A przeciez chyba kazdy user chce aby na forum którym przebywa panował względny porządek. Jak ty niechesz to twoja sprawa.
Otóz to
pysiu bardzo dobry temat 8)
A przeciez chyba kazdy user chce aby na forum którym przebywa panował względny porządek. Jak ty niechesz to twoja sprawa.
Otóz to
pysiu bardzo dobry temat 8)
Dokładnie jak piszesz. Taka odzywka jest nie na miejscu.
Tak moge kazdemu odpisywac na kazde pytanie. Nie ma sensu.
Nie zapominajmy o tematach w dziale webmastering
chodzi o tematy typu: jaki serwer ? jaki program ? …
i taka mała odskocznia
co Ty powiesz, trochę obserwowałem Twoje manewry w dziale web więc :x nie żebym był złośliwy 8)
A ja na to z innej beczki… chociaż dokładnie - słowo w słowo - w myśl intencji założyciela topiku…
Zżymasz się na tych, co po raz enty zakładają powielające się pytania, zamiast skorzystać z szukajki… :?
A dokładnie zrobiłeś to samo!
Jesteś z nami już od 07.03.2005 - czyli długo - a jednak założyłeś topic, których podobnych w temacie za Twojej kadencji (i wcześniej) było bądź ile, a nie uruchomiłeś przytaczanej przez Ciebie “szukajki” … choć i tak te dyskusje powinieneś pamiętać z autopsji!
Ile więc razy mamy dyskutować na ten sam temat?
Obojętne, czy na temat “najlepszego AV”, czy też co zrobić z takimi pytaniami…
Różnicy nie widzę żadnej… :?
Z tego, co widzę - moderka czuwa i bezwzględnie siecze głupawe pytania od starych userów, natomiast Ci “nowi” są traktowani ulgowo, oczywiście do czasu…
I tak winno być.
Wiedziałem o istnienu takich tematów bodajze 4 takie, ale były one nie na czasie i dotyczyły troszke odległych czasów.
Więc mysle ze słusznie załozyłem ten temat.
Drogie panie i drodzy panowie takie tematy jak obecnie dyskutowany są moim zdaniem daremnym pisaniem i co u nie których nie potrzebnym podnoszeniem ciśnienia , bo i tak nie zmienią mentalności co poniektórych userów i dalej będą pisane nowe tematy jaki av , który lepszy itd. a grzeczne zwracanie uwagi i tak nic nie daje przykładem jest dyskusja na temat logów Bezsensowne zamieszczanie logów długa dyskusja skutek prawie żaden dalej są tytuły proszę sprawdzić log i nic po za logiem .
W pewnych warunkach skutkują tylko radykalne metody i ja proponuję coś takiego :
jeżeli jest to nowy user dwa tygodnie na forum( dwa tygodnie na zapoznanie się z zwyczajami panującymi na tym forum w zupełności wystarcza) to podać mu adres szukajki i co ma wpisać np. jaki av i niech dalej sam sobie szuka
pozostali od razu ostrzeżenie i post do śmieci
jeżeli jest to lekceważone zakaz pisania ( okres ustala admin., mod.)
Zbyt radykalne i zaraz się krzyk
podniesie o tyranii Moderatorów
Przecież Moderator pysiu założył przyklejony temat z AV. Każdy nowy powinien poczytać przyklejone tematy.
Wg. Mnie w tym punkcie powinno być, że jeżeli user założy kolejny temat “jaki av” to
Poza tym pewnie żaden z punktów nie będzie “obowiązywał” :no:
asterisk jakis miesiac ostrej roboty i bedziecie mieli spokoj i zobaczysz
jak piekne jest zycie bez tych idiotycznych tematów o antywirusach i o logach
wrzucanych na zasadzie …mata i sprawdzta …
Ja tam krzyczał nie będę.
Pomysł moim zdaniem warty przemyślenia!
kris nie głupie te twoje przemyślenia.
A o tyrani to kto będzie mówił
Będą tylko Ci krzyczeli , którzy myślą , że zawsze ktoś za nich poszuka a tu niespodzianka forum , na którym trzeba troszkę poszperać przynajmniej w tematach , które są/były wałkowane dziesiątki razy .
Jeżeli będzie się tak stawiało sprawę to takie dyskusje jak już wspomniałem nie mają sensu. Jak się powiada masz miękkie serce to musisz mieć twardą dupę bo zawsze ktoś Cię w nią nakopie.
Albo chcemy mieć mniej bałaganu na forum i mniej powtarzających się bezustannie tematów albo pozostawiamy tak jak jest i kończymy takie dyskusje.
Admin., i mod. zawsze będą postrzegani jakie zło konieczne ale tylko forum , na którym jest walka z głupotą i próżnością się będzie rozwijało i będzie na nie warto wejść by pomóc lub otrzymać pomoc , pomoc , która jest rzetelna i sprawdzona.
Tak więc trzeba sobie odpowiedzieć co chcemy forum z rzetelną pomocą czy forum których jest masa i nie są w ogóle rozpoznawalne , ja jestem za tym pierwszym.
Albo ten temat:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=59009
jakby trudno było skorzystać z szukajki :roll:
Zenek Rolnik , adam9870 to nie ma co podawać linków bo można je podawać bez końca , trzeba postawić ostre warunki gry i będzie ich z pewnością mniej .
Pozwoliłem sobie zagłosować :mrgreen:
I powiem tak: tematy tego typu powinny być bezwględnie kasowane.
Powód jest prosty:
jak widzę temat jaki antywirus to wpierw myśle: znowu mu się (…) nie chciało z szukajki skorzystać, przeczytać przyklejonych tematów.
Druga myśl jaka przychodzi na myśl==> biedna moderacja :mrgreen:
Jakby było tak super to po co moderacja - niektórzy uważam są zagubieni i nie wiedzą co to jest Szukajka, inna sprawa tagi itp. zobaczcie do działu Bezpieczeństwo to nie jest ich złośliwość - pierwszy lepszy przykład http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=61919 - widzicie kombinował - code
no to ktoś jak będzie 2 tyg. i jedną godzinę to już dostanie ostrzeżenie?
Trzeba inaczej to sformułować(przecież, żeby zarejestrować się na forum trzeba zaakceptować regulamin, więc każdy powinien go przestrzegać)
i tu się zgadzam, czy to nowy czy stary user.
Można również nie reagować na takie tematy, lecz zapewne pojawią się wtedy nabijacze :x i tak źle i tak nie dobrze :?
wiem wiem moderacji nie ma 24h/dobe, ale wtedy gdy są takie możliwości to trzeba to egzekwować zdecydowanie :!: :!:
no wiesz ale porównanie stary user, nie siedzisz w dziale Bezpieczeństwo i nie wiesz jak ktos złapie np. VX2 to nie czyta regulaminu tylko reklamy jemu wywala że chce otrzymać pomoc(to męczące) -ale po co się produkuję :x
Wiecie ile tematów poleciałoby do kosza część jest nie aktualna - są nowe rozwiażania itd. - skupiło się na antywirach :mrgreen:
Nie odnberajcie, że napisałem złośliwie, że nie czyta rzuca okiem, pobierznie czyta