki :roll:

Zenek Rolnik , adam9870 to nie ma co podawać linków bo można je podawać bez końca , trzeba postawić ostre warunki gry i będzie ich z pewnością mniej .

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=43771 8)

Pozwoliłem sobie zagłosować :mrgreen:

I powiem tak: tematy tego typu powinny być bezwględnie kasowane.

Powód jest prosty:

jak widzę temat jaki antywirus to wpierw myśle: znowu mu się (…) nie chciało z szukajki skorzystać, przeczytać przyklejonych tematów.

Druga myśl jaka przychodzi na myśl==> biedna moderacja :mrgreen:

Jakby było tak super to po co moderacja - niektórzy uważam są zagubieni i nie wiedzą co to jest Szukajka, inna sprawa tagi itp. zobaczcie do działu Bezpieczeństwo to nie jest ich złośliwość - pierwszy lepszy przykład http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=61919 - widzicie kombinował - code :wink:

no to ktoś jak będzie 2 tyg. i jedną godzinę to już dostanie ostrzeżenie?

Trzeba inaczej to sformułować(przecież, żeby zarejestrować się na forum trzeba zaakceptować regulamin, więc każdy powinien go przestrzegać)

i tu się zgadzam, czy to nowy czy stary user.

Można również nie reagować na takie tematy, lecz zapewne pojawią się wtedy nabijacze :x i tak źle i tak nie dobrze :?

wiem wiem moderacji nie ma 24h/dobe, ale wtedy gdy są takie możliwości to trzeba to egzekwować zdecydowanie :!: :!:

no wiesz ale porównanie stary user, nie siedzisz w dziale Bezpieczeństwo i nie wiesz jak ktos złapie np. VX2 to nie czyta regulaminu tylko reklamy jemu wywala że chce otrzymać pomoc(to męczące) -ale po co się produkuję :x

Wiecie ile tematów poleciałoby do kosza część jest nie aktualna - są nowe rozwiażania itd. - skupiło się na antywirach :mrgreen:

Nie odnberajcie, że napisałem złośliwie, że nie czyta rzuca okiem, pobierznie czyta :stuck_out_tongue: